Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Απ' τα πολλά στα λίγα!...








Μας άφησε και η ''Μέδουσα'' , ήρθε και πάλι η ζέστη. Κάτι άλλο πρέπει να βρούμε τώρα, πώς θα ζήσουμε χωρίς θέμα; Και ξαφνικά καίμε την Αθήνα για μια Ηριάνα, ενώ δεν ''κάψαμε'' τίποτα για τόσες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, χαμένα εργασιακά δικαιώματα κλπ. ... Και τι είδους διαμαρτυρία είναι το να βγαίνεις στο δρόμο και να καταστρέφεις ιδιωτική ή Δημόσια περιουσία, αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ! Αυτό δεν είναι διαμαρτυρία αλλά βγαίνεις με σκοπό να καταστρέψεις εκτονώνοντας το θυμό σου , ή έτσι για πλάκα, ή για να δημιουργήσεις πρόβλημα και τίποτα άλλο!

Το κακό δυστυχώς είναι πως έχουμε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα , τη δική μας, της ζωής μας, των γύρω, της Χώρας, ζούμε ακόμα σε ροζ συννεφάκι αρκετοί! Με ένα ακουστικό στο αφτί περπατάμε στους δρόμους χωρίς να βλέπουμε και να ακούμε γύρω, παρά μόνο μουσική, ή μιλάμε στο κινητό... εκτός τόπου και χρόνου γενικώς! Ότι και να συμβεί καθ' οδόν οι τελευταίοι που θα πάρουμε χαμπάρι θα είμαστε εμείς που κυκλοφορούμε έτσι! Παράλληλα χάνουμε εικόνες, παραστάσεις, απέχουμε από την οποιαδήποτε παρατήρηση στο τι συμβαίνει γύρω, το μυαλό τεμπελιάζει και περνάμε σε έναν εικονικό κόσμο, μακριά και έξω από την πραγματικότητα των στιγμών! Αυτό είναι το άλλο άκρο της πνευματικής μιζέριας και κακομοιριάς! Ούτε διαρκώς για τα κακώς κείμενα πρέπει να μοιρολογούμε, αλλά ούτε και να απέχουμε πλήρως! Σωστό είναι να αναπροσαρμόζουμε τρόπο σκέψης, νοοτροπία , στάση ζωής και να επιλέγουμε τρόπους δράσης και αντίδρασης, ζώντας παράλληλα.

Έρευνα της Τραπέζης της Ελλάδος, έδειξε πως τα Ελληνικά νοικοκυριά έχουν χάσει το 40% της περιουσίας τους! Σίγουρα κάποια ίσως και περισσότερο! Το σύνηθες που ακούς από νέους είναι το πώς θα βρουν τρόπο να φύγουν σε άλλη Χώρα! Για πατρίδα, για αγώνα εδώ στον τόπο μας, δεν ακούς, δεν υπάρχουν δεσμοί ίσως με την πατρίδα πλέον, δεν υπάρχουν ιδανικά, αξίες που να αξίζουν να παλέψεις γι' αυτές; Ποιος μπορεί να δώσει απάντηση σε αυτό;

Πάντως αν αυτό επεδίωκαν όλοι όσοι συνέβαλαν επί έτη, στην επιτυχία αυτού του ''υπέρ δανειστικού'' σχεδίου, που οδηγεί στο να διαλυθούν ατάκτως (για να μην πω αφανιστούν) οι Έλληνες και να καταλήξει η Χώρα ''αποθήκη'' μεταναστών , παραθεριστικό θέρετρο Ευρωπαίων, η δε πλήρης εκμετάλλευση πλούτου της Χώρας να περάσει σε χέρια ξένων... θα μπορούσε κανείς να πει πως το έχουν σχεδόν πετύχει!

Τόσες περικοπές, φόροι, ανεργία, αυτοκτονίες, μισθοί επιδόματα και δεν άνοιξε μύτη που λέμε! Μας αρέσει, συνηθίσαμε να χάνουμε, να μας τα παίρνουν, παραιτηθήκαμε, παραδοθήκαμε άνευ όρων, πιστεύουμε πως θα γίνει κάποιο θαύμα και θα γίνουν τα πράγματα όπως πριν, αδιαφορούμε, εθελοτυφλούμε, τι από όλα αυτά μας συμβαίνει; ... 
 
Άραγε ποια είναι η προσωπική μας στάση σε όλα αυτά που συμβαίνουν; Έχουμε κάνει τον απολογισμό μας, έχουμε αναγνωρίσει τις δικές μας ευθύνες εάν και όπου υπάρχουν, έχουμε αλλάξει τακτική, νοοτροπία; Γιατί αν όλα αυτά και κάποια ακόμη δεν έχουν συμβεί στον καθένα μας, το ξημέρωμα όλο και πιο πολύ θα αργεί! 
 
Αν κουβαλάμε ακόμη τα ίδια προ κρίσης μυαλά, είμαστε καταδικασμένοι! Αλλά βέβαια θα μου πεις, τώρα που κατάφεραν να μας αφήσουν με τα εσώρουχα πού μυαλό για αντίδραση και δράση; Εθισμένοι σε ένα στυλ ζωής πέραν των δυνατοτήτων τους αρκετοί, ξαφνικά βρέθηκαν στο ναδίρ ... από την ευημερία έστω και εικονική μέσω δανεισμού, στην απόλυτη ανέχεια! Και παρ' όλα αυτά τα προβλήματα κλείνονται πίσω από κλειστές πόρτες και παράθυρα! Σοκ για πολλούς που δεν μπορούν να το διαχειριστούν!

Κι όπως λένε ''ενός κακού μύρια έπονται'', πέρα από τις καιρικές συνθήκες, έχουμε και τους σεισμούς (Λέσβο , Κω) για να συμπληρωθεί η λίστα καταστροφών και ζημιών! Άλλωστε καθημερινά ο εγκέλαδος δίνει κι ένα χτύπημα σε διάφορα μέρη μας, απλώς δεν είναι δυνατά και δεν συζητιούνται!
Ας ευχηθούμε το κακό με όλα αυτά να σταματήσει κάπου εδώ και να μην μας βρουν κι άλλα! Κι επειδή τα ΜΜΕ ''φροντίζουν'' την ψυχαγωγία μας, σπεύδουν να ετοιμάσουν το Survival , ένα νέο reality για να είναι έτοιμο μετά το τέλος Αυγούστου, που θα ολοκληρωθούν τα μπάνια του λαού! Σκέφτονται πριν από μας για εμάς!!
Νίκη  Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: