Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Καλή Χρονιά, Καλή μας Φώτιση!!

 



Η νέα χρονιά ξεκίνησε με μάχες, σεισμούς, καταστροφές. Εμείς συνεχίζουμε να ελπίζουμε πως θα αλλάξει! Πάντα το Νέο γεννάει ελπίδα, προσδοκίες, όνειρα ... που είτε πραγματοποιούνται, είτε σε απογοητεύουν. Αλλά αυτή είναι η ζωή, νυχτώνει-ξημερώνει και πάλι απ' την αρχή!  Και δεν πρόκειται για γκρίνια, το να εκφράζει κανείς απορίες, ή διαπιστώσεις, ή καταγραφές συμβάντων, γεγονότων και ας μην ξεχνάμε πως οι ερευνητές από μια ή περισσότερες απορίες ξεκινούν για να φτάσουν σε κάποιο συμπέρασμα ή αποτέλεσμα . Γκρίνια είναι η διαρκής κλάψα και μουρμούρα, τα συνεχή παράπονα συνήθως γενικώς και απροσδιορίστως, η εριστική διάθεση και συμπεριφορά.  Φυσικά όποιος θέλει να παραμένει στο ροζ συννεφάκι δικαίωμα του, αλλά το να εναντιώνεται σε όποιον έχει απορίες, ανησυχίες και ψάχνεται γενικώς, δεν είναι δικαίωμα του.

Μετά την long covid, η long flu διάβασα. Περάσαμε και σε παρατεταμένα συμπτώματα γρίπης λένε... οκ κάθε μήνα να μπαίνουμε στην ουρά για εμβολιασμό για να αρρωσταίνουμε πιο ελαφρά ... εδώ γελάνε ή κλαίνε δεν ξέρω.  Απ' ότι φαίνεται η ''αγέλη'' όχι μόνο ανοσία δεν απέκτησε με τους εμβολιασμούς και με παράλληλη  νόσηση  σχεδόν όλων, από 1 έως και 4 φορές κάποιοι, αλλά έχει και πτώση ανοσοποιητικού για να παραμένουν παρατεταμένα τα συμπτώματα και γρίπης και κόβιντ για καιρό όπως λένε. Πάντα τέτοια εποχή κυκλοφορούσαν ιώσεις όχι όμως στο βαθμό του σήμερα. Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς να είναι οι μισοί αν όχι όλοι άρρωστοι, είτε ελαφρά είτε πιο βαριά. Και δεν υπάρχει σπίτι που να μην επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο. ¨Οσα χρόνια θυμάμαι το εαυτό μου, κάτι τέτοιο στο βαθμό που υπάρχει σήμερα, δεν θυμάμαι! Και δεν βλέπω να αναρωτιέται κανείς ακόμα και επιστήμονες, καταλήγουν σε χίλιες δυο ‘’αφελείς’’ δικαιολογίες του τύπου ‘’ατομική ευθύνη’’ είτε γιατί δεν εμβολιαστήκαμε ξανά, είτε γιατί δεν προσέξαμε.  Ούτε καν προκαλεί το ενδιαφέρον τους για έρευνα; Ευτυχώς άλλα Κράτη και οι ΗΠΑ ξεκίνησαν έρευνες, σταμάτησαν εμβολιασμούς κ.ά. που δεν τα ακούμε εδώ, τα μαθαίνουμε από ξένες ιστοσελίδες ή Μέσα ενημέρωσης. Εδώ ως μόνη λύση προτείνουν τον εμβολιασμό με στόχο πάντα τους 60 και άνω. Αλήθεια μας έχουν πει πόσο μας χρέωσαν για τα εμβόλια που αγόρασαν τα Κράτη; Γιατί από μας θα πληρωθούν αυτά τα ποσά, το δωρεάν ήταν για να το κάνεις, ο λογαριασμός θα έρθει πολύ αργότερα για όλους εμβολιασμένους και μη. Σταματώ εδώ γιατί σκοπός μου δεν είναι να σας κάνω μεταβίβαση σκέψης, αλλά να δώσω τροφή στη δική σας σκέψη να σκεφθεί αναλόγως και να μην καταπίνει αμάσητα ότι μας δίνουν. Σε όλα υπάρχουν όρια και συνήθως εμείς καθορίζουμε τα όρια μας, αντοχής, αξιοπρέπειας, σεβασμού, υπομονής ή ότι άλλο. Ποτέ δεν ξέρεις πού φθάνουν ή πού τελειώνουν τα όρια του άλλου ... κάποιος που σέβεται τον εαυτό του λοιπόν, σέβεται και τα όποια όρια του άλλου και κάπου σταματάει ή μετριάζει το τέντωμα του σχοινιού, γιατί διαφορετικά μοιραία κάποτε θα σπάσει. Στην εποχή μας δυστυχώς έχουν ξεπεράσει και το μέτρο και τα όρια, ακόμα και στο δούλεμα, με την ανοχή μας φυσικά, μάλλον κι εμείς έχουμε χάσει τα όρια μας.

Ο πόλεμος ούτε τις μέρες εορτών δεν κόπασε. Η αγάπη δυσεύρετη στον Πλανήτη. Εδώ πάλι ευημερούν οι αριθμοί, μια μερίδα λαού καλοπερνάει και οι λοιποί τα φέρνουν δύσκολα βόλτα ή κυριολεκτικά φυτοζωούν. Οι πλειστηριασμοί δρομολογημένοι, τώρα αν θα μαθαίνουμε και τα θα μαθαίνουμε άλλο θέμα. Αυτοκτονίες, μαχαιρώματα, φόνοι, επιθέσεις, ληστείες, ξυλοδαρμοί, τροχαία, καθημερινό δελτίο. Ούτε στο δρόμο που περπατάς είτε πεζός είτε με Ι.Χ. μπορείς να νιώθεις ασφαλής πλέον. Οι ψυχικά διαταραγμένοι φαίνεται είναι πολλοί κυκλοφορούν γύρω μας, δίπλα μας. Η εγκληματικότητα ακόμα και μέσα στις οικογένειες, είναι οι καρποί που θερίζουμε. Αφ’ ενός ο ατομισμός, αφ’ ετέρου η πτώση βιοτικού επιπέδου,  η απουσία παιδείας, αξιών και πιστεύω, ανέπτυξαν και ψυχικές διαταραχές, θυμό, οργή που ξεσπά όπου βρει και σε ανύποπτο χρόνο. Ο πνιγμένος θυμός κάποτε ξεσπάει. Θα μου πει κάποιος πως και παλιά υπήρχαν φτωχοί και πλούσιοι. Ναι με τη μόνη διαφορά ότι τότε υπήρχε προοπτική να βελτιώσεις τη ζωή σου, υπήρχαν ελάχιστα ερεθίσματα χλιδής και μεγάλης ζωής και τέλος άλλο να ξεκινάς φτωχός και να αγωνιστείς για κάτι καλύτερο, κι άλλο από Δήμαρχος κλητήρας! Γιατί αυτό συνέβη στις περισσότερες οικογένειες με τα Μνημόνια και τα παρελκόμενα.

 Επίσης έρευνα κατέληξε πως είχαμε άνοδο τώρα στις εορτές στην κατανάλωση κοκαϊνης. Η δε χρήση ψυχοφαρμάκων τα τελευταία χρόνια είχε μια αύξηση μέχρι και 300%. Ευτυχώς που δεν έκανε ακόμα χειμώνα βαρύ και γλιτώσαμε κατανάλωση σε ενέργεια. Να δούμε τι θα γίνει και με αυτό το θέμα. Κρίμα τις κατασκευές με θέρμανση στις πολυκατοικίες, η σκουριά θα τις φάει. Κάποιες έχουν χρόνια καταργήσει τη χρήση καλοριφέρ, κάποιοι άλλοι ανάβουν το καλοριφέρ για 2 ώρες το βράδυ. Μας κατάντησαν ακόμα και μέσα στο σπίτι μας να υποφέρουμε ντυμένοι σαν αστακοί.

Έγινε και ο ανασχηματισμός, άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς! Και συνέχεια μας δείχνουν δημοσκοπήσεις και συνέχεια αναφέρονται στο 41%.  Η ουσία είναι ότι η ζωή μας έχει αλλάξει προς το χειρότερο και δεν προβλέπεται να επανέλθει η κανονικότητα όπως την ξέραμε.

Καλή μας Χρονιά με υγεία και λιγότερο δούλεμα και κοροϊδία!

 

Νίκη Άννα  Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

Ψυχανεμίσματα... 11 Ιαν.2024

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: