Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Το ''ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ'' των περικοπών οι πλειστηριασμοί!....







Σε μια 4ετία το Eurogroup θέλει να έχουν πραγματοποιηθεί 130 χιλ. πλειστηριασμοί (σύμφωνα με την Έκθεση της Κομισιόν ). Φυσικά το διέψευσαν στη συνέχεια πως έχουν δεχθεί κάτι τέτοιο οι δικοί μας, όμως και με απλή λογική να το δει κανείς σίγουρα θα υπάρξουν πλειστηριασμοί, έφτασε ο κόμπος στο χτένι για μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά και για οφειλές προς το Δημόσιο ή Ταμεία! Για πόσο ακόμη θα εμποδίζονται από παρεμβάσεις πολιτών; Το να εμποδίζονται διαμαρτυρία είναι, λύση δεν είναι, όχι!Πρέπει όλοι, πολιτικοί και πολίτες να αποδεχθούμε την όποια ευθύνη μας αναλογεί για την όλη αυτή την κατάσταση. 
 
Όλοι εσείς που ψηφίσατε μειώσεις μισθών και συντάξεων, αφαίρεση Δώρων, προσθέσατε νέους φόρους άγνωστους ως χθες κλπ., αποκλείεται να μην καταλαβαίνατε πως αυτό θα οδηγήσει μεγάλο μέρος των πολιτών σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων τους στο εγγύς ή το πιο βαθύ μέλλον! Τώρα φθάσαμε στο ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ των πλειστηριασμών! Οι μόνοι άμοιροι ευθυνών είναι η μερίδα εκείνη που δεν άπλωσε τα πόδια της έξω από το πάπλωμα, αλλά και δεν μπορούσε να φανταστεί πως κάποιοι θα της έπαιρναν ολόκληρο το πάπλωμα και θα έμενε εκτεθειμένη! Ως προς αυτή την μερίδα πολιτών τα μέτρα λειτούργησαν ''εγκληματικά''! Προς τι λοιπόν οι κλαυθμοί και οδυρμοί; Γνωρίζατε, ας μην υποκρίνεστε Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση! Όσο για την προστασία της Α΄ κατοικίας ίσχυε μισή , ήτοι μόνο για χρέη προς Τράπεζες και όχι προς Δημόσιο ή άλλον Οργανισμό αφ' ενός και αφ' ετέρου κάποιος που έχει και κάτι παραπάνω από μία Α΄ κατοικία, τα δίνει και σώζει αυτήν μόνο! Βέβαια θα μου πεις ''απ' το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα'' .... 

΄Ομως δεν είναι έτσι ... η ουσία είναι ότι χρεοκοπήσατε τη Χώρα και μεταβιβάσατε την χρεοκοπία σε κάθε σπίτι, ενεχυριάζοντας την ιδιωτική περιουσία! Οι φόροι και τα τοιαύτα, απομυζούν κάθε αποταμίευση μέχρι ρευστοποίησης της όποιας ιδιωτικής περιουσίας! Δυστυχώς αυτός ο δρόμος δεν έχει γυρισμό. Με την πάροδο του χρόνου όλο και περισσότεροι θα προστίθενται στην αδυναμία πληρωμής και θα κινδυνεύουν με πλειστηριασμό! 
 
Βγαίνει κι ο Μοσκοβισί να μας πει πως έκλεισε η 3η αξιολόγηση και είναι μια καλή μέρα και για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη «όχι μόνο γιατί η Ελλάδα αναμένεται να βγει το καλοκαίρι από το πρόγραμμα, αλλά γιατί θα είναι πάλι μια "κανονική" χώρα στην Ευρωζώνη».! Τώρα πώς εννοεί το ''κανονική'' Χώρα με εξαθλιωμένους πολίτες να μας το πει κι αυτό!.. Όπως και για πολλοστή φορά ακούσαμε , αυτή τη φορά την Κα Λαγκάρντ να παραδέχεται πως η διάσωση των τραπεζών -κι όχι η διάσωση της Ελλάδας- ήταν πρώτη προτεραιότητα του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 2010!!.. Προσωπικά δεν είχα καμιά αμφιβολία περί τούτου από το 2010! Άλλη μια διαπίστωση λοιπόν, κι αυτό είναι όλο! 'Οτι έγινε έγινε ....όσοι καταφέρουν και επιβιώσουν καλώς, οι λοιποί θυσιάστηκαν πάνε... προοπτική επαναφοράς καμία! Όπως και το σκεπτικό από αρχής της κρίσης ήταν : ''όποιος έφαγε , έφαγε, από εδώ και μπρος ελέγχονται όλα''. Για το αν ''ελέγχονται όλοι'' διατηρώ τις επιφυλάξεις μου!

Έδωσε κι ένα βροντερό παρόν ο λαός στη Θεσσαλονίκη, τους αιφνιδίασε δεν ήξεραν πώς να το διαχειριστούν (και αυτό φάνηκε από τις αστείες αντιπαραθέσεις περί του αριθμού των συγκεντρωθέντων, την προσπάθεια χλευασμού και γελοιοποίησης της συγκέντρωσης, χαρακτηρισμοί διάφοροι κλπ), ας καταλάβουν κάποιοι πως η αντίδραση του κοινού δεν είναι πάντα προβλέψιμη,ποτέ δεν ξέρεις τι θα τον σηκώσει από τον καναπέ για να βγει στο δρόμο! Συνήθως ασήμαντες αφορμές ενεργοποιούν σημαντικά χρόνια αίτια καταπίεσης και υπομονής! Επίκειται η συγκέντρωση στην Αθήνα, εύχομαι να μην της παραποιήσουν κάποιοι, το αυθόρμητο !

Η Μακεδονία είναι Ελλάδα, αναπόσπαστο μέλος της ιστορίας μας!! Με αίμα και αγώνα την πήραμε πίσω και ας όψονται οι ''φίλοι/σύμμαχοι'' μας της στρογγυλής τραπέζης ,που όταν έκαναν τη ''μοιρασιά'' την έκοψαν γεωγραφικά σε 3 κομμάτια (όπως έγινε και μετά το ''40 με τη Β. Ήπειρο, τη βάψαμε με αίμα και πίσω δεν μας την έδωσαν)! Όσον αφορά για την χρήση του ονόματος και ιστορίας μας, για έτη το ανεχθήκαμε και δυστυχώς ισχύει το ''ουδέν μονιμότερο του προσωρινού''! Αλλά ούτε ως ''ανάδοχοι'' δεν τα βρίσκουμε μεταξύ μας στην εύρεση ενός νέου ονόματος ... περιμένουμε τόσο εύκολα να τα βρούμε με τους Σκοπιανούς; Δύσκολο!....
Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : ''Η Φωνή των Πειραιωτών'' Ψυχανεμίσματα... 01.02.18

Δεν υπάρχουν σχόλια: