Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Με ''πόνο ψυχής'' θα ψηφίσουν και πάλι...







Πάντως αυτό το να ψηφίζουν μέτρα που θα εφαρμοσθούν στην επόμενη διετία, δεν ξανάγινε! Δε φτάνει που ζητούν να ψηφιστούν προκαταβολικά, θέλουν ντε και καλά ''εξασφάλιση'' πως δεν θα υπάρξει δικαστική απόφαση που να προσβάλλει αυτά τα μέτρα για τις περικοπές συντάξεων ... δηλαδή θέλουν να φιμώσουν και τη δικαιοσύνη; Να σβήσουν και την τελευταία ελπίδα του πολίτη στο να προσφύγει νομικά για να βρει το δίκιο του;... 
 
Εν ολίγοις, ζητούν μέτρα περαιτέρω εξόντωσης, εξαθλίωσης συνθηκών ζωής του πολίτη και τα ζητούν εδώ και τώρα τελεσίδικα, αμετάκλητα, με ισχύ ετών! Ο πολίτης δεν έχει από πουθενά να κρατηθεί , να ελπίζει ... καταδικάστηκε σε αργό θάνατο, ειδικά ο συνταξιούχος! Οι νέοι καταδικάστηκαν ή να μείνουν εδώ, να πεινάσουν και να ζήσουν κάτω από άθλιες συνθήκες, ή να φύγουν σε άλλα μέρη αναζητώντας την τύχη τους! Η υπογεννητικότητα όλο και θα μεγαλώνει, ποιος θα κάνει παιδί με 400 Ε μισθό το μήνα;

Και ποιος ζει έστω και μόνος χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, με 400 Ε το μήνα, είτε πρόκειται για μισθό, είτε για σύνταξη; Τι προλαβαίνει να πληρώσει με αυτά; Λογ/σμούς, φόρους, νοίκι ή δάνειο, φαγητό, μετακίνηση, ένδυση, απρόοπτα, φάρμακα ... τι απ' όλα αυτά; Γιατί όλα αυτά μαζί στην τσίτα καλύπτονται με 1300-1500 Ε το μήνα εισόδημα, διαφορετικά χρωστάς παντού και δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχρεώσεις!

Τίνος ''εξυπνάδα'' είναι το να θεωρείται όριο φτώχειας το εισόδημα των 4000 Ε κατ' έτος; Πόσο μακριά από την πραγματικότητα του απλού πολίτη και το κόστος ζωής είναι όλοι αυτοί; Αυτό το ποσό μόνο για όριο εξαθλίωσης μπορεί να αναφερθεί!

Φτάσαμε στο σημείο, το άκουσα στο ράδιο, πως μέχρι το 2055 αν δεν αλλάξει κάτι στο Ασφαλιστικό, οι συντάξεις θα μειωθούν έως 55%.... το χάσαμε γενικώς δηλαδή!... Αντί να ψαχτούν για το πώς είναι δυνατόν να επιβιώσει ο συνταξιούχος που έχει ήδη χάσει 7 από τις 14 συντάξεις που έπαιρνε, και θα του πάρουν κι άλλα, αυτοί όλοι σαδομαζοχιστικά ασχολούνται με το πόσο θα μειωθούν οι συντάξεις στο μέλλον... τι σημαίνει αυτό για τη ζωή των πολιτών κι αν βγαίνει ζωή έτσι, είναι δευτερεύον θέμα, δεν αφορά κανέναν; Και ποιος ο λόγος να σου κόβω εισόδημα και να προβάλω τάχα αντισταθμιστικά οφέλη; Αφ' ενός μεν για κάποιους είναι ουτοπία η ύπαρξη τους, αφ' ετέρου σου στερώ το δικαίωμα επιλογής αναγκών και προτεραιοτήτων στη ζωή σου, με το να σου επιβάλω να πεινάς και να σου προσφέρω κάτι που μπορεί και να μην το έχεις καν ανάγκη ή να μην το επέλεγες ποτέ για σένα.

Ωστόσο έρχεται χαλάρωση των capital controls, μέχρι 2000 Ε το μήνα ανάληψη λένε... τώρα ποιος παίρνει τόσα σε σύνταξη ή μισθό το μήνα πλέον για να έχει λαμβάνειν, αυτό είναι ένα άλλο θέμα ! Εξυπηρετεί μόνον εκείνους που έχουν καταθέσεις επί το πλείστον παρά τον μισθωτό ή συνταξιούχο! Μα και τότε που ''μοιρολογούσαν'' καθημερινά τα ΜΜΕ για τις ουρές στα ΑΤΜ και την ταλαιπωρία των πολιτών, δεν ανέφεραν όμως το σπουδαιότερο .... πως μετά τις 12 του μήνα τα ΑΤΜ δεν είχαν ουρά, ως εκεί έφτανε το απόθεμα ανάληψης των περισσοτέρων! Αντί λοιπόν να τους ανησυχήσει αυτό, εστίαζαν την ανησυχία και το θυμό στο όριο ανάληψης και μόνο! Το αυτό συμβαίνει και τώρα με τις συντάξεις ... εστιάζουν το φόβο στο πόσο ακόμη θα μειωθούν και δεν εστιάζουν στην ανθρωπιστική κρίση που οδηγεί αυτό που όλο πιο πολύ ριζώνει σ' αυτό τον τόπο με όλες αυτές τις μειώσεις! Γεγονός είναι πάντως πως όλα τα μέτρα της 7 ετίας ''προάγουν και θεσμοθετούν'' τη φοροδιαφυγή, τη φυγή από τη Χώρα, την πάσης φύσεως εκμετάλλευση ειδικά στον εργασιακό βίο, την εξαθλίωση, τη βία, την εγκληματικότητα, την κατάθλιψη ... και επιβραβεύουν τους ''άρπαγες'' όλων των προηγούμενων ετών, που πλούτισαν στις πλάτες των υπολοίπων και έχουν χρηματικά αποθέματα στην άκρη για 2 και τρεις γενιές! 
 
Πάλι με ''πόνο ψυχής'' θα ψηφιστούν κι αυτά τα μέτρα στη Βουλή, καταδικάζοντας σε διαρκή φτώχεια το λαό. Και θα μας παίζουν μπαλάκι Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση λέγοντας τα ίδια πράγματα αλλάζοντας μόνο θέσεις και φυσικά μην ξεχνάμε, τη θέση τους την δίνουμε εμείς! Ας προσέχαμε ... ας προσέχουμε ... ας προσέξουμε!!
Νίκη Παπουλάκου

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... Πέμπτη 18.5.17

Δεν υπάρχουν σχόλια: