THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016

Να ψοφήσει η κατσίκα του απέναντι...


Εκτός ελέγχου οι οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία, 3 δις οι οφειλές προς ΔΕΗ, οφειλές 217 εκατομ. Ευρω από ιδιώτες και Δήμους προς ΕΥΔΑΠ, σε ύψος ρεκόρ τα ''κόκκινα δάνεια'' ιδιωτών και επιχειρήσεων προς Τράπεζες και πού είσαι ακόμα! Το πρόβλημα δανεισμού και χρέους του Κράτους, το μεταφέραμε στους πολίτες, αυτό κάναμε, μια τρύπα στο νερό!


Δε νομίζω πως υπάρχει πλέον σπίτι και οικογένεια, που να μη χρωστάει κάπου, είτε σε Τράπεζα, είτε σε Εφορία, είτε σε ΔΕΚΟ κ.λ.π. Ξαναγύρισαν τα βερεσέδια στις γειτονιές, μέχρι και χύμα τσιγάρα με το κομμάτι! Γυρίσαμε στις δεκαετίες ''50-''60, μεγάλη ''πρόοδος''! Κι όσο συνεχίζουν οι μειώσεις και οι περικοπές, τόσο πιο βαθιά στα χρέη θα βυθίζονται τα νοικοκυριά! Κι όσες ρυθμίσεις κι αν τους παρέχεις, δώρον άδωρο! Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος!... 


Και η κατάληξη ποια; Να τους πάρεις ότι έχουν και δεν έχουν; Γιατί εκεί θα καταλήξει το πράγμα! Τα νοικοκυριά δεν έχουν Εταιρίες για να τις χρεοκοπούν και να τελειώνουν, ούτε καταθέσεις σε ξένες Τράπεζες! Υποβαθμίσατε τη ζωή τους και τους υποχρεώνετε σε ένα τριτοκοσμικό τρόπο ζωής βιαίως!


Ακόμα έχουν τα σπίτια και τα εξοχικά τους, ή το σπίτι στο χωριό και κάπου βρίσκουν παρηγοριά, αντιστάθμισμα στην άδεια τσέπη τους! Όταν θα τους τα πάρετε όμως ... τότε θα γίνει η σφαγή του Δράμαλη! Κανένας καναπές δεν θα τους κρατάει πλέον! Όσοι φυσικά έχουν επιζήσει ως τότε, γιατί πολλούς έχετε στείλει αυτά τα 6 χρόνια, είτε εις τόπον χλοερό, είτε σε ξένα μέρη!


Να βράσω την εξέλιξη και τον πολιτισμό της Δύσης! Πεινασμένα, τρομοκρατημένα κοπάδια, στο έλεος του κάθε ''τρελού'' που αρπάζει ένα μαχαίρι και κόβει κεφάλια. Κατά τα λοιπά έχουμε ειρήνη και δημοκρατία παντού!


Σεβασμός δεν υπάρχει πλέον για κανέναν και τίποτα! Υπάρχουν μόνο συμφέροντα! Φυσικά για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, αυτό είχε περάσει και στη ζωή πολλών ''κοινών θνητών'' μελών της Κοινωνίας! Ο ατομισμός και το συμφέρον προηγείτο πάσης αξίας! Σημασία είχε ο πλουτισμός με κάθε μέσον, ακόμα και πατώντας επί πτωμάτων!


Ο άνθρωπος αξιολογείται από τα έργα του, οι επιχειρήσεις αξιολογούνται από τα κέρδη τους. Αυτό έχει αλλάξει ... αξιολογούμε τους ανθρώπους από τα πλούτη τους και την επιτυχία τους, ανεξαρτήτως το πώς τα απέκτησαν, ή πώς κάθισαν σε ''θρόνο''! Όσο για τις επιχειρήσεις, αφού βάλουν λουκέτο και αφήσουν χρέη, τότε θυμόμαστε να το συζητάμε και να το αναλύουμε, τότε που το πουλί έχει πια πετάξει!


Άσε που για πολλούς πάντα ''της γειτόνισσας τα αβγά είναι πιο μεγάλα, πιο καλά'' ... ποτέ δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που έχουμε, πάντα ζητάμε του απέναντι, του δίπλα κι αν δεν μπορούμε να τα έχουμε,  να οι ζήλιες και οι κακίες!


Ακόμα και τώρα μέσα στην κρίση αυτό το ''να ψοφήσει ο γάϊδαρος του γείτονα'', δεν το έχουμε αφήσει! Η μία Κοινωνική ομάδα μέμφεται την άλλη! Γιατί αυτός παίρνει περισσότερα από μένα; Η απάντηση είναι απλή, τόσο απλή που δεν την αντέχουμε ... όσο υπάρχουν περισσότερα, υπάρχει και πιθανότητα να τραβήξει η μια ομάδα την άλλη προς τα πάνω, γι' αυτό!! Όσο όλα κατεβαίνουν, πάμε όλοι μαζί με μαθηματική πρόοδο για φούντο!


Στη ζωή πρέπει να διεκδικείς αυτό που σου ανήκει, χωρίς συγκρίσεις. Αντί λοιπόν να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκαν και μας τα στέρησαν ή μας τα στερούν βήμα το βήμα, εμείς ακόμα κοιτάμε αν ο δίπλα έχει δουλειά, ενώ εγώ δεν έχω κι αν ο δίπλα παίρνει περισσότερα από μένα, να του τα κόψουν!΄Η γιατί ο απέναντι πάει διακοπές ή στο εξοχικό του, ενώ εγώ δεν μπορώ. Κακία, μιζέρια και αρνητική ενέργεια γενικά στην ατμόσφαιρα!


Κι όσο συνεχίζουμε σ' αυτή τη νοοτροπία, τόσο θα πέφτουμε πιο βαθιά στο βάλτο που μας έχουν ρίξει!


''Συν Αθηνά και χείρα κίνει'' ... για να σωθείς πρέπει κι εσύ κάτι να κάνεις!...έχουμε μπροστά μας το λύκο κι εμείς ψάχνουμε τ' αχνάρια! Ευτυχείτε!!

Νίκη Παπουλάκου.