Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Πλουτίσαμε και δεν το ξέρουμε;



''Κανένας Έλληνας δεν θα είναι φτωχός με τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης'' . Τάδε έφη Κατρούγκαλος! Τι πίνουν και δε μας δίνουν; Τα 384 Ε μηνιαίως όριο φτώχειας; Πάτε καλά; Τι μπορεί να καλύψει δηλαδή ένας άνθρωπος με αυτό το ποσό σε ένα μήνα ώστε να θεωρείται ότι δεν είναι φτωχός; Αυτό το ποσό είναι υπέρ αρκετό για χαρτζιλίκι μόνο, αν όλα τα άλλα πάγια έξοδα του (φόροι, ΔΕΚΟ, νοίκι ή ΕΝΦΙΑ κλπ.) είναι πληρωμένα!... Βρε δεν ντρεπόμαστε λέω! Επικοινωνούν με τον εγκέφαλο τους όταν λένε διάφορα τέτοια;
''Δεν θα μειωθεί καμιά κύρια σύνταξη'' διαβεβαιώσεις του ιδίου... δηλαδή οι επικουρικές που θα μειωθούν δεν θα λείψουν από την τσέπη του πολίτη; Ξεχάσαμε επίσης το πόσο έχουν μειωθεί οι κύριες μέχρι τώρα; Άσε τις εισφορές για περίθαλψη που τις υπολόγιζαν ''κακώς'' αυτά τα χρόνια επί της ονομαστικής σύνταξης, ήτοι επί του ποσού δηλαδή που αναγραφόταν αρχικά και που ο συνταξιούχος έχει χρόνια να λάβει! Άσε τις κρατήσεις στις επικουρικές για περίθαλψη, τη στιγμή που η επικουρική δεν προσφέρει περίθαλψη στον ασφαλισμένο! Άσε τη φορολογία από το πρώτο Ευρώ στην τσέπη! Τι να σου πρωτοθυμηθώ καλέ μου νοικοκύρη; Τόσα κι άλλα τόσα έχουν συμβεί!

Κι αυτές οι έκτακτες εισφορές (έκτακτη και ειδική κάθε μήνα και στο τέλος επί του συνολικού εισοδήματος) που κατέληξαν μόνιμες; Πού πήγαν όλα αυτά τα εκατομμύρια από τις κρατήσεις στις συντάξεις αυτά τα χρόνια; Πάντως στα Ασφαλιστικά Ταμεία όχι! Αυτά όσο πάνε και στερεύουν! Με το ζόρι δίνουν συντάξεις!
Όσο για την περίθαλψη ....για ποια περίθαλψη μιλάμε πλέον; Που έτσι και είσαι πάνω από 60 προηγούνται οι νεώτερες ηλικίες στην εντατική ή σε εισαγωγή; Που πρέπει να πληρώνεις τα φάρμακα, που πρέπει να περιμένεις μήνες για ένα ραντεβού σε γιατρό; Που δεν έχουν καν τα απαραίτητα κάποια Νοσοκομεία; Που προηγούνται οι αλλοδαποί από τους ντόπιους;

Παντελής απουσία Κοινωνικού Κράτους και Κράτους δικαίου! Όταν εξισώνουμε αυτόν που πλήρωνε Ταμεία 35 και 40 χρόνια σε υψηλή κλίμακα εισφορών, με τον άλλον πλήρωνε πολύ λιγότερα και λιγότερα χρόνια, αυτό λέγεται δικαιοσύνη; Του λέμε να ζήσει φτωχός το υπόλοιπο της ζωής του; ΄Η μήπως θεωρούν πως κάθε εργαζόμενος του χθες και σημερινός συνταξιούχος, έχει αποθέματα εκατομμυρίων στην άκρη και δεν χρειάζεται σύνταξη για να ζήσει! Κάποιοι ίσως, αλλά επειδή δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να βρούμε αυτούς τους κάποιους, πρέπει να πεθάνουμε τους υπόλοιπους; Και κανείς δεν ντρέπεται! Ο ένας προτρέπει και δείχνει τον άλλον για να ζητήσει συγνώμη από το λαό! Έτσι για να έχουμε να λέμε!

Δηλαδή για να καταλάβω....όποιος λαμβάνει μικτά από 1300 και άνω είναι πλούσιος και πρέπει να τον τραβήξουμε προς τα κάτω; Θεωρούμε ότι άνω των 1300 υπάρχει περιθώριο για να κόψουμε κι άλλα; Επέκταση ανέχειας και φτώχειας λέγεται αυτό Κύριοι κι όχι δίκαιη κατανομή εισοδήματος! ''Δίκαιη'' κατανομή φτώχειας και εξαθλίωσης είναι! Και είναι μία κατάσταση ''μόνιμη'' και όχι έκτακτη! Όσοι επιβιώνουν ακόμη, τρώνε από τα έτοιμα που κι αυτά σε λίγο θα στερέψουν, αν δεν έχουν στερέψει ήδη!

Η ζωή του καθενός εξελίσσεται σε φορτίο ασήκωτο! Κι αν αυτή τη στιγμή έχουν χτυπήσει κόκκινο, τα χρέη προς Τράπεζες, Εφορίες, Ασφαλιστικά Ταμεία, ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ και δεν ξέρω πού αλλού, να δείτε σε λίγο τι πρόκειται να γίνει! Καταντήσατε τον κάθε πολίτη οφειλέτη, ακόμα κι αυτόν που δεν δανείστηκε ποτέ, ακόμα κι αυτόν που ήταν πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις του! Μέρα με τη μέρα εξαθλιώνετε ένα λαό, αυτό το λαό που σας έδινε και σας δίνει όλα τα χρόνια την εξουσία για να πλουτίζετε!

Δοκιμάστε πρώτα εσείς να ζήσετε ''πλούσια'' με τα 384 Ε το μήνα και μετά πείτε μας και μας τον τρόπο! Ο κάθε άνθρωπος που κουράστηκε μια ζωή για να φτιάξει κάτι κι εσείς τον οδηγείτε να το χάσει στα στερνά, είναι αυτός ο ψηφοφόρος που σας ψήφιζε και που πίστευε αυτά που λέγατε! Είναι ο ίδιος αυτός που σας βρίζει τώρα και με το δίκιο του! Καταστρέψατε ότι κατάφερε στα χρόνια που αγωνίστηκε και δούλεψε για να έχει καλά γεράματα! Στερήσατε την προοπτική και το μέλλον των παιδιών του ... πόσοι κοπίασαν να σπουδάσουν παιδιά και τα έχουν άνεργα στο σπίτι ή τα βλέπουν να ξενιτεύονται προς αναζήτηση καλύτερης τύχης;

Το ΔΝΤ εκφράζει φόβους για χώρα γερόντων θα εξελιχθεί στο μέλλον η Χώρα μας! Ποια προοπτική άφησε για να μη συμβεί αυτό; Με 300 και 400 Ε μισθό ποιος αποφασίζει να κάνει παιδιά; Ούτε τον εαυτό του δεν μπορεί να ζήσει με αυτά! 
 
Ας αφήσουν πια όλοι τις διαπιστώσεις, χορτάσαμε από αυτές! Ας προβούν καλύτερα σε αναθεωρήσεις της τακτικής τους που οδηγεί τη Χώρα, σε χώρα γερόντων, απόρων, προσφύγων και μεταναστών! Και για να ξέρουμε τι λέμε, το όριο φτώχειας είναι τα 1300 Ε μικτά το μήνα, από κει και κάτω ψωμοζείς έως πεινάς!!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' - Ψυχανεμίσματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: