Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Μέσα στη λαίλαπα των εξελίξεων...










Περίεργος καιρός όπως περίεργη είναι και η ζωή μας πλέον! Ασταθής και καταστροφικός για κάποιες περιοχές, μετράμε ζημιές στις καλλιέργειες! Η εβδομάδα αυτή θα κυλίσει καλοκαιρινή αλλά από Παρασκευή πάλι αλλάζει λένε! Θα το περάσουμε κι αυτό μαζί και με το Εurogroup της 15ης Ιουνίου, που σίγουρα πάλι δεν θα καταλήξει σε συμφωνία για την αξιολόγηση, ίσως ... πιθανόν να μας εκταμιεύσουν τη δόση ή μέρος αυτής όμως μόνο και μόνο για να πάρουν τη δόση τους και για να μας έχουν στο χέρι φυσικά! 
 
Είμαστε σε ένα λούκι που δεν βγάζει πουθενά δυστυχώς, τώρα το τι μας λένε και οι νυν και οι πρώην είναι άλλο θέμα! Αν ακούσει κανείς μαγνητοφωνημένες ομιλίες αμφοτέρων προηγουμένων ετών, θα ακούσει ίδιες ατάκες από διαφορετικές θέσεις! Ψηφίζαμε μέτρα και δεν μας έδιναν τη δόση, δεν έκλειναν την αξιολόγηση, όπως και τώρα! Άλλωστε ποιος μας είπε τι μέτρα είχαν ψηφιστεί απ' τη Βουλή προ των εκλογών του ''15; Εκείνο το καλοκαίρι ψήφιζαν αβέρτα! Μήπως κάποια από αυτά είναι το Γ΄ Μνημόνιο με περαιτέρω φιόγκους και κορδέλες; 
 
Δυστυχώς όμως και κοντή μνήμη διαθέτουμε και φροντίζουν να μας την διατηρούν έτσι, δίνοντας μας για ''νέες'' ειδήσεις καθημερινά, ειδήσεις από το χρονοντούλαπο των Μνημονίων που σκάνε για εφαρμογή, ή συνέπειες προηγουμένων μέτρων που αυξάνονται αισθητά με την πάροδο του χρόνου και τις συζητάμε σαν να πρόκειται για κάτι νέο που συμβαίνει τώρα! Έχουμε χάσει το μπούσουλα, ανεμοδέρνεται η σκέψη ανάμεσα στην ψεύτικη αλήθεια και το αληθινό ψέμα! 
 
Η μόνη σίγουρη αλήθεια πάντως είναι ότι μεγάλη μερίδα της Κοινωνίας πτώχευσε οι δε πτωχοί έγιναν πτωχότεροι! Κι όσο περνάει ο καιρός, η ψαλίδα θα ανοίγει όλο και περισσότερο προς τα κάτω και πάλι θα μας ''πείθουν'' πως συμβαίνει εκείνη τη δεδομένη στιγμή! Κάτι πρέπει να κάνουμε πάντως γι' αυτό!

Είχαμε και παρελάσεις, Φεστιβάλ Υπερηφάνειας το είπαν, που χαιρετίστηκε και στηρίχθηκε από επίσημα χείλη, Συλλόγους, πολιτικούς κλπ. Μάλιστα κάποιοι που εναντιώνονται στις Σχολικές και Εθνικές Παρελάσεις, παρέλασαν στο ''Αthens Pride'' … δεν είδα κάποιους εξ ' αυτών να δηλώσουν στήριξη σε ''παρελάσεις'' συνταξιούχων ή όποιων άλλων βγαίνουν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για την κλεμμένη τους αξιοπρέπεια και περηφάνια! Κι αν θεωρούν πως αυτές οι εικόνες που κυκλοφόρησαν από τη φιέστα αποτελούν προϊόν περηφάνιας και προάγουν την ελευθερία και τη δημοκρατία, τι να πει κανείς και μάλιστα αν σκεφθεί τα χημικά που πέφτουν σε γηραιούς που ζητούν να τους αναγνωρίσουν το δικαίωμα στη ζωή!... 
 
Και για να το κλείσω το θέμα, οι σεξουαλικές προτιμήσεις ή επιδόσεις του καθενός μας, δεν είναι κάτι για το οποίο μπορείς να υπερηφανεύεσαι, θέμα επιλογής και προσωπικής ικανοποίησης είναι , άλλα στοιχεία σε γεμίζουν περηφάνια! Τέλος, άλλο σεξουαλική προτίμηση κι άλλο διαστροφή μυαλού ... αν συμπέσουν δε αυτά τα δύο άσ' τα να πάνε!

Πρέπει να το δούμε όμως και προσωπικά το κάθε θέμα, στο πώς αντιμετωπίζουμε εμείς ως πολίτες αυτής της Χώρας, το κάθε θέμα, πώς και με ποιο τρόπο πιθανόν συμμετέχουμε στην αλλοτρίωση μας και στην κατηφόρα μας! Και δεν είναι όλα για γέλιο ή για κλάμα, όπως εκ πρώτης όψης φαίνονται....πρέπει να βλέπουμε πίσω από το επιφανειακό τι έρχεται ή τι επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμα και πόσο πιθανόν συμβάλλουμε σε αυτό!

Η μέρα δε της ''περηφάνιας'' συνέπεσε με την ημέρα μνήμης της σφαγής του Διστόμου ... ελάχιστες οι αναφορές γι' αυτό γενικώς από τα ΜΜΕ ... άραγε μετά από 10-20 χρόνια ποιος θα θυμάται τι; 
 
Και η ζωή μας κυλάει μέσα στη λαίλαπα των εξελίξεων, από παντού αδέσποτες, ξημερώνει η μέρα και δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει η αδέσποτη μεταφορικά αλλά και κυριολεκτώντας λόγω του πρόσφατου τραγικού συμβάντος στο Μενίδι. Άραγε γιατί πρέπει πρώτα να χάνεται ζωή και μετά να μας απασχολήσει το όποιο θέμα ή πρόβλημα; ... Και δεν είναι τωρινό αυτό που μας συμβαίνει, η κρίση το μεγενθύνει και είναι κρίμα να θρηνούμε ζωές! 

Νίκη Παπουλάκου

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 15/06/17 

Δεν υπάρχουν σχόλια: