Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Με πίστη για το καλύτερο... καλή Ανάσταση!

 


Φθάνουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα κι ακόμα δεν ξέρουμε αν θα επιτραπεί η έξοδος σε χωριά και εξοχικά.  Χάνεται και το πνεύμα των ημερών με αυτή τη διαρκή ενασχόληση του μέσα ή έξω. Οι μέρες αυτές μας καλούν σε μια εσωτερική διερεύνηση με περισυλλογή και ειλικρίνεια και πάνω απ’ όλα αγάπη για τον πλησίον, για εμάς! Να δώσουμε και να ζητήσουμε συγνώμη, να πούμε ευχαριστώ και τόσα άλλα. Αυτά ως κάθαρση πνεύματος και ψυχής, όσο για το σώμα στην κάθαρση μετράει η νηστεία του 40ημέρου. Κάπου έχουμε ξεφύγει από όλα αυτά που μας φέρνουν κοντά με τον ανώτερο εαυτό μας και παραμένουμε ως επί το πλείστον τηρητές εθίμων χάνοντας την πραγματική ουσία της εορτής του Πάσχα.

Τα γεγονότα τρέχουν, οι καταστροφές πολλές στον Πλανήτη, ο κορονοϊός έφερε τα πάνω-κάτω στη ζωή των πολιτών, στις οικονομίες των Κρατών, σε συνήθειες και τρόπο ζωής ετών που καλούνται να αλλάξουν και γενικά ο ορίζοντας ακόμα κι όταν ανοίξει μετά από αυτή την πανδημική σκλαβιά, δεν θα είναι αυτός που ξέραμε! Αλλάζουν ακόμα και αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα! Το δίδαγμα που πήραμε (αν πήραμε) αυτή τη χρονιά, είναι πως τα πάντα μπορεί να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη, τίποτα δεν είναι δεδομένο ή αιώνιο, η υγεία είναι πάνω απ’ όλα, οι άνθρωποι μετράνε στη ζωή μας κι όχι το χρήμα μόνο, και πως πρέπει να ζούμε την κάθε μέρα χωρίς αναβολές και δισταγμούς. Ποιος να μας έλεγε πριν λίγα χρόνια ότι θα είμαστε υπό περιορισμό στα ίδια μας τα σπίτια και θα λογοδοτούσαμε για μια έξοδο στην εξοχή και δε θα τον λέγαμε τρελό! Και να που έγινε αυτό και τόσα άλλα, όπως στέρηση δικαιωμάτων, μειώσεις εισοδήματος, πρόσθετοι φόροι κλπ. Και τώρα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, με τα τεστ, τα εμβόλια, τις μάσκες, τα απολυμαντικά και μακριά από αγκαλιές και φιλιά. Κάτι που μας αποξένωσε, μας κράτησε μακριά από δικά μας πρόσωπα, μας στέρησε ζωή, χαρά, ανθρώπινη επαφή. Πέρα από το φόβο που έχουν σκορπίσει ένα χρόνο τώρα, πέρα από το μπέρδεμα απόψεων, έχουν καταφέρει να μοιράσουν τον κόσμο σε ομάδες που η μια στρέφεται ενάντια της άλλης. Οπαδοί και αρνητές, για μάσκα, για εμβόλια, για τεστ, για όλα, οι μεν εναντίον των δε! Και αυτό είναι κάτι που δε βγάζει πουθενά.


Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά έχουμε και τη γάγγραινα του Ελληνοτουρκικού και των προσφύγων. Όπως αποκαλύπτει ο «Ε.Τ., τον τελευταίο μήνα τα πολυεθνικά κυκλώματα διακινητών μεταφέρουν τους μετανάστες από την παρέμβρια περιοχή της Τουρκίας στη Βουλγαρία και από εκεί κινούνται παράλληλα με την ελληνική μεθόριο μέχρι την οροσειρά της Ροδόπης. Από εκεί επιχειρούν να μπουν στο ελληνικό έδαφος, παρακάμπτοντας στην ουσία την «πρώτη γραμμή άμυνας» που έχει χτιστεί στα 218 χιλιόμετρα των ελληνοτουρκικών συνόρων!» Έχουμε πάψει να έχουμε αναφορές πλέον εισερχομένων στη Χώρα, αν και αμφιβάλλω αν υπάρχει ακριβής αριθμός μεταναστών και προσφύγων. Γεγονός είναι ότι κυκλοφορώντας σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, ο Έλληνας νιώθει μειονότητα, ακόμα και τα μικρομάγαζα που ανοίγουν τα ανοίγουν αλλοδαποί. Το Ελληνικό στοιχείο όλο και λιγοστεύει στους δρόμους, στις πλατείες, στην αγορά.  Τι πρόνοια έχει ληφθεί για εμβολιασμό όλων αυτών; Δεν ακούσαμε κάτι, όπως και συμβουλές προφύλαξης σχετικά με τον ιό, για τους Μουσουλμάνους στη Χώρα μας που γιορτάζουν το ραμαζάνι τους. Εκτός κι αν θεωρούνται άκρως προσεκτικοί και τυπικοί στους χώρους λατρείας τους, ‘’σε αντίθεση’’ με εμάς φαίνεται, που μάλλον είμαστε ‘’άτακτοι’’ και χρειάζεται να ασχολούνται με την πίστη και τη λατρεία μας τα κανάλια και να αστυνομεύονται οι εκκλησίες, όπως τόσες φορές είδαμε σε μεγάλες γιορτές, προκειμένου να μας προφυλάξουν … για το καλό μας!

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται, το μπέρδεμα με τα εμβόλια και την αποτελεσματικότητα τους το ίδιο, παρά τους εμβολιασμούς τα κρούσματα σε όλη την Ευρώπη δεν παρουσιάζουν θεαματική μείωση, ούτε και οι θάνατοι και παρά ταύτα ανοίγουμε τις πύλες στους Τουρίστες. Κρατάμε μέσα τον Έλληνα για να υποδεχθεί τον Τουρίστα που θα έρθει εμβολιασμένος και που όμως μπορεί να είναι και φορέας, σύμφωνα με τις πιθανότητες που δίνουν επιστήμονες. Και δεν ξέρει κανείς πού αρχίζει και πού τελειώνει η αλήθεια και πού αρχίζει το συμφέρον. Γιατί σίγουρα παίζονται συμφέροντα πίσω από τις υγειονομικές αναφορές και ανακοινώσεις.

Καλή Μ. Εβδομάδα εύχομαι με βαθιά εσωτερική κάθαρση και λύτρωση με πίστη για το καλύτερο!

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: