Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Η ζωή τραβάει την ανηφόρα...

 




Ήρθε και ο Σεπτέμβριος, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του που λένε,  μαζεύονται όλοι σιγά-σιγά από τις διακοπές, σε λίγο ανοίγουν τα σχολεία και οι άδειες τέλειωσαν! Πάντως το μικρό καλοκαιράκι παραμένει για όσους μπορούν να το απολαύσουν! Τις καλύτερες διακοπές τις κάνεις το Σεπτέμβριο. Να δούμε πόσο φιλικός θα είναι κι αυτός μαζί μας φέτος, γιατί έχουμε χάσει πια το μπούσουλα με όλα όσα συμβαίνουν. Τέρμα και τα πιστοποιητικά για την ώρα, άλλωστε τι πιστοποιητικά αφού μετά 3-6 μήνες εκπνέει η ισχύ τους, να κοροϊδευόμαστε δηλαδή; ΄Η να περνάμε στην επόμενη δόση για επικαιροποίηση ισχύος; Κάπου το πράγμα έχει κουράσει και έχει εξαντληθεί η σοβαρότητα του με τις τόσες ‘’παρεκτροπές’’ στην όλη διαχείριση και καμπάνια! Σχεδόν τα 2/3 του πληθυσμού πέραν των εμβολίων έχουν νοσήσει 1 και 2 και 3 φορές και ειδικά οι εμβολιασμένοι. Ε αν και τώρα δεν καταφέραμε να αποκτήσουμε σχετική ανοσία τουλάχιστον ως προς την βαριά νόσηση,  χαιρετίσματα! Κάνουμε το σταυρό μας λοιπόν και προχωράμε, τηρώντας κάποιες προφυλάξεις, όχι γιατί μας το επιβάλλουν αλλά γιατί εμείς το θέλουμε … ‘’προσέχουμε για να έχουμε’’.

Όποιος προχωρεί στη ζωή και με ήλιο και με μπόρα, διακινδυνεύει να μείνει χωρίς συνοδοιπόρους, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι συναντά και γνωρίζει νέους! Οι άνθρωποι, ευτυχώς όχι όλοι, σε ξέρουν όσο έχουν κάτι να παίρνουν από σένα! Μετά σε ξεχνούν, περνάς στη λίστα των αγνώστων! ... Στη ζωή κάνεις πολλές ''περιστασιακές φιλίες'' , οι πραγματικές μετριούνται στα δάχτυλα της μιας παλάμης! Δεν χρειάζεται να είσαι εκεί για όσους κοιτούν να σε «βολέψουν» στο πρόγραμμα τους. Πήγαινε σε όσους θέλουν με πολλή χαρά και αγάπη να σε δουν και να πείτε τα νέα σας, να ακούσουν τους προβληματισμούς σου, να χαρούν με τη επιτυχία σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι καλοί στο να σε χρησιμοποιούν, έξυπνοι στο να σε εκμεταλλεύονται, και ηλίθιοι στο να νομίζουν ότι δεν το καταλαβαίνεις! Και δεν είναι ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι σωστοί, είναι που τις περισσότερες φορές τους συναντάς σε λάθος στιγμές! Στιγμές που είσαι λιώμα από τοξικούς ανθρώπους ή καταστάσεις και δεν μπορείς ούτε να εκτιμήσεις σωστά, ούτε να δοθείς! Μια περατζάδα η ζωή... άλλοι περνάνε τρέχοντας, άλλοι περπατώντας, άλλοι έρποντας, άλλοι πετώντας κι άλλοι μένουν στάσιμοι! Επίλεξε σε ποια κατηγορία θες να ανήκεις!

Περάσαμε πολλά τα τελευταία 12 χρόνια, όσοι καταφέραμε και παραμείναμε αλώβητοι, προχωράμε για νέους αγώνες! ΄Οταν κολλάς στης ζωής σου τα χαμένα στερείς στον εαυτό σου τη χαρά να αναγνωρίσει τα κερδισμένα και να νιώσει ευγνώμων, τα δε γιατί μένουν αναπάντητα !... Η ζωή τραβάει την ανηφόρα και για κάποιους έχει γίνει αφόρητη! Μας λένε και επίσημα πλέον πως πρέπει να ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε, τη ζωή μας, τις ανέσεις … και να περάσουμε σε μια εποχή ολικής στέρησης ακόμα και στο ζεστό νερό, ή στο ζεστό ή δροσερό χώρο, στο μαγείρεμα, στο πλυντήριο, σε όλα! Άσε που κάποιες χώρες θα πουν και το ‘’νερό νεράκι’’ κι όχι μόνο το ‘’ψωμί ψωμάκι’’!

Δεν ξέρω πόσο υπερήφανοι μπορούν να νιώθουν οι μεγάλοι του Πλανήτη που μετά από τόση πρόοδο της Τεχνολογίας, Επιστήμης και εξέλιξη, γυρνάμε πίσω σε συνήθειες και συνθήκες 60 και χρόνων πριν! Να χαρώ την εξέλιξη! Θα έχουμε το 5G κινητό, αλλά θα κυκλοφορούμε στο σπίτι με παλτό ή κουβέρτα τυλιγμένοι, ή θα κάνουμε μπάνιο 1 φορά τη βδομάδα για να μην κάψουμε ρεύμα! Λαμπρά, συγχαρητήρια στο σύστημα που μας έφερε ως εδώ.  Εκτός κι αν μόνο μέλημα είναι η υποταγή και υποδούλωση των λαών και η ευημερία των ολίγων! Ξεκίνησαν από την οικονομική στέρηση, ώστε να πέσουν οι αντιστάσεις, μετά περάσαμε στην πανδημία ως αναγκαστική επιβολή συνθηκών αδιανόητων ότι θα μπορούσαν να συμβούν και να είναι αποδεκτές και φθάσαμε στην ενεργειακή κρίση σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία που καταλήγει σε επιβολή διαφόρων απαγορεύσεων που αφορούν την καθημερινότητα μας, τις συνήθειες μας και τη ζωή μας ακόμα και μέσα στο σπίτι.  Άραγε έτυχε όλο αυτό ή πέτυχε;  Δώστε μόνοι σας την απάντηση!

Να ευχηθώ καλό μήνα, καλή δύναμη, καλή σχολική χρονιά σε παιδιά, δασκάλους και γονείς και ανοσία σε κάθε κακό για όλους μας!

Νίκη Άννα Παπουλάκου.


Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ.... Πέμπτη 08.09.22.




Δεν υπάρχουν σχόλια: