Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Και η ζωή τραβάει την κατηφόρα!

 


Κοινωνία μπάχαλο’’ κατά μάνα κατά κύρη’’ , μυαλά που μπάζουν από παντού, πλήρης υποταγή, εθισμός και εξάρτηση από τις προβαλλόμενες ''αξίες'' και θέματα της εποχής, παραβλέποντας  άλλα σοβαρά θέματα που μας καίνε και  μένουμε απαθείς! Όλοι φωνάζουν και διαμαρτύρονται για την ακρίβεια,  αλλά περιμένουν να κάνει ο άλλος κάτι γι' αυτούς. Εκείνοι κάνουν αγώνα στο διαδίκτυο,  πάνω από ένα πληκτρολόγιο κι αυτό είναι όλο! Καλά μας κάνουν, έχουμε αυτό που μας αξίζει, τόσο κι άλλο τόσο να ανέβουν όλα, άλλωστε υπάρχουν και αυτοί που βρίζουν και μετά πάνε και τα αγοράζουν! Την περασμένη Τετάρτη είχε εξαγγελθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ακρίβεια από το ΙΝΚΑ /Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών. Το τηλέφωνο στο γραφείο του ΙΝΚΑ σπάει κάθε μέρα από παράπονα του κόσμου, διαμαρτυρίες και καταγγελίες. Στη συγκέντρωση ήμασταν 50 άτομα μόνο! Η απάθεια και η αποχή του κόσμου από οτιδήποτε αξίζει να δηλώσει την αντίρρηση του και την παρουσία του, είναι πιο λυπηρή από την όλη κατάσταση που επικρατεί. Για θέματα άλλα κατεβαίνουν, όχι όμως για θέματα που τους καίνε πραγματικά. Και με το δίκιο του θα πει κάποιος ‘’αν είχαν πρόβλημα με την ακρίβεια θα κατέβαιναν στη συγκέντρωση!’’ Μόνοι μας δίνουμε το δικαίωμα να μας κάνουν τόσα κι άλλα τόσα! Και το θέμα ενέργεια και ακρίβεια είναι υπερκομματικό, αφορά όλους ανεξαρτήτως κόμματος και πιστεύω. Όταν λοιπόν ούτε για ένα θέμα τόσο ουσιαστικό για την επιβίωση μας δεν εννοούμε να ορθώσουμε ανάστημα όλοι μαζί, είναι ουτοπία πλέον να συζητάμε για ακρίβεια, μισθούς, συντάξεις. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, για να μην πω ότι την προκαλέσαμε κιόλας με την ανοχή/σιωπή/υποταγή σε ότι μας συνέβη τα τελευταία 12 χρόνια. Λειτουργούμε με κενή λογική αντί για την κοινή! Σκεφτόμαστε με τον τρόπο που μας έχουν κατευθύνει τα ΜΜΕ με στενή αντί πλατιά οπτική κι έχουμε αφεθεί στο ποτάμι κι όπου μας πάει!

Η αβεβαιότητα, οι αμφιβολίες και τα ερωτηματικά, πονάνε περισσότερο από μιαν αλήθεια, είναι σαράκι που σε τρώει! Κι όμως υπάρχουν κάποιοι που προτιμούν να μην ενημερώνονται, να μην ψάχνονται για πληροφορία σωστή και τεκμηριωμένη, προκειμένου να μη χαλάσουν τη ζαχαρένια τους. Ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από θέματα που αφορούν τη ζωή τους, την καθημερινότητα τους, το μέλλον των παιδιών τους. Τα δε νέα παιδιά απέχουν από οποιαδήποτε διαμαρτυρία ζωής/ επιβίωσης, αλλά πρόθυμα κατεβαίνουν σε καλέσματα όποιου άλλου θέματος άσχετου με την κατάσταση που βιώνει καθημερινά, η σημερινή οικογένεια! Αν δεν αλλάξουμε μυαλά δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει προς το καλύτερο, μόνο προς το χειρότερο.

Σε 4 χρόνια προβλέπεται η αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία και θα κοστίσει 3-4 δις. Και πώς θα ζήσουν αυτή την 4ετία οι πληγέντες; Μήπως και στη Β. Εύβοια; Ακόμα εκκρεμεί η αποκατάσταση μετά από 2 χρόνια. Όσο δε για το αγροτικό κομμάτι της Χώρας, από 25% που ήταν, έχουμε φθάσει στο 7% με πρόβλεψη να καταλήξουμε στο 2%.

Κάτι οι καταστροφές και η μη γρήγορη αποκατάσταση τους, κάτι η απουσία της Πολιτείας στο να διαμορφώσει ανθρώπινες συνθήκες για να παραμείνει κάποιος στον τόπο του,  και να ασχοληθεί με τη γη, κοντεύει να ερημώσει η επαρχία και να μαζεύονται όλοι στις πόλεις ή να φεύγουν στο εξωτερικό. Χρόνια αυτή η κολόνια της εγκατάλειψης της επαρχίας και των ακριτικών χωριών ή νησιών.

Η Κρήτη διαθέτει δύο παιδοχειρουργικές κλινικές που εξυπηρετούν και όλα τα νησιά: η μία στο νοσοκομείο των Χανίων και η άλλη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Και οι δύο κινδυνεύουν να κλείσουν, λόγω έλλειψης παιδοχειρουργών, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ. Έτσι, τα παιδιά ηλικίας έως 15 ετών θα είναι υποχρεωμένα, ακόμα και για επεμβάσεις ρουτίνας, όπως μία σκωληκοειδίτιδα, να μεταβαίνουν στην Αθήνα. Και αν αυτό συμβαίνει στη Μεγαλόνησο Κρήτη, φανταστείτε τι πρόβλημα αντιμετωπίζουν ακριτικά νησιά και ακριτικά μέρη. Και παρ’ όλα αυτά δεν κουνιέται φύλλο! Μόνοι μας δίνουμε το δικαίωμα να μας πετούν στα μούτρα το 41% και τη μη διαμαρτυρία για ακρίβεια, περίθαλψη  ή ότι άλλο και να το μεταφράζουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα αφού ο λαός δεν διαμαρτύρεται. Επαναστάτες του πληκτρολογίου και του διαδικτύου καταντήσαμε δυστυχώς, βουλιάζοντας όλο και πιο βαθιά στον καναπέ μας και στην κατάντια μας.

Όσο για τον ιό και το εμβόλιο, τώρα πια είμαστε όλοι εν δυνάμει μη εμβολιασμένοι , εάν και εφ’ όσον δεν έχουμε κάνει την επικαιροποιημένη δόση!  Τώρα το τοποθετούν σε ετήσια βάση, σαν της γρίπης και σταματάει η μέτρηση των δόσεων!... Και μέχρι 5 Ε ο Φ/Κ ή ο γιατρός που θα το κάνει. Μια χαρά κίνητρο για πειθώ πελατείας.

Και η ζωή τραβάει την κατηφόρα με το βιοτικό επίπεδο να πέφτει, όσο για τις τιμές, ότι ανεβαίνει δύσκολα κατεβαίνει, για να μην πω δεν κατεβαίνει, μόνο το εισόδημα του Έλληνα πολίτη (μισθός/ σύνταξη) κατέβηκε στο μισό, που αν μας το έλεγε κανείς πριν 15 χρόνια πως θα συμβεί θα τον λέγαμε τρελό.

 Νίκη Άννα Παπουλάκου.



Πηγή: Εφημ. '''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 
Ψυχανεμίσματα.... 25/01/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια: