Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Τι μας συμβαίνει τελικά;

 



Κοινωνίες  που παλεύουν να επιβιώσουν με ελεημοσύνες και επιδόματα στους πολίτες, δεν έχουν μέλλον. Παράλληλα το Κράτος επιβάλλει διάφορα που προϋποθέτουν χρήμα, όπως π.χ. το πιστοποιητικό αντιπυρικής προστασίας, για το οποίο έχουν ξεσηκωθεί ιδιοκτήτες και μηχανικοί και όπως λένε
 «Θα φάμε ξύλο, ανεφάρμοστα τα μέτρα, όλοι θα είναι παράνομοι». Όπως και η ηλεκτρονική ταυτότητα, το πιστοποιητικό πράσινης ενέργειας και άλλα, λεφτά να έχεις να πληρώνεις μηχανικούς και φόρους. Προφανώς πιστεύουν εσφαλμένα πως οι πολίτες έχουν κρύψει χρήμα σε σεντούκια ή στρώματα και θέλουν να τους υποχρεώσουν να τα καταναλώσουν, δεν εξηγείται διαφορετικά. Από εισοδήματα 1000 Ε και κάτω ή και 1500 Ε ακόμα,  πώς θεωρείς ότι μπορούν να καλυφθούν όλα αυτά, μαζί με ακρίβεια, λογαριασμούς, ενοίκια ή δάνεια; Αβεβαιότητα για το μέλλον, αδυναμία πολλών στοιχειώδους επιβίωσης και αδυναμία προγραμματισμού πλέον λόγω μη σταθερού και χαμηλού εισοδήματος. Το Κράτος σε ότι είναι να εισπράξει το τοκίζει αβέρτα, σε ότι είναι να επιστρέψει ή να δώσει αναδρομικά, αυτά είναι άτοκα.

Ο πόλεμος μαίνεται, οι καταστροφές τεράστιες, άμαχος πληθυσμός χάνεται καθημερινά. Συνέχεια εγκρίνονται ποσά και οπλισμός για την Ουκρανία, ενώ αυτό που συμβαίνει στην Παλαιστίνη το αντιμετωπίζουμε ως απλοί θεατές, χωρίς εξάρσεις δηλώσεων και χωρίς επιβολή μέτρων.  Ζούμε σε μια εποχή που η υποκρισία, η υπερβολή και η παραπληροφόρηση βρίσκονται στο ζενίθ! "Από όλους τους ανθρώπους οι πιο άξιοι της πιο μεγάλης τιμωρίας είναι εκείνοι που για όσα οι ίδιοι είναι ένοχοι τολμούν να κατηγορούν γι' αυτά τους άλλους."  Είχε πει ο Ισοκράτης- Και έχουμε πολλούς δυστυχώς στις μέρες μας σε όλα τα στρώματα της Κοινωνίας και στις Κεφαλές! Αυτό το να ρίχνει ο  ένας στον άλλο τις ευθύνες για ότι κι αν συμβεί, εμένα τουλάχιστον με έχει κουράσει, για να μην πω εξοργίσει.  Το μπαλάκι από τον έναν στον άλλον, ουσία και αποτέλεσμα μηδέν. Και τα προβλήματα παραμένουν και διαιωνίζονται! Η περίθαλψη πια να μη σου τύχει και χρειαστείς Νοσοκομείο ή χειρουργείο έκτακτο. Οι γιατροί όσο κι αν δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα περιστατικά. Παρ’ όλα αυτά που συμβαίνουν, οι Κύριοι Κύριοι θέλουν να μας πείσουν πως όλα λειτουργούν θαυμάσια και με γνώμονα το καλό του πολίτη και επιμένουν μέχρι που κάποιοι φωνάζουν κιόλας για να επιβληθούν. Τουλάχιστον αυτό νομίζουν! Έχει επικρατήσει δυστυχώς το παράλογο στην εποχή μας παγκοσμίως και εδώ φυσικά με συνέπεια να χαθεί ακόμα και η κοινή λογική πολιορκούμενη από όλον αυτόν τον παραλογισμό σε όλα τα θέματα! Σε λίγο που θα πάρει τα σκήπτρα η τεχνητή νοημοσύνη, πάει μας πήρε το ποτάμι. Δε θα ξέρουμε τι είναι αλήθεια και τι ψέμα και η απατεωνιά και το ψεύδος θα είναι ‘’επιστημονικά’’ δοσμένα και δύσκολα στο να γίνουν αντιληπτά άμεσα.

Για να μην παρεξηγηθώ, φυσικά και εκτιμώ την τεχνολογία και την επιστήμη, το κακό όμως είναι πως ο άνθρωπος χρησιμοποιεί την κακή πλευρά της τεχνολογίας ως επί το πλείστον, που αντί να προσφέρει, καταστρέφει βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα. Μεγάλο ποσοστό έχει ΄’ υποδουλωθεί’’   είναι εξαρτημένο π.χ. το κινητό, ναι μεν μεγάλη ευκολία, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα κοιμηθούμε μ’ αυτό αγκαλιά, ή θα το πάρουμε και στην τουαλέτα μαζί μας ή θα το κρατάμε στο χέρι και θα μιλάμε περπατώντας, ψωνίζοντας κλπ. Δεν είναι τυχαίο τα πάμπολλα δυστυχήματα της ασφάλτου, οι περισσότεροι οδηγοί μιλούν στο κινητό οδηγώντας, είτε αυτοκίνητο, είτε μηχανάκι. Κάποιοι στα φανάρια στέλνουν και μηνύματα, τους βλέπω και φρίττω. Όσο κι αν δεν χρησιμοποιείς το χέρι για να μιλήσεις στο κινητό και μόνο που το μυαλό απασχολείται με συνομιλία, υπάρχει διάσπαση προσοχής κι ας είναι τα χέρια στο τιμόνι και στο λεβιέ. Κι αυτό όπως και κάποια άλλα είναι στη δική μας θέληση να τα κόψουμε κι όχι να περιμένουμε πρόστιμα.

Κάποτε θα έπρεπε να ψαχτούμε για το τι μας συμβαίνει γενικά τα τελευταία χρόνια. Από τη μια πειθήνια όργανα των εντολών των επάνω κι από την άλλη οργή, θυμός, αφηρημάδα, αδιαφορία για όλους και όλα! Αναλωνόμαστε σε κουτσομπολιά που κυκλοφορούν με περιτύλιγμα ‘’είδησης’’ και σε θέματα που κάθε άλλο παρά αφορούν τα φλέγοντα των ημερών για την επιβίωση μας και το μέλλον μας.  Οι Γείτονες μια χαρά επιμένουν στις απόψεις τους κι εμείς απομείναμε να κάνουμε ‘’ηχηρές δηλώσεις’’ που ο άνεμος τις παίρνει, απλώς επικοινωνιακά λειτουργούν εντός Χώρα γιατί για αυτούς που απευθύνονται, από το ένα αφτί μπαίνουν κι από το άλλο βγαίνουν.

Τέλος μέσα σε όλα έχουμε και τη σκόνη από τη Σαχάρα που αποφάσισε να μας φορτωθεί με ότι αυτό συνεπάγεται, πού πήγαινε τα χρόνια που δεν την ξέραμε αυτή το ξέρει! Καλή μας δύναμη και καθαρή σκέψη εύχομαι σε όλους!

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

              ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... Πέμπτη 23 Μάη, 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια: