Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Μας παίζουν τον παπά...









Και τώρα που μας τέλειωσε η περικοπή των συντάξεων,  πώς θα ζήσουμε χωρίς απειλή; Άρχισε όμως καινούργιο ποίημα για τις νέες συντάξεις που βγαίνουν μειωμένες σε σχέση με τις παλιές. Και γιατί σώσαμε τους παλιούς συνταξιούχους και αγνοούμε τους νέους! Αυτιά να έχεις να ακούς! Εγώ γιατί θυμάμαι πως από το 2004 είχαν μιλήσει για αλλαγές στον υπολογισμό των συντάξεων από το 2015 και μετά; Κανείς δε θυμάται;  Αλλά και με κοινή λογική να το δει κανείς, αφού μια δεκαετία τώρα έχουν μειωθεί οι εισφορές, επόμενο είναι να γίνει επαναπροσδιορισμός στο συνταξιοδοτικό. Δεν άκουσα όμως να κόπτονται με το ίδιο σθένος για τις συντάξεις χηρείας εκεί που τις κατάντησαν!


 Το θέμα λοιπόν είναι να διορθωθούν αδικίες βαρβάτες που έχουν γίνει στις συντάξεις όλων των κατηγοριών και να εξετάζονται εισοδηματικά κριτήρια πριν την όποια περικοπή, αποκαθιστώντας περικοπές που έγιναν σε ανθρώπους που μόνο εισόδημα τους είναι η σύνταξη!  Αλλά αυτό φυσικά είναι όνειρο εαρινής νυκτός! Ότι γκρέμισαν δεν το παίρνουν πίσω!


Μας παίζουν τον παπά όλοι! Κατάφεραν να σε φέρουν σε σημείο να διαμαρτύρεσαι για τη μη περαιτέρω περικοπή της σύνταξης σου, ενώ εμμέσως πλην σαφώς είναι σα να δηλώνεις ταυτόχρονα πως αποδέχεσαι όλες τις προηγούμενες! Άσε που βάζουν το σκουλήκι στους νέους, να βλέπουν τους συνταξιούχους με μισό μάτι ότι τους πληρώνουν τις συντάξεις! Άσε που ανοίγουν δρόμο για ανασφάλιστη εργασία … όταν ο νέος ξέρει πως πληρώνει εισφορές για να παίρνει σύνταξη ο άλλος και πως στο τέλος της δικής του εργασιακής θητείας εκείνος θα πάρει ψίχουλα, γιατί να επιδιώξει ασφάλιση και ένσημα; Το σκέφθηκε κανείς αυτό;   Ήταν γραφτό φαίνεται να μάθω μετά από 30τόσα χρόνια δουλειάς, πως πλήρωνα με βαρβάτες κρατήσεις,  τις ‘’παχυλές’’ συντάξεις των προ κρίσης συνταξιούχων! Τι είδους ασφαλιστικό ήταν αυτό; Και δεν ντρέπονται που μας τα λένε τώρα;…


  Τόσον καιρό πάλι, που μας έπρηξαν με το νόμο Κατρούγκαλου και τις επερχόμενες περικοπές, τις επιστολές Κατρούγκαλου πώς και τις ξέχασαν όλοι; Έτσι τυχαία είχαν σταλεί τότε; Δε νομίζω…. Αυτές ανέφεραν ποσά εντελώς διαφορετικά και κατά πολύ μικρότερα από τις αποφάσεις Ταμείων για σύνταξη! Τότε γιατί δεν ξεσήκωσαν τον κόσμο σε διαμαρτυρία ή γιατί δεν αντιστάθηκαν οι ίδιοι ως υποστηρικτές των πολιτών; Η μη αντίρρηση ή αντίδραση στην επιστολή δεν  σημαίνει σιωπηλή αποδοχή του ποσού που αναφέρεται σε αυτήν ως σύνταξη σου;  Επί πλέον, η επιστολή είχε την διαβεβαίωση πως το ποσό που αναφέρει δεν πρόκειται να αλλάξει στο μέλλον και δεν θα υποστεί άλλη μείωση! Προς τι λοιπόν όλη αυτή η παραφιλολογία μήνες τώρα; Από τις επιστολές έπρεπε να ξεκινήσει το ψάξιμο για τις συντάξεις κι όχι απλώς για εντυπώσεις η γκρίνια μήνες τώρα!


Μας παραπλανούν αφήνοντας μας να πιστεύουμε πως ενδιαφέρονται και αγωνίζονται για τα συμφέροντα μας, ποιοι; … όλοι αυτοί που μας έφεραν ως εδώ! Ασχολούνται με αλλαγές στο Σύνταγμα, Εκκλησία, σκάνδαλα, ενώ η καθημερινότητα του πολίτη είναι γεμάτη άγχος, ανασφάλεια, προβλήματα και χρέη, κι όποιος μιλήσει γι’ αυτά του φοράμε την ταμπέλα  ‘’λαϊκιστής’’ και καθαρίσαμε! Κι αυτή η αλλαγή στο Σύνταγμα γεννά υποψίες…  μέσα σε αυτά πού ίσως χρήζουν αλλαγής ποιος μας λέει πως δεν θα περάσουν και άλλα για να νομιμοποιήσουν μέτρα που κρίνονται αντισυνταγματικά τώρα; Οπότε το δίκιο του ο πολίτης να μην το βρει ποτέ! Εύχομαι να πρόκειται για συγγραφική φαντασίωση μου αυτό και να μη συμβεί, αλλά πολύ το φοβάμαι!


Άσε πια το τι ακούμε και διαβάζουμε δεν λέγεται! Άκουσα και αυτό στο ράδιο αυτές τις μέρες,  από γνωστό δημοσιογράφο : «δεν υπήρξαν αυτοκτονίες λόγω κρίσης, ούτε αυξήθηκαν, αυτό είναι ένα ψέμα που επινόησαν Καμένος και Ιερείς!» … μου θύμισε κάποιον άλλον, Πολιτικό αυτή τη φορά, πριν χρόνια που είπε πως ‘’αυτοκτονούν από ερωτική απογοήτευση ή γιατί έχασαν στο καζίνο’’!... Δε μορφωνόμαστε απλώς με αυτά που ακούμε, παραμορφωνόμαστε! Και κάποιες ειδήσεις επιμελώς δεν κάνουν καν το γύρο της ενημέρωσης, τις βρίσκεις μόνο αν παρακολουθείς στενά τα γεγονότα.


Όσο για τις μεταγραφές από κόμμα σε κόμμα δίνουν και παίρνουν! Για κάποιες επιλογές μάλιστα ‘’κόβεις φλέβες’’! Οι επιλογές τους όμως γίνονται με γνώμονα τη δική μας ‘’βλακεία’’ που θα τους δώσει σταυρούς, αυτό μην το ξεχνάμε! Καιρός να την χαλιναγωγήσουμε και νομίζω πως αργήσαμε ήδη,  τι λέτε;



Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 22/11/18

Δεν υπάρχουν σχόλια: