Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Επικοινωνιακοί χειρισμοί!...






Βροχή τα θέματα, βροχή οι προκλήσεις, τα νομοσχέδια περνούν και ψηφίζονται χαμπάρι δεν παίρνουμε!Νοvartis απ' τη μια, πιστολέρο από την άλλη, πήγαν πίσω οι απειλές του Σουλτάνου, οι απαιτήσεις των Σκοπιανών και τόσα που θα έπρεπε να μας απασχολούν κανονικά! Όσον αφορά το ''ατύχημα'' στην Τούμπα, πρώτον, ως φανατισμένος οπαδός όρμηξε στον αγωνιστικό χώρο, έπρεπε να αντιμετωπισθεί όπως ακριβώς κι ένας απλός οπαδός που θα έκανε κάτι παρόμοιο, δεύτερον, το μπουφάν γιατί το έβγαλε ή του το έβγαλαν; Μήπως για να δούμε αυτό που είδαμε και είδε όλη η Υδρόγειος; Άλλωστε από τα πρώτα λεπτά ''εισβολής '' του στο χώρο αυτή η φωτογραφία κυκλοφόρησε, επιδεικνύοντας πρόθεση για '''πιστολίδι''... προς αυτή την κατεύθυνση έστρεψαν την κοινή γνώμη! Παράλληλα δε ότι ως φίλος και ''προστατευόμενος'' της Κυβέρνησης φέρεται έτσι! ... Ναι , πριν πάρει φόρα για την μικρή περιοχή είχε επικοινωνήσει με Τσίπρα και πήρε την ευλογία του ! Ε μα τι να πω πια!

Το γεγονός ότι μπορεί καθημερινά να είναι ο εν λόγω, ζωσμένος με το όπλο και απλά ξέχασε να το βγάλει μες την τρέλα του, δεν παίζει σαν σκέψη ε; Όχι ότι αυτό τον απαλλάσσει από το παράπτωμα της οπλοφορίας εντός γηπέδου, όμως άλλο το δεν το άφησε στο τραπέζι πριν μπει στο γήπεδο λόγω σύγχυσης κι άλλο μπαίνει με το όπλο στο χώρο για να κάνω σαματά και να λύσει τις όποιες διαφορές προτάσσοντας το! ... Αλήθεια αν δεν είχε βγάλει το μπουφάν θα είχαμε δει αυτό που είδαμε και έκανε το γύρο του κόσμου; 
 
Κι αφού μόνοι μας λοιπόν από την πρώτη στιγμή κυκλοφορήσαμε την είδηση ''με κουμπούρια στο γήπεδο'' μας έκανε εντύπωση στη συνέχεια το τι έγραψαν ξένα φύλλα; Κάπως έτσι κάνουμε πάντα, δίνουμε τροφή για αρνητικά σχόλια, απλώς και μόνο γιατί δεν προτάσσουμε το καλό όλων, σκεπτόμαστε κομματικά και μόνο κομματικά, αδιαφορώντας αν χαλάμε την εικόνα μας ως Ελλάδα και Έλληνες! Αρκετά ασχολήθηκα όμως με το θέμα, το λόγο έχει η δικαιοσύνη και μόνον αυτή, ας περάσουμε σε άλλο!

Ο Ερντογάν έχει ξεφύγει πια απειλεί θεούς και δαίμονες. Τα έβαλε με το ΝΑΤΟ ότι δεν συνδράμουν στον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας ,όπως λέει, στη Συρία, με την ΕΕ ότι μας έδωσε δάνειο ενώ σ' εκείνον όχι, με τα νησιά μας και τις έρευνες για πλούτο στην Κύπρο και γενικά δείχνει τα δόντια του! Δηλώνει γυμνάσια και μάλιστα με κανονικά πυρά ,στα ίδια όρια που έχουμε κι εμείς δηλώσει άσκηση! Ε δεν το έχει για πολύ να προκαλέσει θερμό επεισόδιο και να το κολάσει σε άσκηση! Από αυτόν όλα να τα περιμένεις! Στα νησιά διάβασα ενημερώνουν οι Δήμοι τους πολίτες για υπάρχοντα καταφύγια, εδώ πολλοί μιλούν για επικείμενο θερμό επεισόδιο ή και πόλεμο! Τώρα μιλάει και ο Σουλτάνος για 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο!

Το δε ΝΑΤΟ μας άδειασε! Δια στόματος Γραμματέως ελέχθη πως το θέμα μας με τους Τούρκους είναι θέμα μεταξύ δύο Χωρών και καλά θα κάνουν να τα βρουν μεταξύ τους οι δύο Χώρες! Νίπτουν τας χείρας τους, μένουν ουδέτεροι και θεατές! 
 
Έχουμε και τον ΥΠΕΞ των Σκοπίων να μας λέει να μοιραστούμε την Πολιτιστική Κληρονομιά της Μακεδονίας! Να που βρεθήκαμε και πρωτοξάδερφα και δεν το ξέραμε και μάλιστα με κληρονομιά εξ αδιαιρέτου! Γενικώς είμαστε μια χαρά χάλια!

Η ανέχεια όλο και απλώνει , παρά ταύτα το ΔΝΤ πιέζει τα μέτρα που έχουν ψηφίσει για το 2019 να εφαρμοστούν νωρίτερα, άσε το τι νομοσχέδια ψηφίζονται καθημερινά! Να γιατί χρειαζόμαστε περιστατικά / γεγονότα/ σκάνδαλα/ φράσεις ... για να μην έχουμε χρόνο να δούμε τι μας περιμένει!
Και κλείνω με λίγους στίχους του Γ. Σουρή, αθάνατος και πάντα επίκαιρος! Κάποιοι αμφισβητούν το ποιητής, κατ' εμέ είναι αυτοί που δεν κατάφεραν ποτέ να γράψουν με ρίμα και μέτρο!

''Βάλετε φόρους βάλετε εις την πτωχήν μας ράχη, / ποτίστε με το αίμα μας την άρρωστη πατρίδα,/ σεις το κρασί και τον καπνό να πίνετε μονάχοι,/ κι εμείς να σας κοιτάζουμε με μάτι σαν γαρίδα! / Βαριά φορολογήσατε και το νερό που τρέχει, / βάλετε φόρους, βάλετε, η πλάτη μας αντέχει!'' 
===========
 Νίκη Παπουλάκου.


Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα ... 22/03/2018 

Δεν υπάρχουν σχόλια: