Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Πού πήγαν τα λεφτά... πού πάνε τα λεφτά;







Με τις ''ευχές '' του ΣτΕ οι περικοπές Κατρούγκαλου στις συντάξεις! Οριακή πλειοψηφία, όμως το αποτέλεσμα μετράει. Να υποθέσω πως εξαιρούνται των δικαστικών οι συντάξεις; 
 

Από την επομένη λοιπόν της απόφασης, βγήκαν με άνεση πλέον και αναλύουν τις νέες περικοπές που θα ισχύσουν από το 2019. Δηλαδή στις ήδη μειωμένες κατά 50-60% συντάξεις θα κόψουν άλλο ένα 18%; Θέλουν περισσότερους εξαθλιωμένους πολίτες φαίνεται, για να μπορούν να το παίζουν σωτήρες μοιράζοντας βοηθήματα!


Ε όχι Κύριοι ... ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να εξευτελίζετε ανθρώπους, να καταποντίζετε την αξιοπρέπεια τους και να τους ρίχνετε στα συσσίτια ή στα βοηθήματα; Πώς θα πληρώσουν αυτοί οι άνθρωποι τις υποχρεώσεις τους, όταν θα έχουν μείνει με το 30% της αρχικής τους σύνταξης; Με ποιο δικαίωμα τους κατεβάσατε σκάλες κάτω το βιοτικό τους επίπεδο; 
 

Αλήθεια, οι περιβόητες επιστολές Κατρούγκαλου σε κάθε συνταξιούχο που έδινε ένα νέο ποσό σύνταξης κύριας και επικουρικής και διαβεβαίωνε πως ουδεμία μεταβολή θα υπάρξει επ' αυτού, τι ρόλο έπαιζαν;


Είχαμε και την παραίτηση του Προέδρου του ΣτΕ μετά, ένα μήνα προ της λήξης της θητείας του και συνταξιοδότησης του! Ξαφνικά εξανέστη για τα νέα που διαρρέουν; Τόσο ώστε να βγει στους δημοσιογράφους με το του καθήκοντος της έδρας ένδυμα; Τόσες και τόσες αποφάσεις έχουν αγνοηθεί από την Κυβέρνηση, τόσες φορές έχουν διαρρεύσει μαντάτα από συζητήσεις του ΣτΕ, τι ήταν αυτό που ξαφνικά τον τράνταξε ώστε να παραιτηθεί; Τύψεις για την πρόσφατη απόφαση ξέροντας πως''θάβονται'' οι συνταξιούχοι ή μήπως να βρεθεί στο προσκήνιο, να συζητηθεί το όνομα του και να πολιτευτεί στη συνέχεια;... ''Κυριακή κοντή γιορτή'' που έλεγαν οι παλαιότεροι! Θα φανεί στη συνέχεια το αν πρόκειται για καθυστερημένη ευθιξία ή για κομματικούς λόγους και βλέψεις!

Θα του έβγαζα πάντως το καπέλο αν το είχε κάνει πολύ νωρίτερα και μάλιστα όχι για διαρροή ειδήσεων, αλλά για την μη προσαρμογή της Κυβέρνησης σε αποφάσεις του ΣτΕ, που δικαίωναν αιτήματα πολιτών!


Κι εδώ θα θέσω ένα μεγάλο ερώτημα: Συνταξιούχος που έπαιρνε το 2011 (μετά τις μειώσεις ΓΑΠ) 1461 καθαρά από ΙΚΑ και 877 Ε καθαρά από επικουρική, ήτοι σύνολο 2338 Ε το μήνα, κατέληξε σήμερα να παίρνει 1047 κύρια + 399 επικουρική, ήτοι 1446 Ε το μήνα, ήτοι διαφορά 892 Ε καθαρά μηνιαίως! Στο ποσό αυτό αν προσθέσουμε και τα δώρα που κόπηκαν, φθάνουμε στο ποσό των 1.280 Ε καθαρά μείωση μηνιαίως. Πού πήγαν ή πάνε αυτά τα χρήματα Κύριοι; Αυτός ο ένας συνταξιούχος εξασφαλίζει σύνταξη για δύο των 600 Ε το μήνα. Θα έπρεπε να είχε λυθεί το πρόβλημα των συνταξιούχων ή αν έμεναν στα Ταμεία θα έπρεπε να είχαν κάποιο απόθεμα 8 χρόνια τώρα. Τίποτα από αυτά δεν όμως δεν φαίνεται να έχει συμβεί! Οι συνταξιούχοι πληρώνουν τους δανειστές μάλλον και θα πληρώνουν μέχρι να τους τα πάρουν όλα!


Γιατί κανείς δεν αναρωτήθηκε πού πήγαν ή πάνε αυτά τα χρήματα; 1.280 Ε το μήνα είναι άλλη μία αξιοπρεπής σύνταξη. Τα στερείται ο Χ, Ψ , συνταξιούχος που του τα αφαιρέσατε... τουλάχιστον να τα δίνατε σε συντάξεις ή να είχαν πάει σε ενίσχυση του αποθεματικού, κάπως τρώγεται! Η τακτική όμως της αρπαχτής από το συνταξιούχο όχι δεν τρώγεται αλλά δεν καταπίνεται ούτε χωνεύεται!


Άσε που τα πάντα ανεβαίνουν, άσε τις προμήθειες που κρατάει η Τράπεζα για κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο, άσε τα παράβολα από δω κι από εκεί, ο πολίτης πρέπει να είναι συνέχεια με το χέρι στην τσέπη! Όταν αυτή είναι άδεια να δεις για πότε τρελαίνεσαι!

Τα κόμματα μια χαρά περνούν, αλλάζουν ονόματα και ΑΦΜ, επενδύουν με το αζημίωτο στις ψήφους των πολιτών, μαζεύουν συνδρομές χιλιάδων και πλέον και καιροφυλακτούν για την καρέκλα! Δεν έτυχε ... απλώς πέτυχε να είναι αυτή η Κυβέρνηση πάνω για ολοκλήρωση του πλάνου κρίσης και ολικής αφαίμαξης του λαού! Στη συνέχεια όποιος βγει θα καθαγιάσει το παρελθόν του με το κρίμα του Σύριζα που μοιραία δεν θα δύναται (ως θα ισχυρίζεται) να παρακάμψει! Και θα περνούν τα χρόνια και οι 70άρηδες 80άρηδες του 2010 θα αποδημούν εις τόπον χλοερόν και θα σβήσουν οι γενιές της αξιοπρεπούς σύνταξης και θα έρθουν οι γενιές της επαιτείας, ενώ παράλληλα οι νεώτεροι θα γνωρίζουν ελάχιστα από το όλο ιστορικό, οπότε ότι τους σερβίρουν θα τρώνε! Είμαστε μια ευτυχισμένη ατιμόσφαιρα!

 
Νίκη  Παπουλάκου.
Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''  25.05.18

Δεν υπάρχουν σχόλια: