ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Ως πότε θα χρυσώνουν το χάπι;Πέρασε και η Πρωτομαγιά, καλό μήνα να έχουμε! Ημέρα γιορτής της Άνοιξης και του Εργάτη! Τώρα τι γιορτάζουμε για τον Εργάτη, σε μια χώρα που κατέρρευσαν τα εργασιακά δικαιώματα, η ανεργία είναι στα ύψη και στερείται εργατικού δυναμικού... (παράγει επιστήμονες ως επί το πλείστον), αυτό είναι ένα άλλο θέμα! Όπως και το ποιος θυμάται τη γιορτή του εργάτη και την ''απεργία'' αντί για αργία ... υπερτερεί η γιορτή της Άνοιξης και η έξοδος στην εξοχή!

Είχαμε και μία πρόοδο μαζί με την Πρωτομαγιά... από το''είμαστε κοντά σε συμφωνία'' περάσαμε στο ''έκλεισε η συμφωνία'' ... δηλαδή για να το πούμε απλά δεχθήκαμε τα μέτρα! Η αξιολόγηση παραμένει ανοιχτή και οι απαιτήσεις της τελευταίας στιγμής ομοίως , ποτέ δεν ξέρεις τι άλλο θα προκύψει ως απαίτηση ... έχει κι άλλες σκηνές αυτό το σήριαλ!
Κατάφεραν πάντως να μας διατηρούν καθηλωμένους και να μιλάμε μήνες τώρα για μέτρα της επόμενης διετίας, ''ξεχνώντας'' τις περικοπές και τους φόρους που έχουμε δεχθεί μέχρι τώρα! Αυτή η διαρκής απειλή 7 χρόνια τώρα για το πόσα θα κόψουν και τι φόρους θα βάλουν, πέραν από τη στενότητα στο πορτοφόλι και την τσέπη μας που οι περισσότεροι βιώνουμε ήδη, είναι μια δοσολογία δηλητηρίου που περνάει στον καθένα μας και δημιουργεί βλάβες ανεξέλεγκτες και ανεπανόρθωτες ενίοτε! Μια καθαρά ''τιμωρητική/σαδιστική'' τακτική όπως κι αν το δει κανείς! Ο πολίτης εκτίει ποινή ισοβίων και τιμωρείται παραδειγματικά! Βομβαρδίζεται καθημερινά με επαναληπτικές ''ειδήσεις'' συμφοράς και τρόμου, κάτι σαν οπτικοακουστικός βομβαρδισμός που δηλητηριάζει ψυχή και πνεύμα και οδηγεί σε ψυχοσωματικές ασθένειες ή επιβαρύνει ήδη υπάρχουσες! Μία διαρκής μέθοδος που οδηγεί σε εξόντωση παρά σε σωτηρία, όπως θέλουν να λένε!
  
΄Ασε το χρύσωμα του χαπιού με τα αντισταθμιστικά! Για την πληγωμένη αξιοπρέπεια και την αποκατάσταση της, δεν μιλάει κανείς! Οδηγούν μεγάλο μέρος της Κοινωνίας σε κατάσταση επαιτείας, της όποιας παροχής υπάρξει, διαφορετικά ας πεινάσουν, ας χάσουν το σπίτι τους, ας πεθάνουν!

Τώρα πάλι αρχίζουν να κονταροχτυπιούνται έντονα για το ποιος έφερε τη μεγαλύτερη καταστροφή στη Χώρα! Μέχρι χθες είχαμε το ''κλείστε την αξιολόγηση'', τώρα περάσαμε στο '' υπογράψατε συμφωνία επαχθή'', λες και τόσο καιρό που δεν έκλεινε η συμφωνία, ακούγαμε κάτι άλλο λιγότερο επαχθές σχετικά με τις απαιτήσεις των δανειστών! Ξεχάσαμε επίσης πως και το 2014 πάλι για μειώσεις μισθών και συντάξεων μιλούσαμε, και το 2012 αμέσως μετά τις εκλογές έγιναν οι χοντρές αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις και φυσικά κάθε φορά μας έλεγαν πως ήταν οι τελευταίες περικοπές, τα τελευταία μέτρα! Επί πλέον ο Σαμαράς εγγυήθηκε για 13η και 14η σύνταξη και στη συνέχεια την έκοψε, ο Τσίπρας θα έκοβε τον ΕΝΦΙΑ που όμως τον διατήρησε! Και κάθε φορά αφού μας τα φορέσουν, αρχίζουν να μας προετοιμάζουν για τα επόμενα!

Και όλοι τους φυσικά μας δουλεύουν ψιλό γαζί, είτε ως Κυβέρνηση, είτε ως Αντιπολίτευση ... θέση αλλάζουν, το δούλεμα παραμένει μόνιμο και σταθερό! Μιλάμε για θράσος πλέον, όταν αναφέρονται σε συντάξεις των 700 Ε και άνω πως θα υποστούν περικοπές! Οι προ κρίσης χαμηλοσυνταξιούχοι, έφτασε να θεωρούνται το ταβάνι, το ρετιρέ των συντάξιμων αποδοχών; Ότι πάει παραπάνω σημαίνει πλούτο που πρέπει να αφαιρεθεί; Κάποιος που έπαιρνε 2.500 Ε μισθό και πλήρωνε χοντρά εισφορές για κύρια και επικουρική, βάσει ποιας λογικής και δικαίου πρέπει να καταλήξει στα 800-900 Ε και χωρίς 13η και 14η; Και πώς θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του με τόση διαφορά στο εισόδημα του;... Ειδικά αυτή η κατηγορία συνταξιούχων με τα περισσότερα έτη εργασίας και τις υψηλότερες εισφορές λόγω υψηλού μισθού όλα τα χρόνια, καταδικάστηκε να πεθάνει στην ψάθα! 
 
H τραγική ειρωνεία είναι πως ο κάθε εργαζόμενος πλήρωνε εισφορές θεωρώντας πως μπαίνουν σε ένα Ταμείο για να τις βρει κάποτε αυξημένες και τώρα μαθαίνει πως οι εισφορές που πλήρωνε, πήγαιναν σε συντάξεις, ήτοι έπεφταν σε ένα πηγάδι μέσα και άντε να τις βρεις τώρα! Υπέροχο Ασφαλιστικό Σύστημα είχαν φτιάξει, το εξαέρωσαν κιόλας με Χρηματιστήριο και PSI και τώρα μας το παίζουν και θλιμμένοι για τις περικοπές! 
 
Λάθη ετών πληρώνουμε και θα πληρώνουμε μέχρι τελικής πτώσης μας, θα μας τα πάρουν όλα και το χρέος θα μένει χρέος κι εμείς σκλάβοι. Για να γυρίσει το ρολόϊ στο σημείο που μας βρήκε η κρίση, χρειάζονται πολλά χρόνια! Ως τότε άντε γεια!
 Nίκη Παπουλάκου

Πηγή : Εφημ. ''Η Φωνή των Πειραιωτών'' - Ψυχανεμίσματα... Πέμπτη 11/5/17 

Δεν υπάρχουν σχόλια: