Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Προοπτική περαιτέρω πτώχευσης των νοικοκυριών, το μόνο που υπάρχει στον ορίζοντα!








Τριπλασιάστηκε το ποσοστό των Ελλήνων που χρωστάνε στεγαστικά και ενοίκια!  Και θα αυξάνει χρόνο με το χρόνο! Οι Έλληνες έρχονται πρώτοι (το 47,9% των Ελλήνων)  σε καθυστερημένες οφειλές για στεγαστικά δάνεια, ενοίκια, λογαριασμούς ΔΕΚΟ ή άλλες υποχρεώσεις, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat για το 2016! Αναμενόμενο φυσικά από αρχής περικοπών εισοδημάτων και επιβολής νέων φόρων! Αυτή η γάγγραινα είχε και έχει βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες!  Θα χειροτερεύει η κατάσταση όσο συνεχίζουν αυτή την τακτική της συνεχούς μείωσης των εισοδημάτων των πολιτών, αλλά κι εδώ να σταματούσαν,  ήδη η βλάβη είναι ανεπανόρθωτη για μεγάλη μερίδα της Κοινωνίας!


Γεγονός είναι επίσης  πως Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση  έχουν δώσει τους συνταξιούχους στους δανειστές για το χρέος,  μέχρι να τους στείλουν εις τόπον χλοερό! Αοριστίες οι εξαγγελίες τους για το μέλλον, αναφέρονται στις νεώτερες γενιές, προφανώς επειδή έχουν άγνοια των έως εδώ καταστάσεων και θεωρούν εύκολη την προσάρτηση τους! Τις μεγαλύτερες γενιές τις έθαψαν, ούτε λόγος για αποκατάσταση πιο κάτω! Την ψήφο όμως την θέλουν!


Στο προσκήνιο τώρα άλλο μεγάλο αγκάθι για την ΕΕ η Ιταλία, με ''σκληρή'' διαπραγματευτική γραμμή!  «Η έξοδος της Ιταλίας από την Ευρωζώνη θα ήταν πολύ πιο επικίνδυνη και ακόμη πιο απρόβλεπτη απ' ότι το Grexit. Η οικονομία της Ιταλίας είναι δέκα φορές μεγαλύτερη από την ελληνική. Το δημόσιο χρέος ανέρχεται στα 2,4 τρις €, δηλαδή επτά φορές μεγαλύτερο απ' ότι της Ελλάδας και τέταρτο μεγαλύτερο παγκοσμίως. Στο μεταξύ το χρέος της Ιταλίας κυμαίνεται στο 132% επί του ΑΕΠ, που είναι δυο φορές πιο πάνω από το 60% που επιτρέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας.» Αυτά από τον Γερμανικό Τύπο. Παρά ταύτα η θεία δήλωσε πως η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα... τι θέλει να πει ο ποιητής; Θα δείξει ... πάντως ουδείς ψάχνει για το πού είναι το λάθος κι έχουν καταρρεύσει οι οικονομίες των Χωρών της ΕΕ, εκτός κι αν δεν πρόκειται για λάθος αλλά για σχέδιο! Η Γερμανία έχει μαζέψει όλο το χρήμα και το χρυσό της Ευρώπης! Την ήττα της στον πόλεμο βρήκε τρόπο να την εξαργυρώσει σε νίκη απ’ ότι φαίνεται! 


Και η σκληρή λιτότητα γραμμή Γερμανική, ήρθε για να μείνει και τα περί Ενωμένης Ευρώπης είναι μύθος! Ένωση που να ρίχνει στον γκρεμό πολίτες της και να επιβάλλει βίαιο υποβιβασμό βιοτικού επιπέδου; Μπήκαμε στην ΕΕ για καλύτερα ή για χειρότερα; Ας απαντήσει στο ερώτημα ο καθένας μόνος του, κάνοντας απολογισμό των προ ΕΕ χρόνων και των μετά και εντός της! Υπήρχε προοπτική βελτίωσης τότε, ενώ τώρα η μόνη προοπτική που υπάρχει είναι το πόσο φτωχότερος θα είσαι στο μέλλον! Δεν μπορείς να κάνεις προγραμματισμό, ούτε όνειρα και η ελπίδα ξεθώριασε κι αυτή! Καμιά πολιτική δύναμη δεν δίνει ‘’ελπίδα’’!


Η εγκληματικότητα και η αγριότητα στο κόκκινο, αναμενόμενο κι αυτό βέβαια! Δυστυχώς καθημερινά αυτοκτονούν άνθρωποι, καθημερινά ληστείες, φόνοι και μάλιστα κάποιοι ενδοοικογενειακοί! Η ψυχική υγεία σε μεγάλο ποσοστό φαίνεται χαμένη, μπορεί να μην προκλήθηκε εξ’ ολοκλήρου από την κρίση, όμως με αυτό που ζει ο πολίτης στην καθημερινότητα του 8 χρόνια τώρα, διευρύνθηκε το χάσιμο της ψυχικής υγείας σε μεγάλο βαθμό! Πολλή αρρώστια γύρω και ήθελαν /θέλουν να κλείσουν τα ‘’τρελάδικα’’… ανθρωπόμορφα τέρατα γύρω και πού να βρουν τρύπα οι γνωστικοί να κρυφτούν και να σταθούν σ’ αυτό τον τόπο;

Νίκη  Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα....  7/6/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: