Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Από τον τρόμο της πανδημίας περάσαμε στον τρόμο της ενέργειας!





Βιαζόμαστε να μεγαλώσουμε, βιαζόμαστε να διώξουμε τη μέρα, τις μέρες, το χρόνο, βιαζόμαστε να φτάσουμε τους στόχους, γενικώς βιαζόμαστε, τρέχουμε και δεν καταλαβαίνουμε πως με τη βιασύνη αφ' ενός μεν δεν χαιρόμαστε αυτό που ζούμε, το τώρα και αφ' ετέρου λιγοστεύει και η ζωή μας! Κάπως έτσι κύλισαν τα χρόνια και φτάσαμε εδώ που φθάσαμε, υποταγμένοι, φοβισμένοι, τρομοκρατημένοι και ανασφαλείς. Ότι πετύχαμε 3-4 δεκαετίες τώρα, σωριάστηκε σαν πύργος στη άμμο, έβαλαν χέρι στο πορτοφόλι και στη ζωή μας. Περνάμε σε μια νέα εποχή υποταγής των λαών, εξάρτησης από την εξουσία και το Κεφάλαιο, μια νέα μορφή σκλαβιάς. Ορατή πλέον με γυμνό οφθαλμό, εκτός κι αν κάποιος εθελοτυφλεί!

Γεγονός είναι πως αν δεν εναντιωθείς όταν βλέπεις να σου παίρνουν, μετά περνάς σε μια κατάσταση ανοχής και φυσικά ενθαρρύνεις τον απέναντι να το επαναλάβει ή να προχωρήσει σε άλλα χειρότερα. Κάπως έτσι το πάθαμε και καταντήσαμε εμείς οι μεγαλύτεροι από νοικοκυραίοι διακονιάρηδες… να παρακαλάμε και να ψάχνουμε για επιδόματα ελεημοσύνης, που ούτε το πρόβλημα λύνουν, εθίζουν απλώς στην εξάρτηση και τσακίζουν την αξιοπρέπεια. Άνθρωποι που ήταν συνεπείς στις βασικές υποχρεώσεις τους, εδώ και καιρό δεν είναι γιατί βρίσκονται στο μισό του εισοδήματος τους, βάσει του οποίου είχαν ρυθμίσει τη ζωή τους. Ή και με μηδενικό εισόδημα. Το δε κόστος ζωής είναι 3 φορές πάνω από το προ οικονομικής κρίσης και έπεται συνέχεια. 60 τμ σπίτι π.χ. 500 Ε νοίκι και ο μισθός 400 Ε και μιλάμε για υπογεννητικότητα και για δημογραφικό πρόβλημα. Και αντί να δώσουμε κίνητρα στα Ελληνόπουλα να μείνουν στη Χώρα και να φτιάξουν οικογένεια, ποντάρουμε να λυθεί το δημογραφικό με Ελληνοποιήσεις. Να υποθέσω πως καρφί δεν σας καίγεται για τον Έλληνα; Απλώς όλη σας την αγάπη τη δείξατε με το να του λέτε να εμβολιαστεί για να μην πεθάνει; Λες και δεν πεθαίνει κάθε μέρα με την ανέχεια και τα χρέη και τη ζωή του που άλλαξε άρδην; Η ευαισθησία σας αρχίζει και τελειώνει στα εμβόλια; Και γιατί το επικαιροποιημένο ετήσιο δεν μπορεί να το κάνει ο ανεμβολίαστος; Γιατί πρέπει να ξεκινήσει από την 1η δόση; Επειδή δεν υπάκουσε ίσως; Αφού και όσοι το έκαναν μετά από κάποιους μήνες παύει η ισχύς του … ποια η διαφορά λοιπόν που δεν επιτρέπει να εμβολιαστούν όλοι εάν και εφ’ όσον το επιθυμούν; Συνεχώς δημιουργούνται ερωτήματα με όλα αυτά που ακούγονται και συμβαίνουν. Στα σχολεία με ράπιντ τεστ μόνο οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και με έξοδα δικά τους. Δηλαδή αν προκύψει επιδημία σε κάποια τάξη ποιος θα φταίει; Ο ανεμβολίαστος εκπαιδευτικός που έκανε τεστ ή κάποιος εκ των εμβολιασμένων ή τα παιδιά; Κι έχεις και τους αστέρες των καναλιών να λένε να απομακρυνθούν οι εκπαιδευτικοί, όπως έγινε με τους νοσηλευτές.

Δε μας είπαν πάντως πόσοι πέθαναν με κόβιντ από τους 7 χιλ μη εμβολιασμένους υγειονομικούς και γιατρούς, για να τεκμηριώσουν ότι έλεγαν και λένε ακόμα κάποιοι, πως οι μη εμβολιασμένοι μεταδίδουν τη νόσο και κάποιες Κασσάνδρες προέβλεπαν το θάνατο όλων των μη εμβολιασμένων. Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε, όπως και ο δρόμος για την ‘’ελευθερία’’ ήταν με αγκάθια απ’ ότι είδαμε στη συνέχεια! Τα 2/3 για να μην πω και τα 3/3 των εμβολιασμένων νόσησαν 2 και 3 φορές και μάλιστα εν μέσω καλοκαιριού, κάποιοι ελαφρά, κάποιοι βαριά. Λες και το εμβόλιο βοήθησε στην εξάπλωση της νόσου στον πληθυσμό! Αλλά βέβαια έχουμε ισχυρό ατού … ‘’δεν πέθανες όμως’’! Κάτι που δεν αποδεικνύεται απόλυτα, είναι σαν το ‘’πίστευε και μη ερεύνα’’. Καλοκαίρι πάντως με επιδημία γρίπης με 39-40 πυρετό, πέραν του κόβιντ, δε θυμάμαι να είχε συμβεί στο παρελθόν.

Τώρα έχουμε και το νέο τρόμο της ενέργειας, εδώ και μήνες κλαίμε το χειμώνα που έρχεται, μας βάζουν στο κλίμα για να δεχθούμε την όποια στέρηση αδιαμαρτύρητα, αφού μας το περνάνε δια λόγων στο πετσί μας και χωρίς να το καταλαβαίνουμε εθιζόμαστε στην ιδέα, οπότε όταν συμβεί ή να το δούμε πιο ελαφρύ απ’ ότι το περιμέναμε, ή να το αποδεχθούμε όσο βαρύ κι αν είναι! Και φυσικά ουδεμία αντίδραση ή αντίσταση, αφού μας προετοιμάζουν ανάλογα. Έτσι έχει συμβεί με όλα, ακόμα και με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων τα προηγούμενα χρόνια. Σε εμβολίζουν με την πλέον τραγική μορφή επερχόμενου κακού, οπότε μόλις έρθει το κακό και δεν είναι τόσο ‘’τραγικό’’ το αποδέχεσαι, και ζουν όλοι αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα.

Και κλείνω με ένα τετράστιχο από κάτι που έγραψα το 2010 : ‘’...Εσύ που αγρόν αγόραζες βαθιά στην πολυθρόνα/κι αυτοί σου παίρναν τη μπουκιά χρόνια από το στόμα…./ ποιος να σου έλεγε λοιπόν πως θα παίρνανε όλα/ και θα έμενες εμβρόντητος με άδεια κατσαρόλα!’’ Και δυστυχώς πέρασαν 12 χρόνια από τότε και είμαστε στην άδεια κατσαρόλα! 

Νίκη Παπουλάκου. 

Πηγή : Εφημ. ''Η Φωνή των Πειραιωτών'' 22.9.22

Δεν υπάρχουν σχόλια: