Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Πανδημία πολλών ταχυτήτων.

 

Ο πληθωρισμός στο υψηλότερο της 10ετίας, οι τιμές στα ύψη, τα εισοδήματα στον πάτο, φόροι και πρόστιμα εν δράσει, καταστροφές, απώλειες, πλειστηριασμοί, σύστημα υγείας, πρωτοβάθμια βοήθεια  με κενά, ανέχεια, φτώχεια, παρά ταύτα ένα και μοναδικό σοβαρό πρόβλημα μας απασχολεί , ο εμβολιασμός και η τιμωρία των όσων απέχουν από αυτόν ή από τις δόσεις του. Πανδημία ανέχειας και φτώχειας παρελαύνει, και  γι ‘ αυτήν δεν υπάρχουν ψευδαισθήσεις περί προστασίας , στα παίρνουν με κάθε τρόπο, από… αγάπη κι αυτά! Και το 100ρικο από αγάπη θα στο πάρουν, γιατί δεν ήσουν υπάκουος …. Τιμωρία μεν από αγάπη δε! Πάντως μόνο αγάπη και αγνή πρόθεση δεν αποπνέει μια τέτοια κίνηση και ειδικά για την συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία που έχει υποστεί τα μύρια όσα τα τελευταία δέκα χρόνια.

Μήπως, λέω μήπως το 100ρικο έπαιξε ρόλο ειδικής πλήρους απασχόλησης της κοινής γνώμης, να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και μάλιστα σε μήνα Ιανουάριο, που οι συνταξιούχοι έχουν να καταβάλουν έως και 40% φόρο για τα ψίχουλα αναδρομικά που πήραν και μιλάμε για ποσά από 300-1200 Ε που πρέπει να επιστραφούν και χωρίς δόσεις; Αυτό δεν θεωρήθηκε σοβαρό θέμα ώστε να ασχοληθούν Ραδιόφωνο και Τηλεόραση, ακόμα και τις 2-3 διαμαρτυρίες στους δρόμους των συνταξιούχων απαξίωσαν, δεν τις ανέφεραν καν. Μείναμε στα 100Ε πρόστιμο και πολλοί περιχαρείς από τις εκπομπές τους τρίβουν τα χέρια τους ότι τώρα θα τρέξουν και οι υπόλοιπες 300 χιλ. να το κάνουν! Έχουμε καταντήσει όχλος σε στρατόπεδα με εκδικητική διάθεση στους εκάστοτε απέναντι, ειδικά για τους άνω των 60 επικρατεί και ρατσιστική τάση στο πώς τους βλέπουμε, κάποιοι αναφέρονται σε αυτούς λες και πρόκειται για ραμολί,  και δε σκέφτονται πως οι άνω των 60 μεγάλωσαν γενιές ως παππούδες και γιαγιάδες και προσφέρουν υπηρεσίες και βοήθεια χρηματική και προσωπική στις οικογένειες των παιδιών τους. Αναφέρονται σε αυτές τις ηλικίες σαν να είναι οι ξοφλημένοι της ζωής, άσε που υπάρχουν 80άρηδες που βάζουν κάτω 40άρηδες.  Μόνο θλίψη μπορεί να νιώθει κάποιος που δεν έχει χάσει πλήρως τη λογική σκέψη και βλέπει και ακούει όλα αυτά που λέγονται και σερβίρονται. Επικρατεί μια ξύλινη σκέψη σε ευθεία γραμμή που την καθορίζουν αυτοί που μιλούν σε οθόνες και ραδιόφωνα.

Πάνω από 1.100 ακίνητα στο «σφυρί», φρένο μόνο σε πρώτη κατοικία ευάλωτου νοικοκυριού, αφού προσκομισθούν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, διαφορετικά η πρώτη κατοικία δεν προστατεύεται και εκποιείται είτε μέσω αναγκαστικών μέτρων που παίρνει η τράπεζα είτε μέσω δικαστικής πτώχευσης. Σημειωτέον ότι και οι εγγυητές κινδυνεύουν.. Ούτε αυτό είναι τόσο σοβαρό για να συζητηθεί. Η ανεργία η 2η υψηλότερη της Ευρώπης για το μήνα Νοέμβριο, άνευ σημασίας κι αυτό. Από συνέπεια δε στα όσα λένε και στα όσα πράττουν το κάτι άλλο. Τα πιστοποιητικά έληξαν στο 3μηνο για τους άνω των 60 στις 13 Δεκ. αν δεν κάνουν την 3η δόση, τώρα επιστρέψαμε στο 7μηνο για όλους! Αυτό ένα μικρό πρόσφατο δείγμα συνέπειας. «Ο ένας στους δέκα ανθρώπους μπορεί να έχει ακόμη ιικό φορτίο ικανό για να μεταδώσει τον κοροναϊό μετά από δέκα ημέρες από την αρχική διάγνωση, σύμφωνα με μία μικρή βρετανική επιστημονική μελέτη.»  άλλο ένα σημάδι για να καταλάβουμε πόσο σίγουρα είναι όλα όσα ακούμε που μας λένε .... στο περίπου και στα χέρια της έρευνας είναι όλα και δε θα έπρεπε να δείχνουν με το δάκτυλο και θα έπρεπε να είναι συγκρατημένοι σε χαρακτηρισμούς και μομφές όταν απευθύνονται στον πολίτη.

Το μειονέκτημα του καθ' έξη ψεύτη,  είναι το ότι από τα πολλά ψέματα που λέει δε θυμάται τι έχει πει ... εξ' ίσου μειονέκτημα για τον αποδέκτη του ψεύδους, είναι το να μη διαθέτει καλή μνήμη ώστε να θυμάται τι άκουσε πριν και τι μετά! Σε αυτή την περίπτωση το μειονέκτημα του ψεύτη γίνεται πλεονέκτημα έναντι στο μειονέκτημα του αποδέκτη, και κάπου εκεί βρισκόμαστε στις μέρες μας δυστυχώς! Όταν δεν μπορείς να αντιληφθείς το ποιος σε δουλεύει, ή ψεύδεται, ή έχει παίξει με τη νοημοσύνη σου, ή σε έχει εκμεταλλευτεί με όποιο τρόπο, είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί! Από κει και πέρα είσαι άξιος της μοίρας σου και άγεσαι και φέρεσαι. Το να βρίζεις και να διαμαρτύρεσαι μόνο κάθε φορά που σε τσούζει κάτι, δεν αλλάζει καμιά κατάσταση και δεν αποτελεί ολοκληρωμένη ή αποτελεσματική αντίσταση. Η αντίσταση είναι στάση ζωής, μια σειρά από πράξεις, τρόπος ζωής, θέλει σθένος και απόφαση σταθερή κι αν υπήρχαν πολλοί με στάση ζωής ανάλογη, ίσως άλλαζε κάτι σ’ αυτή τη σάπια Κοινωνία.

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ.... 21.1.22


Δεν υπάρχουν σχόλια: