Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Καλό Σεπτέμβρη!!

 





Πάει και ο Αύγουστος, περνούν οι μέρες σα νερό κι οι μήνες σαν διαβάτες! Τέλος οι διακοπές για όσους κατάφεραν και πήγαν, ειδικά όσοι έχουν εξοχικά ή σπίτι σε χωριό. Τα κεφάλια μέσα, τα σχολεία θα αρχίσουν σε λίγο και οι παππούδες / γιαγιάδες αναλαμβάνουν υπηρεσία με τα εγγόνια, οπότε εγκαταλείπουν τα εξοχικά και γυρίζουν στο κλεινόν άστυ.  Κίνηση στα μαγαζιά μόνο Σ/Κ, και λίγε μέρες τον Αύγουστο. Οι περισσότεροι προτιμούσαν τις ελεύθερες παραλίες, φέρνοντας καφέ, νερό και κολατσό μαζί τους, όπως κάποια παλιά χρόνια. Όλο και δυσκολεύουν τα πράγματα, κάποιοι ούτε λογ/σμούς δεν μπορούν να πληρώσουν, σπίτια βγαίνουν στο σφυρί, ακόμα και για 6.000 Ε χρέος ακόμα και 1η κατοικία. Το χρήμα δεν έχει συναισθηματισμούς ούτε δείχνει έλεος... όσοι είχαν επαναπαυθεί πως κάτι θα γίνει και δε θα το χάσουν το σπίτι τους, λυπάμαι αλλά έφτασε η ώρα να δουν το αληθινό πρόσωπο του χρήματος και του συστήματος που με τις περικοπές στα εσοδήματά τους, με επί πλέον φόρους, με ακρίβεια σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης κλπ. Τους οδήγησαν σε αδυναμία πληρωμής, σε σώρευση χρεών και μοιραία σε πλειστηριασμό περιουσιακών στοιχείων.. Αλλά τώρα είναι αργά για δάκρυα, έπρεπε να είχαμε ξεσηκωθεί όλοι από το πρώτο πείραμα που έγινε πάνω μας με την υποβάθμιση του εισοδήματος μας και του βιοτικού μας επιπέδου.. Αλλά δυστυχώς ακόμα και τώρα πολλοί περιμένουν το μάνα εξ' ουρανού και πιστεύουν στις δήθεν διαβεβαιώσεις για προστασίες κλπ. Να σε προστατέψει ποιος; Αυτός /αυτοί που σε οδήγησαν σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων σου. Αυτοί που σε υποχρεώνουν να πληρώνεις για φάρμακα/γιατρούς κι αν δεν έχεις περιμένεις στη σειρά αν προλάβεις και δε βρεθείς με τον Αγ. Πέτρο παρέα.

Η καθημερινότητα κατέληξε American Bar, Άγρια Δύση, μαχαιρώματα, βιασμοί, φόνοι, βία, απάτες!Οι φωτιές πάλι καθημερινό δελτίο ως απλή είδηση, καίνε για μέρες οι φωτιές καμια ειδική αναφορά, π.χ. Ο Ορβηλος καιγόταν 29 μέρες κι ευτυχώς έβρεξε και έσβησε. Καμιά ιδιαίτερη αναφορά από τα ΜΜΕ. Μετά το ΠΑΓΓΑΙΟ για μέρες, και ο Όλυμπος που ποτέ δε μάθαμε τι απέγινε. Όσο για την Αττική θα το νιώσουμε στο πετσί μας, αυτό που έχει συμβεί. Εύχομαι να μην θρηνήσουμε πλημμύρες και καταστροφές στη συνέχεια. Καλλιέργειες χάνονται, χιλιάδες ψάρια ξεβράστηκαν νεκρά στο Βόλο, συγκινήθηκε κανείς; 180 χιλ. Τόννοι περισυνελέγησαν ίσως και περισσότεροι, σε ποια χωματερή θα θαφτούν άραγε; Αλήθεια τα χιλιάδες ζώα που πνίγηκαν πέρσι στην πλημμύρα, τα περισυνέλεξαν ή ταξίδεψαν μαζί με το νερό; Κατά τα λοιπά δεν έγινε και τίποτα σοβαρό... έτσι καταλήγουν πάντα μετά από κάθε συμφορά.

Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών για το εδώ που φτάσαμε, ακόμα και με την ανοχή ή αδιαφορία μας για τα κοινά, φταίμε στο ποσοστό που μας αναλογεί, όχι βέβαια στο εξ' ολοκλήρου της ατομικής ευθύνης που θέλουν να μας φορτώνουν για όλα.

Aπό τότε που βγάζουμε ανακοινώσεις και χάρτη καθημερινά για το ποιές περιοχές είναι σε κίνδυνο φωτιάς, λες και το προκαλούμε ένα πράμα, μπορεί να είναι και ιδέα μου, δεν ξέρω.

 Η οικολογική/περιβαλλοντολογική καταστροφή που συμβαίνει στη Χώρα μας τα τελευταία 5-6 χρόνια δε λέγεται. Αλλά οι αρμόδιοι τα βρίσκουν όλα τέλεια πως γίνονται, δεν αποτιμούν ως καταστροφή ούτε τις καλλιέργειες που χάνονται, ούτε τα ζώα, ούτε τα σπίτια που καίγονται. Πάντα τα θεωρούν λίγα και πάντα κάτι φταίει, ο άνεμος, ο κεραυνός, το δύσβατο μέρος, τα ακαθάριστα σπίτια που για αυτό κάηκαν είπε ο Υπουργός, λες και ο άλλος ζει στο σπίτι κι έχει και 2 μέτρα χορτάρι γύρω απ' αυτό.Βασικά έχουν κάνει σημαία τους την ατομική ευθύνη. Μόνο το Κράτος δε φταίει ποτέ για ότι συμβαίνει, εκτός από την Κυβέρνηση Σύριζα που ήταν υπεύθυνη για τη Μάνδρα και το Μάτι,.

Όποιοι δεν ξέρουν ότι κάποιοι δουλεύουν μια ζωή για να φτιάξουν ένα σπίτι και τι σημαίνει αυτό, και το να το δουν σε μια στιγμή στάχτη είναι γι αυτούς είναι ένας μικρός ζωντανός θάνατος, καλύτερα να το βουλώνουν και να μη λένε ότι τους κατέβει, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα!

Μετά την πανώλη στα ζώα, να και ''η νόσος της μπλε γλώσσας'' ... στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα να τρώγεται, θα τρεφόμαστε με απομιμήσεις  Η μήπως αυτό θέλουν, να εξαφανίσουν την κτηνοτροφία και να καταναλώνουμε αυτά που ήδη έχουν παραχθεί,υποκατάστατα τροφών;

Και τι δεν έχουμε ακούσει, ακόμα και για την ακρίβεια ότι είναι ''μύθος''.  Για τα φάρμακα που ακρίβηναν και σε συμμετοχή και σε αξία, έτσι έπρεπε να γίνει μας είπε ο Υπουργός. Η περίθαλψη

All reactions:

 
είχε ρωγμές, τώρα έχει περάσει στην κατεδάφιση. Η παιδεία το ίδιο. Κατά τα άλλα έρχεται από Οκτώβριο είπε ο ΠΘ στα διόδια Αττικής οδού από 2.80 σε 2,50, κάτι που αφ' ενός μεν ήταν συμφωνημένο προ πολλού να γίνει και αφ' ετέρου σε 3 χρόνια θα πάει 3.25. Αλλά είπαμε το επικοινωνιακό το δουλεύουν μια χαρά και ποντάρουν στο ότι πολλοί καταπίνουν αμάσητα ότι τους σερβίρουν.

 Τα τελευταία χρόνια με τις τόσες καταστροφές , όλο εξαγγελίες μέτρων ακούμε μετά από τις ''αυτοψίες'', αλλά ποτέ κανείς δεν μας είπε τι απέγιναν οι εκάστοτε πληγέντες και κατά πόσον επανήλθαν σε επίπεδο ικανοποιητικής διαβίωσης. Όσο δε για τις έμεσες επιπτώσεις που αφορούν όλους μας, τις προσπερνάμε, ούτε λόγος δε γίνεται.Όπως και για τη μόλυνση από τις περσινές πλημμύρες στη Θεσσαλία, το είχα πει και τότε το λέω και τώρα, το τι θα ''δηλητήριο'' θα φάμε και θα πιούμε κανείς δεν ξέρει. Κι Όποιος διαμαρτύρεται πλέον για οτιδήποτε του δυσκολεύει τη ζωή, ή έχει αντίθετη γνώμη από αυτά που λέγονται, είναι είτε αριστερός, είτε ρατσιστής, είτε ομοφοβικός, και πάει λέγοντας! Του κολλάνε ταμπέλα... δε δικαιούσαι να διαφωνείς με όσα λέγονται, ούτε να διαμαρτύρεσαι!

Καλό Σεπτέμβη, καλή σχολική χρονιά για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και με το καλό να μας βρει το φθινόπωρο.

 

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

               Ψυχανεμίσματα....5 Σεπτ. 2024.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: