Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Μόνιμος στόχος οι συντάξεις!






Aμφιβάλλω αν το Eurogroup στις 7 Απριλίου θα δώσει λύση στη συμφωνία, πάμε για Μάϊο και βάλε! Και ενώ η συμφωνία (τουλάχιστον εξ' αυτών που μας λένε) έχει κολλήσει στο εργασιακό, συνταξιοδοτικό και μείωση αφορολογήτου και περιμένουμε πώς και πώς να υπάρξει συμφωνία, έχεις και τον κ. Στουρνάρα να λέει πως «το ασφαλιστικό σύστημα παραμένει δαπανηρό και γενναιόδωρο»! Σα να λέει στους δανειστές κόψτε κι άλλα, λίγα ζητάτε! Πολύ σωστά κ. Στουρνάρα... το Κράτος δεν δύναται να συνεισφέρει για τις συντάξεις, είναι ''υψηλές'', ενώ αντιθέτως δύναται να πληρώνει συμβούλους, στελέχη, παρακαθήμενους, παρατρεχάμενους και μερίδα υπαλλήλων με παχυλούς μισθούς ακόμη, οι συνταξιούχοι ας πεθάνουν της πείνας! 
 
Τελικά το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν και είναι οι συνταξιούχοι, πρώην εργαζόμενοι, αυτοί που πλήρωναν εισφορές 35-40 χρόνια και κάποιοι υψηλές, αυτοί ευθύνονται για το χάλι της Χώρας αυτοί τα φάγανε κατά τας Γραφάς όλων των εντός και εκτός Δουνουτιανών! Ας τους στείλουμε στο πυρ το εξώτερον αφού από τις συντάξεις χρεοκόπησε η Χώρα!
Είπε επίσης πως «δεν είναι σήμερα εφικτό να δίνονται επαρκείς και βιώσιμες συντάξεις - Να ενθαρρυνθεί η ιδιωτική ασφάλιση»! Τώρα μάλιστα, ο άλλος με 300 και 400 Ε μισθό θα πληρώνει φόρους, ασφάλεια ιδιωτική, λογαριασμούς και θα τρώει κιόλας! Όσο για τον ήδη συνταξιούχο, και να είχε να δώσει, δεν τον ασφαλίζει καμιά ιδιωτική λόγω ηλικίας αφ' ενός και αφ' ετέρου να κάνει ασφάλεια στα 65 για να πάρει ''σύνταξη'' στα 85 και να ζήσει καλύτερα; 
 
Η ουσία είναι πως τους μεν συνταξιούχους τους έχετε καταδικάσει σε αργό θάνατο (σκεφθείτε τις ως τώρα μειώσεις και αυτές που έρχονται της τάξεως του 40% μείον ακόμη), τους δε νεώτερους τους καταδικάσατε να μην πάρουν σύνταξη ή να πάρουν ψίχουλα και διάγοντας τριτοκοσμικό βίο ως εργαζόμενοι! Εύγε σας! 
 
Και αυτό το 40% μείον που λέτε για τις συντάξεις, χωρίς καν να λαμβάνονται υπ' όψιν άλλα εισοδηματικά κριτήρια, (κάτι που θα έπρεπε εξ' αρχής να ληφθεί υπ' όψιν), κάποιους τους στέλνετε για εκτέλεση! Αν το μόνο εισόδημα κάποιου είναι η σύνταξη, τον έχετε πεθάνει ήδη, πόσο μάλλον με τις νέες μειώσεις που συζητάτε!

Και για να μην είμαστε αφελείς, ότι βγαίνει στην επιφάνεια σαν νέο μέτρο, είναι απλώς η στιγμή της εφαρμογής μέτρων που είχαν ψηφιστεί στο παρελθόν. Μας δουλεύουν Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση μαζί. Οι μεν πρώτοι ότι διαπραγματεύονται, οι δε δεύτεροι ότι εκπλήττονται και πως τα μέτρα αυτά οφείλονται στην καθυστέρηση του κλεισίματος! Το σερβίρισμα είναι το πρόβλημα και παράλληλα να συνηθίσεις στην ιδέα πως θα σου κόψουν κι άλλα!

¨Οσο για το μύθο πως οι χαμηλοί μισθοί φέρνουν επενδύσεις και ανάπτυξη και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα, τότε σε χώρες με φθηνά εργατικά χέρια, πώς ο λαός τους δεν ευημερεί; Ή μήπως εδώ με την κάθετη πτώση μισθών και τις τόσες απολύσεις, έγιναν επενδύσεις, ή προσέλαβαν περισσότερο κόσμο; Και πώς εξηγείται το γεγονός ότι κάποιες Επιχειρήσεις, από υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, κατέληξαν σε μερική απασχόληση 4ώρου ή κάποιων ημερών του μήνα; Μήπως η ευελιξία που προσφέρατε στις εργασιακές σχέσεις ''υπερεκτιμήθηκε'' από τους Εργοδότες; Και φυσικά εις βάρος του εργαζομένου και κατ' επέκτασιν των συνταξιούχων, αφού τα Ταμεία στερούνται εισφορών! 
 
Αρκετά Κύριοι αυτή η ψυχοφθόρα καθημερινή ειδησεολογία, που κάθε άλλο παρά ειδήσεις είναι!Μια διαρκής επανάληψη του πώς θα μειωθεί κι άλλο το επίπεδο ζωής του πολίτη! Οι ειδήσεις πλέον βλάπτουν σοβαρά την υγεία ... θα έπρεπε να υπάρχει σήμανση, ως αυτή του πακέτου των τσιγάρων!

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: