Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Στα δύσκολα ανακαλύπτει κανείς τη δύναμη του!





Ο κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του μεγάλο απόθεμα αντοχής και δύναμης, που τις περισσότερες φορές δεν το γνωρίζει και το ανακαλύπτει κάτω από ορισμένες δύσκολες συνθήκες που περνάει!΄Αλλοι πάλι δεν το μαθαίνουν ποτέ, όχι γιατί η ζωή του τα έφερε όλα βολικά, αλλά γιατί δεν μπήκαν στη διαδικασία να αντέξουν, να αγωνιστούν και να νικήσουν! Είναι αυτοί που με το παραμικρό, με την πρώτη δυσκολία ή αναποδιά, σηκώνουν τα χέρια ψηλά, ζητούν πάντα βοήθεια από τους άλλους και κλαίνε τη μοίρα τους!


Ο καλύτερος γιατρός του εαυτού μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι! Το κάθε πρόβλημα χρήζει προσωπικής αντιμετώπισης και διαχείρισης, όσο κι αν βοηθούν οι γύρω αν εμείς έχουμε παραιτηθεί, ή τα βλέπουμε όλα αρνητικά, δεν γίνεται τίποτα. Ο βαθμός δυσκολίας του κάθε προβλήματος έχει να κάνει με το πως το αντιμετωπίζουμε! Ακόμα και ο πόνος είναι διαχειρίσιμος αρκεί να θέλουμε να τον βάλουμε κάτω κι όχι να μας βάλει!


Τη ζωή πρέπει να την παίρνει κανείς όπως του έρχεται ... να την αντιμετωπίζει και να την απολαμβάνει! Αν πάντα κοιτάμε στο πώς θα θέλαμε να είναι τα πράγματα στη ζωή μας και δεν είναι, τότε χάνουμε το οξυγόνο, χάνουμε τη ζωή!


Δεν στα δίνει όλα, όποιος ισχυρισθεί ότι τα έχει όλα στη ζωή, υπερβάλλει! Πάντα κάτι λείπει, κάτι υπολειτουργεί ή πάει στραβά κάποιες φορές! Το θέμα είναι να είσαι ευχαριστημένος με αυτά που έχεις, με αυτά που σου δίνει! Το όλα είναι σχετικό έχει να κάνει με το μέσα μας και το πώς βλέπουμε τα πράγματα και τις καταστάσεις! Κι αν κάποια στιγμή σου δώσει κάτι παραπάνω, φρόντισε να επιστρέψεις κάτι απ' το περίσσευμα ... διαφορετικά πιο κάτω μπορεί να χάσεις κάτι. Συνήθως κάτι σου δίνει, κάτι σου παίρνει η ζωή. Γιατί να μην προλάβεις να της δώσεις κάτι που επέλεξες εσύ;

Άλλωστε το δούναι και λαβείν ισχύει για όλα. Άσχετα αν αλλού δίνεις και από αλλού το παίρνεις πίσω.


Αν κι αυτό το είχαμε καταλάβει, θα είχαμε λιγότερα παράπονα από τη ζωή και τους ανθρώπους.

Είναι ένα ταξίδι αγνώστου διάρκειας, με πολλά απρόβλεπτα στη διαδρομή, είτε ευχάριστα, είτε δυσάρεστα! Κανείς δεν μπορεί να κάνει πίσω. Ο δρόμος είναι μπροστά, ή περπατάς ή μένεις στάσιμος και χάνεις τη συνέχεια! Και ο δρόμος δεν είναι πάντα στρωμένος με ρόδα, έχει και αγκάθια, βρες τον τρόπο να τα ξεριζώσεις ή να τα προσπεράσεις και να τα αφήσεις πίσω. Αν αγαπάς τον εαυτό σου και τη ζωή θα βρεις τον τρόπο να είσαι πάντα καλά, όπως κι αν στα φέρει, ακόμα και μέσα στην ατυχία σου. Στο τέλος σε βαριέται η αναποδιά και σ' αφήνει ήσυχο!!


Και μην ξεχνάμε ακόμα και στην ατυχία ή δυσκολία, αν δούμε καθαρά, θα αναγνωρίσουμε και καλά σημεία ... ''ουδέν κακό αμιγές καλού''!


''Είμαι καλά βρε ζωή κι ας δακρύζω ... είμαι καλά βρε ζωή κι ας πονώ'' στίχος από ένα τραγούδι, μα τόσο αληθινός! Αν της το λες και το εννοείς, τις στιγμές που σου φέρνει τα δύσκολα, σίγουρα θα σε βοηθήσει να τα ξεπεράσεις! Αν την βρίζεις και πιο κάτω πάλι δύσκολα θα βρεις.


Τα δώρα της ζωής ακόμα και τα αυτονόητα, γάμος, οικογένεια, παιδιά, δεν είναι ίδια για όλους! Σημασία έχει να αποδεχθείς αυτά που σου προσφέρει και να πεις ευχαριστώ. Όταν νιώθεις ευγνωμοσύνη ένα κύμα γαλήνης και ευφορίας σε διαπερνάει, κάτι που άλλος δεν μπορεί να το νιώσει ή να το καταλάβει, αν δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.


Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, διαφορετικός και διαγράφει την δική του προσωπική πορεία, αρκεί να το καταλάβει, να το ασπασθεί, να εστιάσει στη προσωπική διαφορά και να μην παρασυρθεί από τη μάζα και τις επίπλαστες ανάγκες. 


Βρες λοιπόν τη διαφορά και ζήσε καλύτερα με σένα για σένα! Κοινοί βίοι δεν υπάρχουν, κοινά γεγονότα και περιστάσεις μόνο, που όμως ο καθένας βιώνει διαφορετικά. 


Η επιλογή δική μας για το πώς θα ζήσουμε και αν θα απολαύσουμε τη διαδρομή!! Χριστός Ανέστη!

Νίκη Παπουλάκου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: