Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Άλλο μοναχικότητα κι άλλο απομόνωση!

 


Μεγάλο προσόν όχι μόνο ότι αντέχεις τη μοναξιά σου αλλά το ότι μπορείς και την απολαμβάνεις. Και μη συγχέουμε τη μοναξιά με την απομόνωση, καμία σχέση! Η μοναξιά σου μαθαίνει πώς είναι να είσαι ολοκληρωμένος, το μυαλό σου ξεκάθαρο, η καρδιά σου γεμάτη και οι σκέψεις σου λογικές. Είναι η καλύτερη ευκαιρία για αυτογνωσία και καλή σχέση με τον εαυτό σου. Περίοδος κάθαρσης από κάθε αρνητική ή τοξική ενέργεια από τον περίγυρο! Δεν είναι κατάρα όπως κάποιοι πιστεύουν, μάλλον ευλογία είναι και χρειάζονται μοναχικά διαστήματα στη ζωή μας για να έχουμε την ισορροπία που χρειαζόμαστε. Υπάρχουν πολλά μοναχικά άτομα, που επιλέγουν τη μοναξιά τους, αλλά αυτό δεν τα εμποδίζει να έχουν κοινωνικό και δημόσιο β
ίο ενίοτε! Άλλο μοναχικότητα από επιλογή, κι άλλο απομόνωση.

Όπως και , άλλο ονειροπόλος και άλλο ονειροπαρμένος! Ο ονειροπόλος δε χάνει την επαφή με την πραγματικότητα απλώς την γλυκαίνει κάνοντας όνειρα, ίσως είναι ένας τρόπος να ισορροπεί στις καταστάσεις, να ξεφεύγει για λίγο αναζητώντας θετική αύρα, αλλά πάντα συνειδητά αφήνεται, ενώ ο ονειροπαρμένος είναι εκτός πραγματικότητας μονίμως, στην κοσμάρα του που λέμε κοινώς! Ζει μονίμως σε μια ψευδαίσθηση που την πιστεύει για πραγματικότητα. Η ονειροπόληση είναι προσόν θα έλεγα, ενώ ο ονειροπαρμένος ασθενεί μάλλον!

Σημασία έχει το τι θα κάνεις εσύ για σένα κι ότι κάνεις να το κάνεις πρώτα για σένα και μετά για τους άλλους. Μέγα λάθος αν το κάνεις με γνώμονα τους άλλους, αν το κάνεις για να αρέσεις στους άλλους, ακόμα κι αν πιέζεις τον εαυτό σου για να το πετύχεις. Έχεις χάσει την αυθεντικότητα σου και την αλήθεια σου, γίνεσαι αυτομάτως ψεύτικος, παίζοντας ρόλους που δε σε αντιπροσωπεύουν! Οι άνθρωποι ξεχνούν εύκολα, μόλις πέσει η αυλαία και τα φώτα σβήσουν κι εσύ μένεις με άδεια χέρια, γιατί μέσα στο ρόλο έχασες εσένα. Και η δόξα έχει ημερομηνία λήξης. Η φήμη είναι κάτι που μένει και χτίζεται από πράξεις, στάση ζωής και αλήθεια, είναι κάτι που σε ακολουθεί εν ζωή και μετά θάνατο.

Μακριά από ανθρώπους που θέλουν να σου επιβάλλουν τη γνώμη, την άποψη ή την επιθυμία τους, τα χειριστικά λεγόμενα άτομα. Πολλές φορές το να φεύγεις από κάπου που πιέζεσαι, είναι η καλύτερη απόφαση. Γιατί σημασία δεν έχει το να σε κάνει κάποιος να ασπασθείς τη γνώμη του, ο σωστός θα σου ανοίξει δρόμο σκέψης για να απλωθείς και να αποκτήσεις δική σου γνώμη κι όχι να καταπίνεις αμάσητα ότι σου προσφέρεται. Αυτό το έχουν πετύχει βέβαια τα ΜΜΕ, και το διαδίκτυο που με τη δύναμη της εικόνας μας περνούν διάφορα χωρίς να το καταλάβουμε και διατηρούν την καθήλωση μας στον καναπέ, ακόμα και παρακολουθώντας την πτώση μας. Μας στερούν την ελευθερία της σκέψης, ειδικά όταν δεν υπάρχουν αντιστάσεις σε καθιστούν πειθήνιο όργανο των όσων λέγονται δημόσια. Αν κάποιος γράψει ή πει μια ανοησία, την παίρνουν όλοι και την αναπαράγουν, αρκεί αυτός ο κάποιος να είναι αναγνωρίσιμος, η ανοησία αναπαράγεται ως εξυπνάδα ή κάτι σπουδαίο! Αν κάποιος πάλι ‘’επώνυμος’’ ή κάποιο σάϊτ γράψει ότι ο τάδε είναι θεός, εκπληκτικός, πασίγνωστος ποιητής, ηθοποιός, τραγουδιστής ή ότι άλλο το παίρνουν όλοι μετά και το αναπαράγουν παπαγαλία ... κι ο τάδε ''καθιερώνεται'' τελικά ως θεός του είδους! Κάπως έτσι έχουν καθιερωθεί ως ''σπουδαίοι'' αρκετοί στην εποχή μας, σε όλους του Χώρους. Φυσικά κι εμείς ως αποδέκτες φέρουμε ευθύνη για ότι μας συμβαίνει! Με την δική μας αποδοχή καθιερώνονται ως σπουδαίοι, πρόσωπα ή ανοησίες διάφορες,

Και τώρα είμαστε προ των πυλών του χειμώνα, το φθινόπωρο ξεκίνησε κανονικά με μια ΄΄Αθηνά’’ που άφησε το στίγμα της με πλημμύρες. Ο χειμώνας θα είναι βαρύς σε όλα, αυξήσεις, πανδημία, καταστροφές, μια Κοινωνία με σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Η κυκλοφορία στους δρόμους της Αθήνας μια τρέλα, τα νεύρα μας σε διαρκή ένταση. Ωστόσο μπορούμε να νιώσουμε ευτυχείς αφού επανέρχονται τα ορθάδικα και το ξενύχτι για τους εμβολιασμένους ως δείγμα ελευθερίας και επάνοδο στην κανονικότητα … τώρα κατά πόσον αυτή η αίσθηση ελευθερίας που δίνετε, θα οδηγήσει σε εξάπλωση των κρουσμάτων, ή σε αύξηση των εμβολιασμών, θα το δούμε στη συνέχεια. Εκτός κι αν αυτό που λένε οι επιστήμονες πως ο εμβολιασμένος και κολλάει και μεταδίδει, απλώς δε νοσεί βαριά, δεν ισχύει. Διαφορετικά με αυτές τις ‘’επικοινωνιακές’’ ελευθερίες παίζουμε κορώνα γράμματα την εξέλιξη του ιού. Η πορεία θα δείξει.

Πάντως ανεξάρτητα με το τι μας λένε, μη σταματήσετε να παίρνετε προφυλάξεις, μην τρώτε αμάσητο ότι μας δίνουν.

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΏΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤ... 14/10/21

                                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: