Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Ζούμε για να δουλεύουμε ή δουλεύουμε για να ζούμε;


 

Τελικά σ αυτό τον τόπο κανένα σκάνδαλο δεν είχε ενόχους, ή υπαίτιους. Τα άδεια Ταμεία ομοίως όπως και κάθε τι που μας οδήγησε ως εδώ. Οι βίλες , τα κότερα, οιπεριουσίες κινητές και ακίνητες είναι όλα αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και ιδρώτα κάποιων. Ένοχος κρίθηκε μόνο ο απλός πολίτης που του φόρτωσαν τα βάρη, την τιμωρία και τη μομφή για ότι συμβαίνει. Σα δε ντρέπεται που πήρε δάνειο να πάρει σπίτνα ζήσει αυτός και τα παιδιά του καλύτερα και βασιζόταν στο μισθό ή τη σύνταξη! Έχει και μούτρα και μιλάει; Σα δε ντρέπεται να λέει πως δεν μπορεί να ζήσει με 400-1000 Ε το μήνα! Και φυσικά κάθε φορά που γίνεται σάλος στο κοινό μετά από κάποια παρόμοια απόφαση, λειτουργούν τα αντανακλαστικά και κάποιος Δικαστής ανακοινώνει επανεξέταση του θέματος, όπως και τώρα. Όμως όπως απέδειξε το χθες, επικοινωνιακές κινήσεις κι αυτές, για εντυπωσιασμό και κατευνασμό των πνευμάτων, αφού ποτέ δεν καταλήγουν κάπου και δεν μαθαίνουμε τίποτα. Απλώς ξεχνιέται το θέμα και περνάμε σε άλλο. Αυτό το θέμα ‘’παραγραφή’’ η χαρά των όσων εκτρέπονται ποικιλοτρόπως! Η δε μακροχρόνια εκδίκαση παρόμοιων υποθέσεων οδηγεί στο να μην έχει τιμωρηθεί σχεδόν κανείς για ότι κι αν έκανε, όπως και το να φύγει κάποιος από αυτή τη ζωή με τη μομφή χωρίς να το αξίζει! Και φυσικά δίνει φτερά σε όποιον θέλει να παρανομήσει ή να βλάψει. Μόνο όταν πρόκειται για χρέη απλών πολιτών και πλειστηριασμούς οι διαδικασίες είναι τάχιστες! Δυστυχώς δυο μέτρα και δυο σταθμά και στις νομικές διαδικασίες και αποφάσεις.

Και μέσα και έξω τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Η Δημοκρατία, η ελευθερία, τα προσωπικά δεδομένα, τα ατομικά δικαιώματα παραπαίουν για να μην πω ότι εκπνέουν σε κάποια σημεία! Η Τουρκία απειλεί θεούς και δαίμονες. Προκαλεί για να κάνουμε τη λάθος κίνηση. Αλλά και πάλι το έχει τόσο αγριέψει το παιχνίδι που αναρωτιέμαι, όσο κι αν το κάνει για σκοπιμότητες δικές του όπως ισχυρίζονται κάποιοι, πώς θα κάνει πίσω μετά από όλα αυτά που λέει και κάνει και μετά από τόσες κατά μέτωπο προκλήσεις λεκτικές και πρακτικές; Απεύχομαι πάντως το όποιο θερμό επεισόδιο, είναι το μόνο που μας λείπει αυτή τη στιγμή. Όλα τα άλλα βαίνουν καλώς! Η φτώχεια απλώνει δίχτυ, όλο και περισσότερα νοικοκυριά χρωστούν ή δεν μπορούν να βγάλουν πέρα το μήνα. Όλο και περισσότεροι αδυνατούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας λόγω κόστους. Εκρηκτική η αύξηση των χρεών στην εφορία - 8.862 ΑΦΜ χρωστούν το μισό ΑΕΠ. Μόνο 22 φορολογούμενοι «φέσωσαν» την εφορία σε διάστημα 8 μηνών με 1,1 δισ. ευρώ ο καθένας. Φυσικά ο πλέον εύκολος στόχος είναι ο μικροοφειλέτης, οι μεγαλοοφειλέτες βρίσκουν τρόπους και διαφεύγουν ποινών ή καταδίκης.

Μας έμαθαν μεγαλώνοντας πως  δουλεύουμε για να ζούμε, στην τελευταία δεκαετία μας προσγείωσαν περνώντας μας στο ζούμε για να δουλεύουμε και να πληρώνουμε φόρους και παρόχους και αισίως τελευταία φθάσαμε στο δουλεύουμε δε δουλεύουμε , δεν ζούμε... αργοπεθαίνουμε! Κι έχουμε και την Κριστίν Λαγκάρντ που ζήτησε από τις κυβερνήσεις να περιορίσουν την πολιτική στήριξης των νοικοκυριών. Κάλεσε τις κυβερνήσεις να περιορίσουν τις επιδοτήσεις στα τρόφιμα και στην ενέργεια. Λες και αποκαταστάθηκαν τα έσοδα των πολιτών και υποχώρησε η ακρίβεια. Ποιος νοιάζεται για τους λαούς; Μόνο για το Κεφάλαιο δουλεύουν όλοι. Εξ’ ού και η αναπάντητη απορία πολλών: Τόσο πολύ αγάπη έπεσε στο θέμα πανδημίας / εμβολίου, τόσο πολύ θέλησαν να σώσουν ζωές; Ζωές που έχουν κάνει τα πάντα για να εξοντώσουν, να εθαθλιώσουν,  με χίλιους άλλους τρόπους και που όσον αφορά την περίθαλψη, έστειλε πολλούς στον Αγ. Πέτρο, λόγω ελλείψεων του συστήματος Υγείας, όπως ήρθε και πάλι στην επιφάνεια το θέμα, με τη 2 η μελέτη του Λύτρα. Δεν πτοούμεθα όμως επιμένουμε και υπερηφανευόμαστε πως όλα καλά τα κάναμε, ανεξάρτητα με τους χιλιάδες νεκρούς.΄Εφταιξε ο μη εμβολιασμός, η καθυστερημένη αναζήτηση ιατρικής συνδρομής… οτιδήποτε άλλο τέλος πάντων εκτός από ελλείψεις του συστήματος. Τελευταία έχει πάει πίσω το θέμα του ιού, ο κόσμος λειτουργεί σα να μην υπάρχει, ελάχιστοι τηρούν αποστάσεις ή φορούν μάσκα, κι ας έχει νοσήσει ο πληθυσμός 2 και 3 φορές και οι εμβολιασμένοι ειδικότερα. Πάντως τα εμβόλια που ήρθαν αφορούν τους εμβολιασμένους κι ας έχει ‘’λήξει’’ η προστασία \τους από τα προηγούμενα. Ο μη εμβολιασμένος πρέπει να ξεκινήσει από την 1 η δόση … σε τι εξυπηρετεί επιστημονικά αυτό ένας Θεός ξέρει!

Να δούμε τι μας φέρνει ο Οκτώβριος, καλό μας μήνα!

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Φωνή Των Πειραιωτών'' Ψυχανεμίσματα... 6/10/22

Δεν υπάρχουν σχόλια: