Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΓΕΝΙΚΩΣ!

 


Μισθωτοί και συνταξιούχοι οι πιο ''πλούσιοι'' Έλληνες για την Εφορία, ευτυχώς που πατάχθηκε η φοροδιαφυγή!... Πώς δηλώνουν κάποιοι (σεβαστό ποσοστό) εισόδημα 273 Ε το μήνα και γίνεται πιστευτό, δεν μπορώ να το καταλάβω. Ε9 δεν έχουν; Νοίκι ή δάνειο, ΕΝΦΙΑ, λογαριασμούς ενέργειας/τηλεφωνίας, παιδιά που σπουδάζουν, αυτοκίνητο; Τόσο κοιμισμένο είναι το σύστημα; Να περιμένει  από καταγγελίες να πιάσει τη φοροδιαφυγή; Και δεν είναι κάτι νέο αυτό με τις δηλώσεις εισοδήματος. Ακόμα και γιατροί του Κολωνακίου πριν χρόνια είχε ακουστεί πως δήλωναν εισόδημα 10 χιλ. Ε ετησίως. Πως καταντήσατε από το ''για μια Ελλάδα νέα'' να φτάσετε ένα λαό σε πορεία εξαφάνισης και μια Ελλάδα έτοιμη να διαμελίσει τα ιμάτια της και να μην νιώθετε και ενοχές για τίποτα , παρά όλα να τα φταίει αυτός ο λαός κι αυτός να πρέπει να πληρώσει το τίμημα, ατομική ευθύνη όλα,  μπράβο σας!! Φυσικά δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών, το επιτρέψαμε, το στηρίξαμε και το στηρίζουμε με την ανοχή μας αν όχι με το χειροκρότημα μας!

Έχουμε ξεφύγει πια από τα όρια! Δεν υπάρχει μέτρο σε τίποτα, μόνο μετριότητα υπάρχει!...Μετριότητα, μοναξιά και χάος! Παντού και μέσα μας και έξω! Κι αν δεν ξεδιαλύνουμε το μέσα μας χάος, το της ζωής μας χάος, το έξω , όλο και πιο πολύ θα επεκτείνεται! Οι Τιποτένιοι έγιναν οι σπουδαίοι της εποχής και οι Σπουδαίοι στα αζήτητα!... Φυσικά δεν έγιναν μόνοι τους σπουδαίοι, εμείς δεν ξέρουμε πια να διακρίνουμε κι έχουμε μπερδέψει γενικώς τις έννοιες! Κάποιοι άνθρωποι αυτό που δεν μπορούν να φθάσουν ή να κατανοήσουν, το κατηγορούν, το απαξιώνουν και ενίοτε το πολεμούν κιόλας. 

γνωστό ''όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια''. Είναι απογοητευτικό να θεωρούνται ‘’συνωμοσιολόγοι’’ οι άνθρωποι που έχουν την ψυχική δύναμη να βλέπουν την πραγματικότητα κατάματα, από εκείνους που δεν έχουν το σθένος να αντικρίσουν την αλήθεια, ούτε αυτή την εσωτερική δύναμη στο να διακρίνουν την πραγματική διάσταση των γεγονότων και προτιμούν την άρνηση και προσβολές! 

H ξύλινη γλώσσα δεκαετιών έφερε και εδραίωσε την ''ξύλινη σκέψη'' περιορισμένης οπτικής! Έχουμε χάσει δεκαετίες και βάλε την οριακή στιγμή για να αρχίσει ξανά να λειτουργεί το μυαλό μας. Συνεχίζει για πολλούς η παραίτηση μυαλού, σκέψης μέσα από μια πολυετή ύπνωση που μας έχουν υποβάλει. Προδικάζουν την πορεία της σκέψης μας προς την κατεύθυνση που εκείνοι θέλουν κι εκείνους εξυπηρετεί. Υποτιμούν καθημερινά τη νοημοσύνη μας ΜΜΕ και πολιτικοί με αυτά που λένε και θέλουν να τα ασπαστούμε! Είναι στιγμές που αναρωτιέμαι τι αίμα κυλάει στις φλέβες μας.

H αλήθεια είναι πως αν δεν επαναστατήσεις όταν βλέπεις πως έρχονται να στα πάρουν, όταν στα πάρουν και μετά , δύσκολο έως απίθανο... ο πεινασμένος δεν έχει αντοχές για επανάσταση και αγώνα, αναλώνεται στη σκληρή πραγματικότητα! Άλλωστε αυτό φρόντισαν  επιμελώς να κάνουν, δηλαδή να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για καταστολή της όποιας διάθεσης για αντίδραση και δράση.

Δυστυχώς μόνο στα παραμύθια υπάρχει ή μάλλον υπήρχε η καλή Νεράϊδα με το μαγικό ραβδί που άλλαζε τα πάντα! Τώρα ακόμα και τα παραμύθια και τα παιχνίδια, έχουν αγριέψει... εμείς όμως; Έχουμε κι εμείς αγριέψει αλλά προς λάθος κατεύθυνση ... στο διπλανό, στην καθημερινότητα μας, στις σχέσεις μας! Όταν αποφασίσουμε να αγαπηθούμε, να συμφιλιωθούμε μεταξύ μας, ως συνάνθρωποι, ως Κοινωνία,  ίσως δούμε κάποιο φως στο τούνελ ... διαφορετικά θα πεθάνουμε ταπί ,αλληλοβριζόμενοι , καθόλου ψύχραιμοι και εκμεταλλευόμενοι ο ένας τον άλλον προς ίδιον όφελος, το κοινό όφελος το έχουμε ξεχάσει!

 Για πολλούς η ζωή έχει γυρίσει στη 10ετία ‘’’60-‘’70 με μια διαφορά, ότι τότε μπορούσες να κάνεις όνειρα για βελτίωση του βιοτικού σου επιπέδου, για καλύτερη ζωή, ενώ τώρα δεν μπορείς. Τώρα απλώς σπρώχνεις τις μέρες και τους μήνες και κάνεις ρυθμίσεις στα χρέη και πάλι δε σου βγαίνει ο λογαριασμός.

Τα είδη πρώτης ανάγκης εξελίσσονται σε είδη πολυτελείας, τα φάρμακα ομοίως... κοντά 5 Ε το κουτί με ασπιρίνες. Πολλά φάρμακα εκτός λίστας και αυτά που είναι στη λίστα με μεγάλη συμμετοχή ασφαλισμένου. Και ο κ. Υπουργός επαίρεται για τη σωστή λειτουργία του συστήματος υγείας! Και ζητά κλειστά στόματα ιατρών του Δημοσίου, ώστε να μην δημοσιοποιούνται τα προβλήματα ή τις ελλείψεις που υπάρχουν στα Νοσοκομεία. Θέλουν να τα λένε όλα εκείνοι, διαμορφωμένα με μπόλικο ‘’δεν είναι αυτό που νομίζεις’’ και να σου ρίχνουν στάχτη στα μάτια. 41% βλέπεις και 60% αποχή, τα φτερά τους!

Κλείνοντας να ευχηθώ καλή Χρονιά, σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς και καλό κουράγιο σε όλους μας!!

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

 Πηγή : Εφημ. '' Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 

                            ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... ΠΕΜΠΤΗ 12/9.2024

Δεν υπάρχουν σχόλια: