Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Kαλό μήνα Αύγουστο!!










Αυτό το καλοκαίρι έχει κάτι από φθινόπωρο μαζί του, έχει ρίξει τόνους νερό, χιλιάδες κεραυνούς, η θερμοκρασία απ' τα ψηλά στα χαμηλά και πάλι στα ψηλά, παίζει και ο καιρός με τα νεύρα μας! Άσε τις καταστροφές από τις πλημμύρες, τις καταστροφές από σεισμούς!... Ενός κακού μύρια έπονται! ''Χάρισαν'' λένε τον ΕΝΦΙΑ στους σεισμόπληκτους για ένα χρόνο, κάτι τρέχει στα γύφτικα! Μεγάλη ανακούφιση!


Οι φωτιές από την άλλη, επιβαρύνουν την ήδη βαριά ατμόσφαιρα, ο αέρας γίνεται πιο βαρύς, εξαφανίζονται πνεύμονες οξυγόνου! Είναι τραγικό να περνάς από μέρη που ήταν καταπράσινα και αντί γι' αυτή τη φυσική ομορφιά να αντικρίζεις μαυρίλα και κάρβουνο! Και φυσικά αυτά δεν συμβαίνουν μόνο εδώ, αλλά σε ολόκληρο τον Πλανήτη δυστυχώς! Τεράστια οικολογική καταστροφή! 
 

Κι ο άνθρωπος θεατής, απαθής και αμέριμνος, με εθισμό στις ''κακές'' ειδήσεις, αρκεί να είναι στο ''εντάξει, εμείς δεν πάθαμε κάτι!'' Μα δεν είναι έτσι ... μπορεί αύριο να πάθουμε, η οικολογική καταστροφή άλλωστε και οι επιπτώσεις στο κλίμα μας αφορούν όλους όσους ζούμε σε αυτό τον Πλανήτη! Φιλοξενούμενοι και περαστικοί είμαστε, πότε θα το καταλάβουμε αυτό; Οφείλουμε αν μη τι άλλο να σεβόμαστε τον τόπο που μας φιλοξενεί και να τον προστατεύουμε όσο μπορούμε! Αντ' αυτού κάνουμε χιλιάδες παραβάσεις/παρεμβάσεις στην φυσική ροή και κατάσταση του και μετά όταν εισπράττουμε το τίμημα φωνάζουμε ή θρηνούμε! Πόσο αδύναμος ο άνθρωπος μπροστά στα φυσικά φαινόμενα! Οι πύργοι του καρυδότσουφλα που τα παίρνει ο άνεμος, η ύλη την οποία λάτρεψε, από τη μια στιγμή στην άλλη χάνεται ή περνάει σε άλλα χέρια! Ότι δε σεβάστηκε στο πέρασμα του από αυτό τον Πλανήτη, γυρνάει μπούμεραγκ κάποια στιγμή στον ίδιο ή στους απογόνους του!


Τελικά σε τι κόσμο ζούμε; Πού πάμε όλοι μαζί και ο καθένας χώρια; 7 χρόνια κρίση, προβλήματα, χρέη και δεν καταφέραμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να πλησιάσουμε περισσότερο ο ένας τον άλλον, να ενδιαφερθούμε για τον διπλανό, τον απέναντι! Εξακολουθούμε βυθισμένοι στα προβλήματα, ( προ κρίσης βυθισμένοι στο κυνήγι της ύλης), για ότι μας πονάει βρίζουμε, λειτουργώντας ατομικά χωρίς ίχνος του ''εμείς''! Τακτοποιήσαμε το δικό μας πρόβλημα, σκασίλα μας για το μέλλον του τόπου κι ότι συμβαίνει γύρω, θα μας ενοχλήσει κάτι μόνο μόλις χτυπήσει την πόρτα μας! Έτσι λειτουργήσαμε τουλάχιστον την τελευταία 20ετία προ κρίσης και δυστυχώς απ' ότι φαίνεται τα ίδια μυαλά κουβαλάμε ακόμα! 
 

Και την ψήφο μας την προσαρμόζουμε ανάλογα με τις ''ανάγκες'' μας, ποιος θα μας βάλει το γιο στο Δημόσιο, ποιος θα μας κόψει τον ΕΝΦΙΑ, ποιος θα μας κάνει το α ή β που χρειαζόμαστε... μακροπρόθεσμα και για το καλό του συνόλου σκέψη καμία ή σπανίζει, ξεχνάμε ότι μέσα στο σύνολο είμαστε κι εμείς! Αυτό πληρώνουμε τα τελευταία χρόνια και θα πληρώνουμε ποιος ξέρει για πόσα ακόμα !


Κοντή μνήμη, ατομισμός, αδιαφορία και απάθεια για τα κοινά, ακριβά θέλω και βλέψεις, βόλεμα, εύκολο χρήμα, άκοπος πλουτισμός, αγάπη για την ύλη περισσότερο παρά για τον άνθρωπο, η μετριότητα πρότυπο, αυτά ίσως και άλλα που πιθανόν μου διέφυγαν, μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο!


Ας απολαύσουμε όσοι ακόμα μπορούμε τη θάλασσα και την εξοχή μαζί με το πακέτο διακοπών Φόρος εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ! Από εκεί που οι κάρτες ήταν για ψώνια και αγορές, κατέληξε να είναι γεμάτες πλέον με φόρους, ΕΝΦΙΑ και άλλες οφειλές! Δεν σώζεσαι απλώς μεταθέτεις το πρόβλημα για πιο κάτω, όταν φθάσεις σε σημείο να μην μπορείς να πληρώσεις ούτε τη δόση της κάρτας! Γεγονός είναι πως αν δεν ξέρεις να κάνεις κουμάντο ο ίδιος στο πορτοφόλι σου, είτε στα λίγα, είτε στα πολλά, όσα δάνεια, όσες κάρτες κι αν έχεις, μπορείς να βρεθείς στον άσσο! Καλό μας μήνα Αύγουστο λοιπόν, καλές διακοπές και ... Ευτυχείτε!

Νίκη  Παπουλάκου.



Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 03/08/17

Δεν υπάρχουν σχόλια: