Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Επικύρωση του δοσμένου χρόνια αυτό ζητούν... εμείς είμαστε στο ροζ συννεφάκι!









Περάσαμε αισίως στον Ιούνιο.«Τον έκτο μήνα του Γρηγοριανού (Νέου) Ημερολογίου και επίσημα εισήλθαμε στο καλοκαίρι! Προβλέπεται να ψηθούμε φέτος από θερμοκρασίες,  άσε πια η  μεταφορά σκόνης από την Αφρική, που προκαλεί  μεγαλύτερο αίσθημα ζέστης και θολούρα στην ατμόσφαιρα! Το θερμόμετρο στα ύψη από όλες τις πλευρές! Μήνες τώρα το θέμα των Σκοπίων, λένε μα τι λένε ακριβώς; Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση σύγχρονες Πυθίες! Ειλικρινά έχετε καταλάβει σε τι συμφωνούν ή διαφωνούν περί ονόματος με τα Σκόπια; Απαλοιφή του ‘’Μακεδονία’’ μετά από τόσα χρόνια που το χρησιμοποιεί κι εμείς απλώς κωφεύαμε; Όσον αφορά δε το θέμα καταγωγής και ιστορίας, προς τι οι συζητήσεις και αναλύσεις; Τα βιβλία και η ιστορία έχουν μιλήσει χρόνια πριν για να μην πω αιώνες! Το να προσπαθούμε να αποδείξουμε το αυτονόητο και δεδομένο ιστορικά, είναι σαν να κλονίζεται η πίστη μας στις ιστορικές αναφορές αιώνων πριν. Διάβασα πως η πλευρά των Σκοπίων, προέβαλλε ενστάσεις για τη γλώσσα, το Πανεπιστήμιο Μακεδονία, το αεροδρόμιο Μακεδονία, ακόμη και για τον Μακεδονικό χαλβά!!! Δώσε θάρρος στο χωριάτη να ανεβεί και στο κρεβάτι! Αυτό που λέω δηλαδή, από τη στιγμή που διαπραγματευόμαστε το αδιαπραγμάτευτο, δίνουμε φτερά για να πουν τόσα κι άλλα τόσα!

Ταπεινή μου άποψη : δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν! Άλλοι σφετερίζονται ιστορικά δεδομένα και τα φορούν ως δικά τους! Μην τονώνουμε την ψευδαίσθηση τους με το να την παίρνουμε τόσο σοβαρά και να την συζητάμε ολημερίς! Η Μακεδονία και οι Μακεδόνες είναι κομμάτι της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων και ουδείς μπορεί αυτό να το αλλάξει! Τώρα αν έτυχε και στον γεωγραφικό χώρο συνυπήρξαν αργότερα και άλλες φυλές, αυτό δεν σημαίνει ότι τους ανήκει και η ιστορία της Μακεδονίας και του Μ. Αλεξάνδρου! Τα πράγματα είναι απλά, γιατί τα έχουμε τόσο δυσκολέψει;

Και τι είναι αυτό το κατεπείγον για το όνομα που μας πιέζουν και γιατί στην παρούσα στιγμή και φάση; Σε μια στιγμή που είμαστε με την ψυχή στο στόμα, σε μια στιγμή που προχωράμε να δώσουμε τη  χαριστική βολή σε μεγάλη μερίδα της Κοινωνίας, σε μια στιγμή με σοβαρό μεταναστευτικό πρόβλημα και τις προκλήσεις των Τούρκων; Μήπως βόλευε εις 2πλούν; Για τους ‘’μεγάλους’’ να λάβουν την επικύρωση του ονόματος, (γιατί αυτό λείπει η δική μας αποδοχή και επικύρωση ), και για τους δικούς μας διάσπαση προσοχής ώστε να περάσουν και τα τελειωτικά επώδυνα μέτρα αδιαμαρτύρητα;

Σε 23-24 πόλεις της Ελλάδας διαδηλώσεις διαμαρτυρίας  για το ‘’Μακεδονία’’ … για τη λιτότητα και για τα μέτρα πότε;  Μήπως αυτό διευκολύνει τα σχέδια εφαρμογής και άλλων άδικων μέτρων, αυτή η εκτόνωση θυμού, η διάσπαση ενδιαφέροντος και αγανάκτησης των πολιτών; Δεν περιμένω απάντηση φυσικά στα ερωτήματα, θα απαντηθούν με το αποτέλεσμα, εύχομαι δε να μην είναι αργά για δάκρυα!

Η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας θα αναθεωρήσει τη μεταρρύθμιση για τις εργασιακές σχέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι! Σηκώνουν ανάστημα για χρέος και μεταναστευτικό επίσης! Η συνέχεια θα δείξει αν τους περάσει ή θα καταλήξουν σε έναν πανομοιότυπο Αύγουστο δικό μας του 2015! Πάντως μέχρι στιγμής δείχνουν μαχητικότητα υπέρ των πολιτών τους!

 Εδώ σε μας κάποιος που να αγαπάει το λαό υπάρχει; ‘Ότι πιο αντιεργατικό, εξευτελιστικό και εξαθλιωτικό για τον πολίτη έχει ψηφιστεί! Από πρώην και νυν! Τώρα το τι λένε οι μεν και οι δε, ας βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει και να κρίνουμε! Μας πουλάν και μας αγοράζουν! Μας χρησιμοποιούν, μας παραπλανούν για να καταλήξουν σε ήδη συμφωνημένα για εκείνους! Όπως γίνεται και με τις ‘’διαπραγματεύσεις’’ όλα αυτά τα χρόνια, πριν από κάθε αξιολόγηση! Όλο είμαστε κοντά σε συμφωνία κι όλο πάει πιο πέρα, ώσπου στο τέλος μας βάζουν το παλούκι! Και στο Σκοπιανό διακρίνω μια ίδια τάση κινήσεων! Ίδωμεν!

Νίκη  Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΉ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''  Ψυχανεμίσματα... 14/06/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: