Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ημέρες περισυλλογής και αυτοκριτικής!...






H εβδομάδα των Παθών έφθασε, αν και για αρκετό κόσμο πλέον όλες οι εβδομάδες είναι εβδομάδες Παθών!! ΄Ανθρωποι στα όρια της απελπισίας, της απόγνωσης, της κατάθλιψης, της τρέλας ακόμη… άνθρωποι δίνουν τέρμα στη ζωή τους μη έχοντας ελπίδα για ζωή!! Και αντί αυτό να μας προβληματίσει σοβαρά, βγαίνουμε και κάνουμε χίλιες δύο δηλώσεις , κρίνουμε , κατακρίνουμε χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και ενοχής σε όσα συμβαίνουν! Η απελπισία και η κατάθλιψη, ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να οδηγήσει κάποιον!!

 «Μέγα φας, μέγα πιεις, μέγα λόγο να μην πεις’’ έλεγε ο πατέρας μου. Με ελαφρά την καρδία προβαίνουμε σε κρίσεις! Και ούτε λόγος φυσικά για ηθική ευθύνη. Δυστυχώς ηθική ευθύνη, πέραν των Πολιτικών, έχουμε μια Κοινωνία ολόκληρη στο ποσοστό που μας αναλογεί, με την ανοχή μας σε όλα όσα συνέβαιναν χρόνια και τώρα σε όλο τους το Μεγαλείο!! Ακόμα, παρά τα 7 χρόνια κρίσης, εξακολουθούμε να διαμαρτυρόμαστε (από τον καναπέ) για το κομμάτι που μας αφορά μόνο, παραβλέποντας άλλα που μπορεί πιο κάτω να μας αφορούν! Ακόμα δεν συνειδητοποιήσαμε πως το πρόβλημα είναι κοινό σε όλες του τις διαστάσεις! Ακόμα δεν ενώθηκαν οι φωνές μας, ακόμα η μία τάξη φωνάζει στην άλλη! Και φυσικά ισχύει το ''διαίρει και βασίλευε'', αφήνουμε έδαφος να εφαρμοστούν κι άλλα πιο σκληρά μέτρα έτσι!

Οι δρόμοι ψυχροί πλέον χωρίς μαγαζιά, χωρίς βιτρίνες, ρολά συμπαγή κατεβασμένα, μια καταθλιπτική ατμόσφαιρα παντού! Περνάς και σε πιάνει ένα σφίξιμο, βιάζεσαι να προσπεράσεις, εκεί που άλλοτε έβγαινες βόλτα να χαζέψεις τις βιτρίνες!! Κι όποιος περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί γύρω χαρακτηρίζεται λαϊκιστής ή καταστροφολόγος! Είναι λέξεις ευρείας κατανάλωσης που κυκλοφορούν τελευταία, όπως και τόσες άλλες! Πάντα έλεγα ότι οι μέρες αυτές είναι ημέρες περισυλλογής, αυτοκριτικής και ανθρωπιάς κυρίως και μετά η σούβλα και το γιορτινό τραπέζι! Κάποιοι άνθρωποι στερούνται το καθημερινό τραπέζι! ...Ευκαιρία αυτές τις άγιες ημέρες, να βρεθούμε πιο κοντά σε συνανθρώπους που υποφέρουν, ας αφήσουμε την καρδιά να μας οδηγήσει! Καιρός να δούμε με ειλικρίνεια και τα δικά μας λάθη , μια κουβέντα με τον εαυτό μας επιβάλλεται πρωτίστως! 
 
Πρέπει να αλλάξουμε πολλά, αρχίζοντας όμως από τον ίδιο μας τον εαυτό πρώτα, τη νοοτροπία μας!! Επαναπροσδιορίζοντας τις πραγματικές μας ανάγκες. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κρατηθούμε στην κατηφόρα που μας έχουν ρίξει… μια κατηφόρα που μας τρέχουν με σπασμένα φρένα!!

Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα για όλους, μην έχουμε αυταπάτες! Σήμερα ήδη οι 2 στους 3 χρωστούν κάπου, είτε μπορούν και ανταποκρίνονται ακόμη, είτε όχι! Στη Μιχαλού χρωστάμε όλοι πάντως! 
 
Στη θέση του διπλανού μπορεί να είμαστε οι ίδιοι σε λίγο… ένα χαμόγελο λοιπόν , μια βοήθεια στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, θα δώσει χαρά και ζωή, θα πάρουμε χαρά! Και μην ξεχνάμε, δεν έχουν σημασία τα εδέσματα που θα έχει το τραπέζι, σημασία έχουν οι άνθρωποι που κάθονται γύρω απ’ αυτό, ζεστασιά και ευφορία μόνο η αγάπη δίνει!!

Να ευχηθώ λοιπόν καλή Ανάσταση, μέσα μας και γύρω για όλους!! Ζεστή καρδιά και αγάπη στη ζωή μας! Ας αφήσουμε τους θύτες στις ενοχές τους, που όσο κι αν δεν τις παραδέχονται, υφίστανται και ας ζητήσουμε συγχώρεση για τις όποιες δικές μας, παίρνοντας καινούργιες αποφάσεις για τη ζωή μας!! Καλό Πάσχα!!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: