Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Ζητείται Ελπίς....





Mας περιποιήθηκε δεόντως η ΝΕΦΕΛΗ,   με καταιγίδες και καταστροφές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας!  Δυστυχώς μέσα σε λίγες ώρες εξαφανίζονται περιουσίες και άνθρωποι βγαίνουν στο δρόμο κυριολεκτικά. Κάτι οι  αβλεψίες του Κράτους από χρόνια, τα σκεπασμένα ρέματα, έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και κάποια συμμετοχή των πολιτών που έχτιζαν χωρίς να σκεφθούν συνέπειες, καταλήξαμε να βλέπουμε αυτά που βλέπουμε, βιβλικές εικόνες καταστροφής! Βεβαίως για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να πούμε πως όταν το νερό ενός έτους πέφτει σε μισή, μία ώρα, επόμενο είναι να αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα, πλην όμως όταν απουσιάζουν οι κατάλληλες υποδομές, ακόμα χειρότερα και φυσικά δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά το αν υπήρχαν οι υποδομές αν θα είχαν αποφευχθεί παρόμοιες καταστάσεις!  Άλλωστε αυτό παρατηρείται σε πολλά Κράτη (πλημμύρες, καταστροφές, θύματα), ακόμα και τα ‘’προηγμένα’’ υποτίθεται, που σημαίνει πως μπροστά στην οργή ή τη δύναμη της Φύσης, πόσο αδύναμος και απροστάτευτος  ο άνθρωπος!


Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως το κλίμα της Ελλάδος πηγαίνει να γίνει Τροπικό και καλόν θα είναι να αρχίζουμε να προσαρμοζόμαστε στις νέες κλιματολογικές συνθήκες! Βοήθεια μας! Κι επειδή παρ’ όλη την κρίση το χιούμορ του Έλληνα διατηρείται, διαβάζει κανείς στο διαδίκτυο : Μαζί με όλα τα άλλα πούλησαν και το καλοκαίρι!... Το χιούμορ και το γέλιο είναι υγεία! Είναι το μόνο αντίδοτο που μας έμεινε ενάντια στα τόσα δεινά!


Τις 198 ημέρες το χρόνο ο εργαζόμενος δουλεύει για να πληρώνει το Κράτος (φόρους, ασφαλιστικά Ταμεία κλπ.), τις υπόλοιπες 162  για την επιβίωση! Ωραία αναλογία μα την αλήθεια! Συνεταίρος το Κράτος λοιπόν (για να μην πω κάτι άλλο), όσο για ανταπόδοση όλων αυτών των εισφορών, πετύχαμε από σβέρκο!


Βγήκε πανηγυρικά με τον πρώτο γύρο και πλειοψηφικά ο Ερντογάν, τώρα να δεις καλάμι που θα καβαλήσει! Άλλο ένα μέτωπο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε!  Δεν μας έφταναν τα Σκόπια, τώρα πάμε για συμφωνία με την Αλβανία! Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τα περί Τσάμηδων και να δώσουμε πίσω τις περιουσίες που πιθανόν άφησαν πίσω! Τώρα που πήραμε φόρα, να τα δώσουμε όλα σε όλους να ξεμπερδεύουμε! Ε μα τι να πω, τέτοια πρεμούρα τη στιγμή που η λιτότητα έχει τσακίσει το λαό, συν το προσφυγικό/μεταναστευτικό που έχει πέσει βαρύ στις πλάτες μας; Και μην γελιόμαστε… όταν χρωστάς και σε έχουν στήσει στον τοίχο, δεν έχεις και πολλά περιθώρια για συμφωνίες υπέρ σου!


Το δε πολιτικό σκηνικό γενικά είναι απογοητευτικό! Αντί να υπάρχει ομοψυχία ειδικά για θέματα περαιτέρω λιτότητας, ή εθνικά θέματα όπως τα ως άνω αναφερθέντα, επιδίδονται σε προεκλογική τακτική, μόνο μέλημα το πώς να πέσει η Κυβέρνηση, το να βάλει πλάτη ουδείς προσφέρεται! Ήξεις αφήξεις τα λεγόμενα περί συντάξεων ή Σκοπιανού, από στόματα της Αντιπολίτευσης! ‘’Θα καταψηφίσουν την συμφωνία αν έρθει στη Βουλή, αλλά αν γίνουν Κυβέρνηση και έχει ψηφιστεί, θα την δεχθούν…’’ Κάτι περίπου στα ίδια και με τις συντάξεις … αντισταθμιστικά μέτρα τάχα, ας πούμε λένε για παιδικούς σταθμούς, κάποιος συνταξιούχος που δεν έχει παιδιά κι εγγόνια, που δεν πρόκειται να αφήσει χήρο ή χήρα να παίρνει τη σύνταξη του, τι τον κόφτει για παιδικούς σταθμούς και τα τοιαύτα, όταν τον έχετε αφήσει με λιγότερο του μισού εισόδημα, κι όταν είναι ολομόναχος/η χωρίς οικογένεια να τον φροντίσει ή να τον ενισχύσει οικονομικά σε περίπτωση ανάγκης;


Γι αυτό αναθεωρήστε τις σκέψεις σας, γιατί μόνο δίκαιες δεν είναι και μην ξεχνάτε πως από φούμαρα έχουμε χορτάσει, φροντίστε να δώσετε κάποια χειροπιαστή ελπίδα στον πολίτη και κάποια δίκαιη λύση στα προβλήματα που του δημιουργήσατε με όλα τα της κρίσης ψηφίσματα! Όσο κι αν ο τελευταίος βάζει την ταφόπλακα κάποιοι άλλοι οδήγησαν στους τάφους.


Ας συνέλθουμε λοιπόν όλοι και εσείς επάνω, κι εμείς από κάτω γιατί φοβάμαι πως πάλι σε λάθος δρόμο αντίδρασης είμαστε και δεν θα μας βγει σε καλό! Ψυχραιμία, προσοχή και επαγρύπνηση!


Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 05/07/18

Δεν υπάρχουν σχόλια: