Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Χριστός Ανέστη! ...Εμείς πότε;




Χριστός Ανέστη!! Αμήν και η δική μας επί γης Ανάσταση και ανάταση ψυχής και νου! ¨Οσοι ψήσατε αρνί ή κατσικάκι, πιστεύω θα το φωτογραφίσατε μαζί με το γιορτινό τραπέζι… έτσι για τις δύσκολες μέρες που έρχονται, να έχουμε κάτι να θυμόμαστε και να δείχνουμε στα παιδιά μας! 
 
Πολλοί ίσως δεν είχαν ούτε ένα πιάτο φαϊ στο τραπέζι κι αυτό το Πάσχα… ίσως ούτε και σπίτι!… Κανείς δεν εγγυάται πως δεν θα έρθει και η δική μας η σειρά κάποια στιγμή πιο κάτω, έτσι όπως πάνε τα πράγματα! Λιγοστεύει το εισόδημα, αυξάνονται τα χρέη, εξανεμίζονται ή εξανεμίστηκαν οι όποιες οικονομίες! Μην γυρνάμε την πλάτη λοιπόν στους ήδη ευρισκόμενους σε πολύ άσχημη οικονομική θέση ... δεν κερδίζουμε κάτι με το να αποφεύγουμε να δούμε την κατάσταση, μια κατάσταση στην οποία οδηγούμαστε οι περισσότεροι χρόνο με το χρόνο!

Ο άνθρωπος πάντα πρέπει να βλέπει τα πράγματα ως έχουν, κι όχι ειδικά μόνο, κάτω από το πρίσμα προσωπικής του κατάστασης σε κάθε δεδομένη στιγμή! ΄Ότι επηρεάζει το σύνολο , σίγουρα θα επηρεάσει και εσένα ως μονάδα! Ο εφησυχασμός ετών και η αδιαφορία μας οδήγησε ως εδώ! Ο καθένας κοίταγε την πάρτη του μόνο, τα κοινά δεν τον αφορούσαν, ή μάλλον τον αφορούσαν ως εκεί που δεν τον επηρέαζαν! Να που ήρθε λοιπόν η στιγμή και γύρισε ο κόσμος ανάποδα! Πριν 10 χρόνια φωνάζαμε για αυξήσεις, ακρίβεια κλπ. Τώρα φθάσαμε στο σημείο να παίρνουμε τα μισά απ’ όσα τότε, ή και τίποτα μένοντας άνεργοι, να πληρώνουμε επιπλέον φόρους, να χρωστάμε παντού! Κάτι που οι περισσότεροι αν όχι όλοι, δεν θα το είχαμε δει ούτε στο χειρότερο εφιάλτη! Έπεται συνέχεια αυτής της κατηφόρας δυστυχώς και περιέργως δεν κουνιέται κλαράκι όλα αυτά τα χρόνια! 
 
Αυτό είδαν φαίνεται οι έξωθεν ''φίλοι'' μας και έκριναν ως κατάλληλη στιγμή, να βγουν στην επιφάνεια θέματα που υπέβοσκαν άρρωστα για χρόνια , όπως θέμα Σκοπίων, επεκτατικές βλέψεις Τουρκίας κλπ. Μόνο που εδώ παραδόξως αντέδρασαν τα αντανακλαστικά του ''ταλαιπωρημένου'' Έλληνα και διαμαρτυρήθηκε! Μια χώρα που για χρόνια φέρει ένα όνομα ''αναγνωρισμένο'' από πολλές άλλες Χώρες, με τη δική μας ανοχή, μια χώρα που έχει γαλουχήσει κάποιες γενιές με το όραμα της Αρχαίας Μακεδονίας, περιμένουμε ξαφνικά ως δια μαγείας να αλλάξουν όλα αυτά; Πιστεύει δηλαδή κάποιος ότι μια διαφορετική Κυβέρνηση θα μπορούσε να το πετύχει; Την τυπική αποδοχή μας ζητούν για να κλείσει το θέμα, αν ήταν να αλλάξει το ''Μακεδονία'' θα είχε αλλάξει προ πολλού και δεν θα είχε εδραιωθεί τόσα χρόνια! Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού! Όσο για την ''φίλη γείτονα'' Τουρκία, το φίδι φίλος δεν γίνεται κι αν το ζεστάνεις στον κόρφο σου, κάποια στιγμή θα γυρίσει και θα σε δαγκώσει!... Χρειαζόταν ο Σουλτάνος να έχει κάτι στο χέρι για να ανταλλάξει τους 8 και για να στηρίξει τον ισχυρισμό του, ότι εμείς προκαλούμε και ''άρπαξε'' τους δύο Αξιωματικούς, δεν έτυχε ,πέτυχε! Ας είμαστε πιο προσεκτικοί στο εξής όταν πρόκειται για περιπολίες ή ότι άλλο σχετικό!

Πολλοί εδώ και καιρό μιλούν ανοιχτά για θερμό επεισόδιο, για ατυχές γεγονός και άλλες παρόμοια! Κάποιοι μάλιστα λειτουργούν ως ''φύλακες άγγελοι'' προετοιμάζοντας τάχα το λαό για ''πολεμική φάση''! Σαν τι ετοιμασία να κάνει δηλαδή ο λαός; Να αδειάσει τα ράφια των super market ή να σηκώσει τις οικονομίες του από την Τράπεζα; Ή μήπως πρόκειται να εκπαιδευτούν τα κάποια ''βουτυρόπαιδα'' που πέρασαν θητεία 9μηνη κι έτρεχε η μαμά με το τάπερ;...΄Η να βγει στο δρόμο να διώξει τον Τσίπρα; Προσπαθώ να καταλάβω σε τι εξυπηρετεί η όλη αυτή καθημερινή επίμονη μνεία επικείμενου θερμού επεισοδίου!

Το μόνο βέβαιο που προσφέρει είναι πως επιβαρύνει και επιδεινώνει την ήδη κλονισμένη ψυχική και πνευματική υγεία του πολίτη, που πασχίζει να τα βγάλει πέρα με την καθημερινότητα, που δεν ξέρει πόσο χειρότερα μπορεί να είναι το αύριο, που μόνο το καλύτερο δεν μπορεί να περιμένει πλέον! Του δημιουργεί επί πλέον ανασφάλειες, φόβους, τρόμο! Όπως ακριβώς και οι διαπιστώσεις , το ίδιο και οι προειδοποιήσεις, όταν δεν συνοδεύονται από οδηγίες αντιμετώπισης του όποιου θέματος, ή λύσεις, μόνο αναστάτωση δημιουργούν και κακό, χωρίς αποτέλεσμα!
 
Κλείνω με μια ευχή… είθε το Αναστάσιμο Φως να φέρει γαλήνη στις ψυχές όλων , καθαρή σκέψη και φώτιση στα όποια σκοτεινά μυαλά της Οικουμένης που σωρεύουν εκατομμύρια στα σεντούκια και στις Τράπεζες , λες και είναι κορακοζώητοι και θα ζήσουν 1000 χρόνια!
===
Νίκη Άννα Παπουλάκου.


ΠΗΓΗ : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''12/04/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: