Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Το Θείο Δράμα και του καθενός το Δράμα....





Μας άφησε ο Μάρτης με μια πανσέληνο υπέρλαμπρη! Τρέχουν τα γεγονότα, τρέχουν και οι γιορτές όλα μαζί! Πρωτομηνιά/πρωταπρηλιά την περασμένη Κυριακκή, καλό μας μήνα! Από ψέμματα είμαστε χορτάτοι καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, οπότε ας λέμε και καμιάν αλήθεια κάθε Πρωταπριλιά!


Φέτος συνέπεσε με την Κυριακή των Βαϊων και το Πάσχα των Καθολικών. Γι' αυτό είπα όλα μαζί αυτή τη χρονιά πέφτουν! Διανύουμε την εβδομάδα των Παθών, την Μ. Εβδομάδα, άραγε πόσοι το αισθάνονται το νόημα αυτών σην πραγματική του διάσταση και το βιώνουν; Ή απλώς παραμένουν στο 'έθιμο'' των εορτών με τα κουλουράκια, τα τσουρέκια, τα κόκκινα αυγά , το αρνί στη σούβλα ή στο φούρνο και την εξόρμηση στην εξοχή; Και λέω κατ' έθιμον γιατί ουκ ολίγοι με το που ακούν το ''Χριστός Ανέστη'' εξαφανίζονται για το γιορτινό τραπέζι με τη μαγειρίτσα, όπως και στον Επιτάφειο μόνο στην περιφορά. Το θέμα είναι να νιώθεις τη σημασία των ημερών για ψυχική ανάταση με την ολοκήρωσή τους, την Ανάσταση!


Αυτές τις ημέρες καλούμεθα μαζί με το θείο δράμα, να ξεγυμνώσουμε εαυτούς, να ζητήσουμε και να δώσουμε συγνώμες, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να ζητήσουμε τη λύτρωση των όποιων παθών μας, δίνοντας αγάπη στο συνάνθρωπο, στην οικογένεια , σε μας! Είναι ώρα για βαθιά βουτιά εντός μας, μαζί με τον πόνο του θεανθρώπου να βιώσουμε τον δικό μας πόνο, να ξεριζώσουμε αγκάθια και να παρακαλέσουμε για τη δική μας Ανάσταση για ότι μας ταλαιπωρεί και μας πονάει!Περισυλλογή, κατάνυξη, νηστεία που προετοιμάζει για την τελική κάθαρση/λύτρωση νου, ψυχής και σώματος με την Ανάσταση!


Κάθε άνθρωπος σηκώνει το σταυρό του σ' αυτή τη ζωή, και μην ξεχνάμε πως η Ανάσταση έρχεται μετά από πολύ πόνο .... προηγείται ο ''θάνατος''! Ο άνθρωπος δεν πρέπει να απελπίζεται στις δυσκολίες, να έχει βαθιά πίστη και να αγωνίζεται! 
 

Αυτές τις μέρες ας θυμηθούμε ποιους έχουμε ξεχάσει κι ας πούμε έστω μια καλημέρα και δυο λόγια σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη! Καλό θα ήταν να το κάνουμε όλο το χρόνο, αλλά έστω και τώρα υπό το πρίσμα των Αγ. Ημερών του Πάσχα ας σκεφτούμε τον συνάνθρωπο, συγγενή, φίλο, γείτονα που μπορεί να έχει πρόβλημα, που μπορεί να είναι μόνος!.... Και δεν είναι μόνο τα λεφτά προσφορά, προσφορά είναι ακόμα κι ένα χαμόγελο σε κάποιον που το χρειάζεται, μια καλή κουβέντα, συμπαράσταση, συντροφιά σε κάποιον άρρωστο και τόσα άλλα ανθρώπινα μεν που τα έχουμε ξεχάσει δε! Ευκαιρία αυτές τις μέρες να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μας.


Η κρίση δυστυχώς πολλαπλασίασε τις ευπαθείς ομάδες σε όλους τους Χώρους, περάσαμε από την εποχή των Νεόπλουτων στην εποχή των Νεόπτωχων με τραγικές συνέπειες για κάποιους. Ο γολγοθάς των Ελλήνων, αν όχι όλων πάντως μεγάλου ποσοστού, κρατάει 8 χρόνια τώρα και η Ανάσταση αργεί! Οι πολιτικοί μας γιορτάζουν κάθε χρόνο την πρωταπριλιά και την ''υπηρετούν'' καθ΄' όλη τη διάρκεια του χρόνου! Βέβαια επιβιώνουν με ψέμματα γιατί δυστυχώς οι πολίτες εμφανίζουν δυσανεξία στην αλήθεια, όπότε το ψέμα είναι εύπεπτο και εύληπτο και χαρίζει ψήφους! Μας έθρεψαν με ψέματα για χρόνια και τώρα ήρθε η ώρα που οι αλήθειες καίνε! Ας ευχηθούμε και τη δική μας Ανάσταση, μετά από αυτή την καταδίκη που διανύουμε, να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους , να φωτιστούν τα μυαλά των ''Μεγάλων'' και να πρυτανεύσει ειρήνη, δικαιοσύνη και αγάπη στον κόσμο! Άλλωστε αυτό είναι και το μήνυμα της Ανάστασης! Καλή Ανάσταση και να θυμόμαστε πως το γιορτινό τραπέζι το στολίζουν οι άνθρωποι που κάθονται γύρω κι όχι των δέκα ειδών πιάτα με εδέσματα που είναι πάνω!


Και προσοχή στο δρόμο! Τον Ιανουάριο μόνο σε όλη τη Χώρα είχαμε αύξηση 18,8% στα οδικά τροχαία! Έλεος! Αφηρημάδα, νεύρα και κινητό τα πετάμε στο πισω κάθισμα αν όχι έξω απ' το αμάξι και να θυμόμαστε πάντα πως, σημασία έχει να φτάσεις στον προορισμό σου έστω και με καθυστέρηση, από το να μην φθάσεις ποτέ! Καλή Λαμπρή, καλή Ανάταση ψυχής και πνεύματος!

Νίκη  Παπουλάκου. 

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΉ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα..... 05/04/2018. (Μ.Πέμπτη) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: