Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Αχ αυτή η δόση....









Τη δόση μας την πήραμε, για να τους τη δώσουμε βεβαίως-βεβαίως, μη μας χάσουν κι από πελάτες οι άνθρωποι, μας δίνουν για να τους πληρώσουμε και με το αζημίωτο φυσικά! Στόλισαν με περιτύλιγμα και κορδέλες το πακέτο Eurogroup οι έξω, εντός άρχισε ο πετροπόλεμος, μια χαρά όλα, αλίμονο στον πολίτη που αποφασίζουν άλλοι για τη ζωή του! Τελικά η ελάφρυνση ή ότι άλλο σχετικό με το χρέος πήγε για μετά το 2018, ωστόσο έχουν εξασφαλίσει τις μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο! Δεσμεύθηκαν λέει για τη ρύθμιση του χρέους ... κι άλλες φορές δεσμεύθηκαν, αλλά έπεα πτερόεντα! Ας ελπίσουμε πως μέχρι το '19 θα έχουν αλλάξει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις στην ΕΕ γενικότερα (;).


Όρεξη να έχει κανείς τώρα να τους ακούει και από Σεπτέμβρη το καινούργιο βιολί για απαιτούμενα, προαπαιτούμενα και ότι άλλο, το είπε κι ο Τσακαλώτος ''μια ανάσα ως το Σεπτέμβρη''! Ένα διάλειμμα για τα μπάνια του λαού και πάλι απ' την αρχή! Και τελικά ποιον να πιστέψεις; Όλους όσους μας εμφάνισαν το αποτέλεσμα του Eurogroup ως ελπίδα και φως στο τούνελ, ή τους εκ πεποιθήσεως αντίθετους σε ότι φέρνει ή δεν φέρνει η Κυβέρνηση; Κάπου στη μέση είναι η αλήθεια και η μόνη αλήθεια που δεν θα σου πει κανείς είναι πως, από το Α΄ Μνημόνιο, υπήρχαν οι δεσμεύσεις που μετά από κάθε στάδιο Αξιολόγησης, παίρνουν σειρά για εφαρμογή και μπαίνουν υπό μορφή Νέου Μνημονίου με ανάλογες προσαρμογές επί πλέον! Δεν είναι καινούργιο το Β΄ το Γ΄ ή το 4ο ή και όσα άλλα πιθανόν να έρθουν, το ένα είναι συνέχεια ή συμπληρωματικό του άλλου. Άλλωστε οι δεσμεύσεις φθάνουν ως το 2060, οπότε και Μνημόνιο άλλο να μην υπάρξει, η ζωή μας είναι καταδικασμένη σε διαρκή λιτότητα! Και οι συνταξιούχοι ως το ''22 σίγουρα σε κατάσταση φτώχειας και εξαθλίωσης οι περισσότεροι, όχι πως περιμένω κάτι καλύτερο από το ''22 και μετά δηλαδή!


Το τοπίο και μέσα και έξω καταθλιπτικό, δεν μας έφταναν όλα έχουμε και τις καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα, έχουμε και τους σεισμούς! Ειδικά αυτός της Λέσβου, μεγάλο πλήγμα, εκατοντάδες σπίτια μη κατοικήσιμα, τι θα γίνει αυτός ο κόσμος; Από εκεί που ζητούσαν βοήθεια για το προσφυγικό, απέκτησαν και ντόπιους πρόσφυγες στο νησί! Ο Δήμαρχος έδωσε και αριθμός λογαριασμού για τους φιλάνθρωπους που δύνανται να βοηθήσουν! Δίνει εξετάσεις και το Κράτος τώρα για τα μέτρα και σταθμά με τα οποία αντιμετωπίζει παρόμοιες καταστάσεις εσωτερικών ''προσφύγων''! 
 

Έξω καθημερινά και μια τραγωδία από τρομοκρατική ενέργεια, με νεκρούς και τραυματίες, ή τυχαίο γεγονός όπως η πυρκαϊά στον ουρανοξύστη του Λονδίνου! Φοβερό το θέαμα, φρίκη και μόνο να σκεφθείς τι πέρασαν οι άνθρωποι που ήταν μέσα! Έγινε ''μόδα'' το να πέφτουν με αυτοκίνητο σε αθώους πεζούς και να σκορπίζουν θάνατο! Εδώ πάλι βροχές, καταιγίδες, χαλάζι καταστροφές και κρύο, ενώ στην Ισπανία πεθαίνουν από ζέστη και στην Πορτογαλία δυστυχώς δεκάδες οι νεκροί από φωτιά που ξέσπασε λόγω καύσωνα και καίει μέρες!


Δυστυχώς απ' ότι φαίνεται δεν ζούμε σε μία από τις καλύτερες περιόδους αυτού του Πλανήτη! Και φυσικά έχει βάλει και ο άνθρωπος το χεράκι του για πολλά κακά! Η κατάσταση όλο και θα χειροτερεύει απ' ότι δείχνουν τα πράγματα. Απεδείχθη πως είναι δύσκολη η προσαρμογή και ενσωμάτωση στη Δύση , πληθυσμών της Ανατολής άλλης θρησκείας και πολιτισμού! Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι μέχρι τώρα τρομοκρατικές επιθέσεις στην ΕΕ, που προκλήθηκαν από πολίτες της ΕΕ, πρόσφυγες 2ης και 3ης γενιάς!Αν περάσουμε και στα αντίποινα, αλίμονο... κανείς δεν ξέρει που θα οδηγηθούμε! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που οι διάφοροι Πολιτισμοί δημιουργήθηκαν σε διαφορετικά σημεία του Πλανήτη. Τώρα θέλουν να τα βάλουν όλα μαζί σε ένα τσουβάλι, αλλά δε γίνεται, όσο κι αν τους βολεύει μια άμορφη ελεγχόμενη μάζα, χωρίς παρελθόν, ιστορία, θρησκεία, μέλλον παρά μόνο παρόν, όμως αυτό κάποια στιγμή μπορεί να γυρίσει μπούμεραγκ !...


Πάντως διόλου απίθανο σε λίγα χρόνια με τη ροή της μετανάστευσης και προσφυγιάς στην ΕΕ να καταλήξουμε μειονότητα στις Χώρες μας! Ευτυχώς το καλοκαιράκι είναι μπροστά μας, να πάρουμε κάποιες ανάσες για να αντέξουμε τα χειρότερα, όσο για την ''επανάσταση'', αυτή περιμένουμε να την κάνουν κάποιοι άλλοι για μας! Καλό καλοκαίρι!

Νίκη  Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 22/06/17

Δεν υπάρχουν σχόλια: