Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Ψηφίστηκε και η ταφόπλακα...








Ψηφίστηκαν τα μέτρα, το επαχθές πολυνομοσχέδιο 900 τόσων σελίδων, σιγά μην πρόλαβαν να το διαβάσουν! Με ''πόνο ψυχής'' ψήφισαν πάλι τα μέτρα, θυσίασαν το συνταξιούχο για μείωση του χρέους, αντάλλαξαν τις νέες μειώσεις στις συντάξεις και για τα επόμενα χρόνια, με τη μείωση του χρέους! Από συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πλέον, ούτε που ιδρώνει το αφτί τους, αλλά ούτε και αυτές είναι πλέον αντιπροσωπευτική εικόνα της όλης αγανάκτησης και θυμού που επικρατεί! Άσε που ο καθένας ερμηνεύει όπως τον βολεύει το κάθε τι, ακόμα και το γεγονός ότι ο κόσμος δεν διαδηλώνει στους δρόμους, κάποιοι το εξηγούν ότι αντέχει ακόμη ή συμφωνεί! Κούνια που τους κούναγε!

Στον Καιάδα οι συνταξιούχοι λοιπόν, όποιος αντέξει να ζει με ψίχουλα κι όποιος δεν μπορεί να ''προσαρμοστεί'' ας πεθάνει όπως είχε πει κάποιος που τώρα το παίζει υποστηρικτής του δίκιου των συνταξιούχων! Πέτυχαν λένε ως 18% μείωση, για να μην διαταράξουν αισθητά το βιοτικό επίπεδο του συνταξιούχου! Ευτυχώς που δεν πάσχουμε όλοι από άνοια .... ποιο επίπεδο δεν θα του διαταράξετε; Ποιον δουλεύετε, εμάς ή τους εαυτούς σας; Όταν ήδη ζουν με 8 συντάξεις το χρόνο αντί των 14 του χθες και πρόκειται να χάσουν άλλες 2-3 ακόμη με τα νέα μέτρα, τι δεν θα τους διαταράξετε; Ήδη η ζωή τους είναι διαταραγμένη, σκέψου από τις νέες μειώσεις και μετά!...

Υπάρχει ποτέ περίπτωση, υπάρχει κοινός νους που να θεωρεί πως με αυτά τα επίπεδα μισθών και συντάξεων, θα επανέλθει ποτέ η ομαλότητα και η ανάκαμψη στην Κοινωνία; Τα χρέη προς όλες τις κατευθύνσεις θα αυξάνουν, το κράτος θα εισπράττει λιγότερους φόρους, η κατανάλωση θα μειώνεται (κάτι που το βλέπουμε να συμβαίνει), η μισή Κοινωνία νεόπτωχοι, άποροι και άστεγοι, ή εργαζόμενοι των 400 Ε και αν πληρώνονται στην ώρα τους! Και ποιος ο λόγος από τη μια να κόβεις τη σύνταξη κι από την άλλη να τάζεις αντίμετρα; Η απάντηση είναι μία: Δεν παίρνουν όλοι οι συνταξιούχοι με τη χούφτα τα φάρμακα, ούτε όλοι έχουν εγγόνια για τα νηπιαγωγεία ... ή ότι άλλο σοφίστηκαν! Οπότε έχουν κέρδος! Αυτός λοιπόν που δεν τον πιάνουν τα αντίμετρα ας ζήσει με στραγάλια και αέρα κοπανιστό! Ποσώς τους ενδιαφέρει, δεν υπάρχει σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή πλέον, παρά μόνον αριθμοί κυριαρχούν! Το αν μόνο ένας λογ/σμός ΔΕΗ μπορεί να είναι από 400-700 Ε και ο άλλος καλείται να ζήσει με αυτά τα λεφτά και να καλύψει όλες του τις υποχρεώσεις, θα το υπολόγιζαν αν δεν έβλεπαν πλέον τον άνθρωπο ως αριθμό! Η ευημερία των αριθμών στηρίζεται στη δυστυχία του ατόμου, τουλάχιστον αυτό έχουμε δει τα τελευταία χρόνια!

Προσωπικά ουδείς με πείθει πως νοιάζεται να ορθοποδήσει ο Έλληνας, ειδικά ο συνταξιούχος, τη στιγμή που 7 χρόνια τώρα τον καταποντίζουν, χωρίς καμιά αναφορά σε μελλοντική αποκατάσταση ... άλλωστε τις μειώσεις τις πάνε βήμα το βήμα ποντάροντας ίσως στο ότι οι παλαιοί συνταξιούχοι θα έχουν αποδημήσει μέχρι να κάτσει η μπίλια στα 300 Ε ... οι δε λοιποί που θα ακολουθήσουν, θα ''εκπαιδευτούν'' να ζουν στην ψάθα!... Άλλωστε όταν θέλεις το οικόπεδο τζάμπα δημιουργείς τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να το πάρεις ... οικονομική δυσχέρεια, συκοφαντίες, απειλές, εκφοβισμό κ.ά. οπότε ο άλλος χάνει τα αβγά και τα πασχάλια και του το παίρνεις! Μπορεί να δούμε πιο κάτω τη Χώρα μας θέρετρο Ευρωπαίων συνταξιούχων και μεταναστών, τους δε ντόπιους (όσοι απομείνουν εντός της Χώρας) πεινασμένους ή σε ρόλο υπηρέτη! 
 
'Οσο δε για το όψιμο ενδιαφέρον και υπεράσπιση της αντισυνταγματικότητας των νέων μέτρων από την Αντιπολίτευση, τι να πει κανείς.... λες και όλα τα προηγούμενα μέτρα ήταν καθ' όλα συνταγματικά... λες και τηρήθηκαν όλες οι αποφάσεις του ΣτΕ ... λες και δεν είχαν ψηφιστεί δεσμεύσεις/υποσχέσεις από 1ο και 2ο Μνημόνιο που κάποια στιγμή έπρεπε και πρέπει να υλοποιηθούν και θα μπαίνουν ως επόμενο Μνημόνιο, μαζί με περαιτέρω ορέξεις των δανειστών... λες και δεν ψήφισαν οι 220 τον Αύγουστο του '15 τις δεσμεύσεις για αυτά τα μέτρα ... λες και δεν σου αναποδογύρισαν το παρόν και δέσμευσαν το μέλλον σου από αρχής των Μνημονίων !... Λες και δεν θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα όταν γίνουν εξουσία! Απλώς άφησαν την ''παρένθεση'' να φέρει εις πέρας όλο το ''βρώμικο'' της υπόθεσης, να σου μείνει η γεύση της πικρή και να ξεχάσεις το πριν και το μετά που θα έρθει! Καταλάβαμε ή όχι ακόμα;
Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ...  25/05/17




Δεν υπάρχουν σχόλια: