Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Καλωσόρισες Απρίλη....









Eυτυχώς υπάρχει και κάτι που το αλλάζουμε όλοι μαζί , η ώρα καλή της ώρα, αλλά κι αυτή μας  βγήκε με ημερομηνία λήξης, πρέπει μέσα στο 2020 να αποφασίσουμε ποια ώρα θα κρατήσουμε, την θερινή ή την χειμερινή! Όταν έρθει εκείνη η ώρα σίγουρα θα φάμε τα μουστάκια  μας, αυτά που έχουμε και αυτά που δεν έχουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην φαγωθούμε, θα χαλάσει η συνταγή!


 Σβήσαμε και τα φώτα στις 30 Μάρτη, ημέρα εορτασμού της ‘’ώρας της Γης’’20.30 με 21.30  συσκοτίστηκε  ο Λόφος του Λυκαβηττού, και έσβησαν τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, στέλνοντας το δικό μας μήνυμα  για την προστασία του πλανήτη. Τώρα βέβαια θα μου πείτε,  σε τι εξυπηρετούν ή βοηθούν αυτές οι ημέρες αναφοράς σε διάφορα γεγονότα ή καταστάσεις, η αλήθεια είναι ότι μοιάζει με άλλοθι αυτή η μνεία  για όσα δεν πράττουμε για όλα αυτά,  όλο τον άλλον καιρό! Εικονική η συμμετοχή μας, νομίζουμε πως κάτι κάναμε με το να σβήσουμε τα φώτα ή ότι άλλο μέσω διαδικτύου μας παροτρύνουν να κάνουμε για να συμμετέχουμε στον όποιο εορτασμό της κάθε ημέρας!


Ο Απρίλιος μήνας άνθισης της φύσης και κλείνει με την μεγάλη γιορτή, την Ανάσταση και την Λαμπρή! Ο προεκλογικός αγώνας διαρκείας, όλο και πιο έντονος εν’ όψει Ευρωεκλογών και Δημοτικών Εκλογών το Μάϊο! Όλοι δηλώνουν έτοιμοι να μας σώσουν και να μας οδηγήσουν στο ξέφωτο! Την βλάβη που μας προκάλεσαν στο βιοτικό μας επίπεδο, δεν την αναφέρει κανείς, ό γέγονε γέγονε! Ζήστε με τα ψίχουλα κι αν έχουμε και κανένα κοκαλάκι θα σας το ρίχνουμε ως κοινωνικό επίδομα να μας λέτε κι ευχαριστώ! Τι κι αν βγαίνουν αποφάσεις που δικαιώνουν συνταξιούχους; Όταν όποτε μπορούν θα δώσουν, έτσι είπαν. Οι προηγούμενοι βέβαια ήταν πιο ‘’σαφείς’’, είχαν πει ότι όποιος τα διεκδικήσει νομικά, θα πάρει κι όχι το σύνολο των συνταξιούχων! Τώρα τους ‘’παραπλανούν’’ με τα δήθεν αναδρομικά που δόθηκαν ή θα δοθούν, ώστε να εμποδίσουν την συρροή νομικών διεκδικήσεων. Είπαμε η αναμονή και το σιγά-σιγά,  όπως έγιναν όλα, σκοπό έχουν την καθήλωση του ‘’θύματος’’ ώστε να μην διεκδικήσει το δίκιο του! Συνταγή που όντως πέτυχε σε μεγάλο ποσοστό!  Μειώθηκαν στο μισό τα εισοδήματα κι όλοι περιμένουν το θαύμα! Κι έχεις και τον κ. Τσακαλώτο να μας λέει πως ‘’όποιος παίρνει δάνειο για σπίτι, έχει και το ρίσκο να το χάσει το σπίτι’’ … τι μας λέτε κ. Υπουργέ;  Πού μπορούσε κανείς να φανταστεί πως μισθοί και συντάξεις θα ‘’δημεύονταν’’ κατά το ήμισυ;  Ο κάθε δανειολήπτης είχε κάνει τους υπολογισμούς του βάσει των δεδομένων του. Δεδομένα που όλοι εσείς ανατρέψατε και τον φέρατε σε αυτήν την δύσκολη θέση, να κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, ή να μείνει χωρίς ρεύμα, ή να χρωστάει στην εφορία! Κι εσείς της Αντιπολίτευσης που παρουσιάζεστε λες και ουδεμία σχέση έχετε με το κατάντημα του πολίτη, λες και ο πολίτης πτώχευσε επί Τσίπρα … , όσο εξαφανίζεται το λίπος όλο και θα αυξάνει ο αριθμός της πτώχευσης πολιτών, των οποίων η φτωχοποίηση υπεγράφη από αρχής Μνημονίων. Για ποια ελπίδα μιλάτε λοιπόν;  Για τους ήδη χαμένους δεν υπάρχει σωτηρία, αυτοί που ακόμα διαθέτουν χρήμα, πιθανόν να σας ψηφίσουν με την ελπίδα ότι θα τους διατηρήσετε στα επίπεδα τους.  Οι ήδη λαβωμένοι, γιατί να πιστέψουν πως θα τους γιατρέψετε τις πληγές που όλοι εσείς ανοίξατε; Αν πιστεύουν κάτι τέτοιο ή υπνωτισμένοι ή απελπισμένοι πρέπει να είναι και όπως λέμε ‘’ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται!’’


Όσο για τις εκλογές και το πότε θα γίνουν, οι Κασσάνδρες 4 χρόνια τώρα σε λάθος προβλέψεις πέφτουν… από άνοιξη σε φθινόπωρο κι από φθινόπωρο σε άνοιξη έβλεπαν την Κυβέρνηση να πέφτει, αλλά ακόμα πάνω είναι! Η αριστερή παρένθεση απεδείχθη μακροσκελής προς απογοήτευσιν πολλών!


Διαβάσαμε πρόσφατα και αυτό : ‘’Παραγγελία για την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε συνολικά 115 πρόσωπα για τα δάνεια που έλαβε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2000-2011 έδωσε η Οικονομική Εισαγγελέας Μαριάννα Ψαρουδάκη.’’ Προεκλογική κίνηση είπαν κάποιοι … τι υπονοούν δηλαδή; Σχέση δικαιοσύνης με Κυβέρνηση;…   Φτάσαμε και στην ψήφιση από τη Βουλή νόμου για το άνοιγμα λογαριασμών χάριν διαφάνειας, που όμως καταψηφίστηκε από την Αντιπολίτευση! Γιατί άραγε;

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''  Ψυχανεμίσματα... 11/4/2019


Δεν υπάρχουν σχόλια: