Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Επιστροφή στο ''ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ''

 




Έκλεισε η πόρτα των εορτών και  ‘’κάθε κατεργάρης στον πάγκο του’’! Τα παιδιά στα σχολεία ξανά με τα self-test υπό μάλης, χαμός από καταγγελίες ελλείψεως τεστ στα Φαρμακεία, με τη μόνη διαφορά ότι αν ήθελες να αγοράσεις εύρισκες σε κάποια, αν όχι σε όλα. Γενικώς ένας πανζουρλισμός, καταιγισμός από πληροφορίες, ανακοινώσεις, δηλώσεις! Τι να συγκρατήσεις από τόσα που λέγονται καθημερινά; Έχουν μπερδέψει τον κόσμο, τον έχουν τρομάξει τόσο, ώστε έχει παραβλέψει κάθε τι που τον ταλαιπωρεί και εστιάζει την προσοχή του, στον ιό, στα εμβόλια και στα κρούσματα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που κοιμούνται και ξυπνούν με ένα τρόμο!

 Από 13 Δεκεμβρίου ταράχτηκαν από νέο μέτρο οι άνω των 60 όταν έπαυε η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους στο τρίμηνο μέχρι να πραγματοποιήσουν την Τρίτη δόση, κι ερχόμαστε μετά τρεις εβδομάδες να πούμε πως ισχύει για 7 μήνες για όλες τις ηλικίες. Σταθερότητα εξαγγελιών και αποφάσεων στο έπακρον , τα τελευταία χρόνια ειδικά! Όποιος είναι εμβολιασμένος και βγει θετικός στις πέντε μέρες να επιστρέφει στην εργασία του αν δεν έχει συμπτώματα. Αν βρουν άκρη οι εργαζόμενοι για το τι πρέπει να κάνουν έτσι και νοσήσουν, θα τους πω μπράβο!

Έχουμε και επιστήμονες που έχουν γίνει τηλεοπτικοί αστέρες επί 24ώρους βάσεως, δεχόμενοι τις ίδιες ερωτήσεις για το ίδιο θέμα, καθημερινά από κανάλι σε κανάλι και από ραδ. Σταθμό σε σταθμό. Και προχωρούν σε δηλώσεις και απόψεις πέραν της επιστήμης τους, όπως ‘’το να κρατούν από τους ανεμβολίαστους συνταξιούχους 100 Ε κάθε μήνα από τη σύνταξη τους’’ …. Να του απονεμηθεί  ο μεγαλόσταυρος της Ανθρωπιάς και της Επιστήμης που υπηρετεί! Άλλος πάλι : οι ελαφρά νοσούντες υγειονομικοί δεν απομακρύνονται από την εργασία τους. Κάτι σαν το άλλο που λένε κάποιοι εργοδότες ‘’πάρε ντεπόν και έλα’’!  Τώρα ο ένας πόσους θα ρίξει στο κρεβάτι δεν έχει σημασία. Και διερωτάται κανείς…  μήπως επιδιώκουμε νόσηση περισσοτέρων; Ακούσαμε και αυτό: Αν βάλουμε βαθιά στη μύτη το self test, γίνεται... rapid! Για γέλια και για κλάματα είμαστε. Ανάλογα με το συμφέρον της στιγμής και η κάθε απάντηση.

 Και φυσικά δε λείπουν και οι ‘’μεγάλες πολιτικές φυσιογνωμίες’’ της εποχής, που λένε και κάνουν πολλά και διάφορα! «Τους ανεμβολίαστους θέλω πολύ να τους τσαντίσω. Και άρα θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, μέχρι το τέλος.  Αυτή  είναι η στρατηγική », είπε ο Πρόεδρος της Γαλλίας. Σοβαρότητα και δημοκρατική τοποθέτηση άψογη, μη μου πείτε όχι! Έχει εκπέσει πλέον και το αφήγημα περί ''πανδημίας ανεμβολίαστων'', απέδειξε η έλευση της Όμικρον πως πρόκειται για πανδημία όλων και εμβολιασμένων και μη,  όλων των ηλικιών,  Το 25% των κρουσμάτων αφορά παιδιά, οπότε όλοι πρέπει να προσέχουμε, να παίρνουμε προφυλάξεις και να περιορίσουμε τις επαφές μας.  Και κει που τα μάτια όλων είναι στραμμένα στην Όμικρον και την υπερταχεία εξάπλωσή της, να και τα παντρέματα  γρίπης με Όμικρον (florona), βρέθηκε κρούσμα στο Ισραήλ και Μετάλλαξης Δέλτα με Μετάλλαξη Όμικρον (Deltacron or Delmicron) που εντοπίστηκε κρούσμα στην Κύπρο. Έτσι για ποικιλία δηλαδή μη τυχόν και πάρουμε ανάσα.

Έχουμε ξεχάσει τις αξιολογήσεις, απομένουν άλλες δύο για να τελειώσει η Εποπτεία μας και η προτελευταία νομίζω είναι στις 20 Γενάρη! Την ακρίβεια, (αραιά και που κάποια αναφορά), το φόρο που καλούνται να επιστρέψουν οι συνταξιούχοι μέσα στο Γενάρη μετρητοίς και που αναλογεί μέχρι και 40% στο ποσό που έλαβαν ως αναδρομικά, την εγκληματικότητα, τους λόγω πανδημίας άνεργους, τα φάρμακα ή τα τεστ που πρέπει να πληρώνει κάποιος ανεξαρτήτως εισοδημάτων… αυτά και άλλα πολλά που τα έχουμε αφήσει πίσω, γιατί έχουμε 24ωρη ενασχόληση με το ποιος εμβολιάστηκε και ποιος όχι, με τα μέτρα, τα κρούσματα, τους διαξιφισμούς των παραθύρων στην τηλεόραση και στο ράδιο. Όσο όμως κι αν κάνουμε πως δεν βλέπουμε τα υπόλοιπα προβλήματα και θέματα της Κοινωνίας, απλώς χρόνο κερδίζουμε και δεν ξέρουμε φυσικά ως πότε. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα ξυπνήσει ο άλλος και θα πάρει ανάποδες!

Για την ώρα θα κλείσω με την καλή εκδοχή που ακούστηκε πως σύντομα θα υπάρξει εξασθένηση του ιού, και καλυτέρευση της ζωής μας μαζί του. Αμήν και πότε! Εύχομαι όσο πιο σύντομα να ελευθερωθούμε από αυτό το μαρτύριο να βγούμε υγιείς και αλώβητοι!

Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ.... 13/01/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια: