Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Ο καιρός ασορτί με τα γεγονότα της ζωής μας....








Ο Ιούνιος μας βγήκε πιο τρελός από τον Μάϊο τελικά! Μια ξιδάτη μια λαδάτη μας το πάει! Υπάρχουν μέρες που ζούμε τις 4 εποχές μέσα στο 24ωρο! Ο Μίνωας, η Ήρα, η Νεφέλη… έχουν και όνομα πλέον τα καιρικά φαινόμενα! Ελπίζω και εύχομαι να μην εξαντλήσουμε την Μυθολογία σε ονόματα φέτος! Μέσα σε λίγη ώρα οι δρόμοι γίνονται ποτάμια, το πρόσωπο του καιρού αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη! Ας ελπίσουμε πως θα σταθεροποιηθεί κάποια στιγμή σε καλοκαίρι! Ο καιρός πάντως ασορτί με τα γεγονότα της ζωής μας! 


Χορτάσαμε μπράβο και συγχαρητήρια μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχουμε παράπονο,  και στη συνέχεια με την απόφαση του Εurogroup σχετικά με το χρέος από όλα τα Κράτη γύρω! Έκλεισε και η 4η Αξιολόγηση αφού μας έδεσε με τα 88 προαπαιτούμενα κι αφού δεχθήκαμε η εξαθλίωση του λαού,  να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα! Ο Γαλλικός Τύπος τη χαρακτήρισε ‘’ιστορική συμφωνία’’ αυτή για το χρέος. Ο Γιουνκέρ έγραψε στο Twitter: «Η συμφωνία του Eurogroup ανοίγει το δρόμο για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και ένα νέο κεφάλαιο για τη χώρα. Θα αγωνίζομαι πάντα για να βρίσκεται η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Αποτίω φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για την ανθεκτικότητα και την ευρωπαϊκή προσήλωση του. Οι προσπάθειές τους δεν ήταν μάταιες! » Μήπως να φτιάχναμε ένα μνημείο ''του αγνώστου συνταξιούχου και μισθωτού, θυμάτων κρίσης;… Κάτι σαν επικήδειος μου ακούγεται ειδικά το ‘’αποτίω φόρο τιμής’’ με παραπέμπει σε κατάθεση στεφάνου! Κι αυτό το ‘’τέλος λιτότητας’’ που διαβάζω, αλήθεια πώς το εννοούν; Μήπως όπως το εννοούσε ο Χότζας με τον γάϊδαρο;


Κι ενώ εδώ συρρικνώνονται τα εισοδήματα, κέρδη 2,9 δισεκατομμυρίων έχει αποκομίσει μέχρι σήμερα η Γερμανία από την ελληνική κρίση, όπως προκύπτει από την απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε σχετική ερώτηση των Πρασίνων στη Βουλή! Άραγε επιμένουν ακόμη πως αυτοί πληρώνουν τις συντάξεις των Ελλήνων; Προπαγάνδα ευρείας μορφής !


Η Eurostat από την άλλη, αναφέρει πως οι Έλληνες είναι από τους πιο φτωχούς στην ΕΕ… νομίζω μετά από μας είναι Βουλγαρία, Κροατία!  Κατά τα άλλα επιμένουν να λένε ΔΝΤ και θεσμοί, πως έχουμε υψηλούς μισθούς και συντάξεις ακόμα!


Ωστόσο σε γειτονικά Κράτη όλο και διαβάζουμε ποινές σε Κυβερνητικά ή Πολιτικά στελέχη για διαφθορά, εμείς τι κάνουμε; Είμαστε το μόνο Κράτος που τους έχουμε όλους με δίχτυ προστασίας! Στο απυρόβλητο και οι παραγραφές αδικημάτων δίνουν και παίρνουν! Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ισπανία ο Ραχόϊ μετά την παραίτηση του, επέστρεψε ως απλός υπάλληλος στο υποθηκοφυλακείο που εργαζόταν πριν πολιτευτεί!  ‘Άλλο πρόσφατο παράδειγμα της Ρουμανίας που επεβλήθη ποινή 3,5 χρόνων κάθειρξης στον Ηγέτη του Κυβερνώντος  Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος,  αφού τον καταδίκασε για παράβαση καθήκοντος στην υπηρεσία. Εμείς εδώ έχουμε τις Εξεταστικές για να βάζουν τα θέματα στο Αρχείο και να ζουν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα! Ουδείς ένοχος και το σπουδαιότερο ούτε ευρώ πίσω στα Ταμεία, ουδεμία δήμευση περιουσίας! Όλες προέκυψαν με ιδρώτα και σκληρή δουλειά! Όλοι που χειρίστηκαν και διαχειρίστηκαν τα θέματα της Χώρας, Ταμείων, Οργανισμών κλπ., όλοι μα όλοι είναι αθώοι, ο μόνος ένοχος ο λαός, που υφίσταται 8 χρόνια τώρα ποινή  αναγκαστικής πτώχευσης και δημεύεται η περιουσία και το εισόδημα του κι ας είχε προκύψει πετραδάκι – πετραδάκι, με πραγματική σκληρή δουλειά και ιδρώτα! 



Άλλη μια πρωτιά που διεκδικούμε, αυτήν της ατιμωρησίας των υπευθύνων και της καταδίκης των μη εχόντων καμιά ευθύνη!


Νίκη  Παπουλάκου 



Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 28.7.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: