THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

Περισσότερα θα χρωστάς και …. Λιγότερα θα παίρνεις

Ψυχανεμίσματα….Posted by Φωνή Πειραιωτών |

  Βγαίνουμε δε βγαίνουμε από το Μνημόνιο, γεγονός είναι ένα, όλο και πιο μέσα μπαίνουμε … μας έχουν δέσει χεροπόδαρα, μας έχουν φεσώσει για 3 ζωές και μας έχουν υποθηκεύσει … αυτή είναι η αλήθεια, όποιος επιζήσει ως το 2030 ίσως βρεθεί ξανά στα επίπεδα του 2008-2009! 
Μας χρησιμοποίησαν για να καμουφλάρουν και να εξαγνίσουν, την όποια αποτυχία του συστήματος Ε.Ε. Εξακολουθούν να μας δείχνουν με το δάχτυλο και μετά από 5 χρόνια αφαίμαξης να μας λένε πως βρισκόμαστε προ νέου κινδύνου για έξοδο από το Εuro! Nα το χαίρονται λοιπόν το Euro τους, αφού το οραματίστηκαν με εκατομμύρια πεινασμένους και επαίτες! Τα στοιχεία που δίνει η ΕΛΣΤΑΤ αποκαρδιωτικά, αλλά ουδείς ενοχλείται! Τι σημασία έχει το πόσος κόσμος πεινάει; Αρκεί να είμαστε τα »καλά» παιδιά για τους δανειστές! Τα πάντα διαλύθηκαν με την δικαιολογία της ανασυγκρότησης και των μεταρρυθμίσεων! Κοινωνικές παροχές όλο και αποσύρονται κι όσο για τάχα καινούργιες παροχές σε ευπαθείς ομάδες (όπως π.χ. Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ), την πληρώνουν οι υπόλοιποι, μέχρι να στερέψουν κι αυτοί!
 Τα παίρνουν από τον ένα και τα δίνουν στον άλλο, διεκδικώντας και ψήφο γι” αυτό! Ας βγει κάποιος να μας πει αυτά τα 4 τελευταία χρόνια, τα εκατομμύρια που κόπηκαν από τις συντάξεις και οι εισφορές αλληλεγγύης εις 2πλούν, πού πήγαν! Στα Ασφαλιστικά Ταμεία πάντως όχι, γιατί αν πήγαιναν εκεί δεν θα μιλούσαμε διαρκώς για μεγαλύτερη μαύρη τρύπα! Βρήκαμε τώρα και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα των 4.800 Ε ετησίως! Μεγάλη υπόθεση, τα παίρνεις και σώζεσαι! Άσε που πρέπει να πληρείς προϋποθέσεις εξαθλίωσης για να τα πάρεις κι αυτά! Από το 2015 θα έχουμε και την ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη! Ευκαιρία να εξαθλιωθούν κι άλλοι στην πορεία! Όταν είναι για να πάρουν, βγαίνουν τάκα – τάκα οι νομοθετικές διατάξεις, όταν πρόκειται για να »δώσουν» ή να βελτιώσουν μια αδικία, χρειαζόμαστε μήνες για υλοποίηση, άσε που με τη γραφειοκρατία και τις προϋποθέσεις, καταλήγει για πολλούς δώρο άδωρο η κάθε εξαγγελία!
 Αυξήσεις σε όλα, αλλά μιλάμε για τα 0,10 λεπτά μείωση στο γάλα, λες κι από αυτό σώθηκε η επιβίωση του άλλου! Από 25/7 αυξήθηκε και η ΔΕΗ, πολλοί δεν το κατάλαβαν … έφυγε βλέπεις το χαράτσι και τους φάνηκε ο λογαριασμός φθηνότερος, οπότε η αύξηση πέρασε μια χαρά αόρατη! Και διερωτάται κανείς, με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη, θεωρούν ότι ο πολίτης μπορεί να επιβιώσει; Σίγουρα όχι, αλλά φαίνεται πως δεν τους ενδιαφέρει ο αριθμός των πεινασμένων που όλο και θα αυξάνει, αρκεί να είναι εντάξει στους αριθμούς που έχουν συμφωνήσει και υπογράψει προ πολλού! Από ψωροκώσταινα καταλήξαμε φτωχοσυμπέθεροι της Ευρώπης και επαίτες του Euro! 
Eκεί μας οδήγησαν όλες οι Κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης με κορύφωση, αυτές της τελευταίας 15ετίας! Σου έδειξαν και σου έταξαν μια άνετη ζωή, πάλαιψες για καλύτερες μέρες και τώρα έρχονται και σου λένε «δώστα μου»! Όλοι αυτοί που πλούτιζαν στην πλάτη σου για χρόνια ολόκληρα, είναι και θα είναι μια χαρά και θα σου ασκούν και κριτική και θα σε επιπλήττουν! Και απ” ότι φαίνεται δεν υπάρχει έλεος, βλέπουν μόνο το στόχο, νοιάζονται μόνο για τις καρέκλες τους και για ολίγους εκλεκτούς! 
 Γεγονός είναι ότι έρχονται πιο δύσκολες μέρες, μην παρασύρεστε από τον κατακλυσμό της καθημερινής παπαρολογίας! Μία κατά μόνας αναδρομή στα χρόνια που πέρασαν και ειδικά στο τι έχει συμβεί τα τελευταία 5 χρόνια στις ζωές μας, μπορεί να σας βγάλει από την πλάνη των όποιων υποσχέσεων!
 Όσο κι αν μας μιλάνε για ανάπτυξη και να συμβεί δεν αφορά εσένα κι εμένα, τον απλό μισθοσυντήρητο ή συνταξιούχο! Εκεί έχουν πέσει οι τίτλοι »τέλους»! Χρόνο με το χρόνο περισσότερα θα χρωστάς, λιγότερα θα παίρνεις! Και δουλειά να βρεις, θα είναι σαν το επίδομα ανεργίας η αμοιβή σου, ήδη έχουμε φθάσει σε επίπεδα τρελά 200 και 300 Ε μισθός το μήνα! Οικονομικό βοήθημα θα το έλεγα κι όχι μισθό! Στέρησαν την αξιοπρέπεια ακόμη κι από τον εργαζόμενο και τον μετέτρεψαν σε επαίτη, οι εργασιακές σχέσεις είναι πλέον στο επίπεδο »ότι έχετε ευχαρίστηση»! Όσο κι αν γίνομαι δυσάρεστη, αυτή είναι η αλήθεια δυστυχώς! Εκεί έχουν οδηγηθεί αρκετοί και έπονται κι άλλοι στη συνέχεια! 

Νίκη Άννα Παπουλάκου.