Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Και μέσα και έξω πάμε πρίμα!

 



Οι όποιες εξαγγελίες παροχών, είναι σταγόνες στον ωκεανό που μας έχουν ρίξει από το 2011 με τα Μνημόνια , έτσι για να έχουμε πλήρη συναίσθηση της κατάστασης μας , να ξέρουμε τι μας γίνεται , και να μην παραμυθιαζόμαστε! Δεν καλύπτουν καμιά ανάγκη! Οι ίδιοι αυτοί που στα πήραν χοντρά, σου δίνουν τα 2/50 από αυτά που σου πήραν και το παίζουν και φιλάνθρωποι πως σε νοιάζονται!  Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως με την ακρίβεια της ζωής πλέον, και δε μιλάμε για διασκέδαση και ταξίδια, μιλάμε για τα καθημερινά αναγκαία αγαθά και υποχρεώσεις.

Μετά την ενέργεια ετοιμάζουν αυξήσεις και στους λογαριασμούς ύδρευσης. Ότι έγινε με το ρεύμα θα γίνει σιγά σιγά και στο νερό. Άλλωστε είπε πως οι έχοντες μικρή κατανάλωση (τάχα) δεν θα επιβαρυνθούν με αύξηση, αφήνοντας να εννοηθεί πως από κει και πέρα η αύξηση είναι βέβαιη. Τα ενοίκια στα ύψη.  Προβληματική η επιβίωση για διορισμένους σε επαρχία, για φοιτητές, αλλά και για οικογένειες που δε βρίσκουν σπίτι που να μπορούν να πληρώσουν το νοίκι. Τα Νοσοκομεία υπό κατάρρευση, έλλειψη ειδικοτήτων και υγειονομικών, ασθενείς που περιμένουν ώρες για μια εξέταση και μήνες για μια εγχείρηση. Τα φάρμακα στα ύψη και η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα ύψη, πληρώνουν τα διπλά από αυτά που πλήρωναν για τα ίδια φάρμακα. Στο σούπερ μάρκετ  οι τιμές στα ράφια όλο και προς τα πάνω πάνε.  Ο  κόσμος κατέληξε όπως κοιτούσε τις βιτρίνες και χάζευε, να χαζεύει τα ράφια και να φεύγει με 5 πράγματα στο χέρι. Ειδικά μετά τις 15 του μήνα, ελάχιστοι πελάτες. Άσε που ακούσαμε και αυτό : '' ο κόσμος διαμαρτύρεται για την ακρίβεια επειδή δεν μπορεί να καταλάβει τις κινήσεις και ενέργειες της Κυβέρνησης''.  Να' μαστε και χαζοί από πάνω που δεν καταλαβαίνουμε και τα βλέπουμε ακριβά όλα χωρίς να είναι! Δεν ξέρω αλλά θα έπρεπε να ντρέπονται όταν ξέρουν ότι υπάχουν άνθρωποι που καλούνται να ''ζήσουν'' με 300-400 Ε το μήνα. Και παρά το ότι το γνωρίζουν, τους αυξάνουν τα φάρμακα, εκφυλλίζουν την περίθαλψη, βγάζουν φάρμακα από τις λίστες κλπ. Καταλήξαμε στο όποιος δεν έχει λεφτά ας κοιμηθεί στα παγκάκια, ας φύγει έξω, ή ας πεθάνει!

Η εκγληματικότητα στο ζενίθ, το πιστολίδι παντού Αθήνα και επαρχία, τα μαχαιρώματα επίσης. Και παρ' όλα αυτά, όλοι αυτοί βγαίνουν στο γυαλί και επαίρονται για επιτυχίες, για αυξήσεις που δώσανε, για κινήσεις υπέρ του λαού που κάνουν, ''είναι δίπλα στον πολίτη'' μια φράση που συχνά πυκνά τη λένε! Πώς το εννοούν αυτό το δίπλα στον πολίτη, όταν ο άλλος έμεινε στο δρόμο κι αυτοί κοιμούνται στη βίλα τους με όλες τις ανέσεις, προσπαθώ να το καταλάβω αλλά δεν! Τα σπίτια λέει ξαναχτίζονται. Ναι εάν και εφ' όσον έχεις χρήμα και δεν είσαι 70 και άνω. Με τι κουράγια να αρχίσεις από την αρχή για κάτι που έκανες 20-30-40 χρόνια να το φτιάξεις όπως το θες. Πόσο εύκολα είναι τα λόγια και πόσο μακριά από την ουσία του πράγματος.

 Ασφυκτιούμε από σταθερότητα, ασφάλεια, πρόοδο! Σχολεία κλείνουν ... Συγκεκριμένα, μπήκε «λουκέτο» σε 31 σχολεία   Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μόνο, κι αυτό λόγω της υπογεννητικότητας και της έλλειψης νέων εγγραφών και μαθητικού δυναμικού. Εάν δεν αντιστραφεί η κατάσταση, το ΙΟΒΕ υπολογίζει ότι μέχρι το 2035 ο συνολικός αριθμός μαθητών στα σχολεία θα έχει μειωθεί σε 1.050.000, έναντι 1.480.000 το 2008. Ερημώνει η επαρχία, η υπογεννητικότητα παντού, μόνο οι αλλοδαποί αυξάνονται και πληθύνονται! Σε κάποια χρόνια θα είμαστε χώρα γερόντων και αλλοδαπών! Άλλη μια Ελλάδα σε πληθυσμό είναι διασκορπισμένη στον Πλανήτη, οι νέοι φεύγουν να βρουν την τύχη τους αλλού. Ο Έλληνας είδος προς εξαφάνιση, οι συνθήκες δεν του επιτρέπουν να κάνει οικογένεια, να κάνει προκοπή όπως έλεγαν παλιά! Κατήντησε να παλεύει για τον επιούσιο και μόνο.  Το ελπιδοφόρο χθες έφυγε ανεπιστρεπτί. Κι όπως είπε και ο Γ. Σεφέρης κάποτε : "Να νοσταλγείς τον τόπο σου ζώντας στον τόπο σου, τίποτα δεν είναι πιο πικρό."  Δυστυχώς σ' αυτό φτάσαμε. Νοσταλγούμε το χθες, τότε που κάναμε όνειρα και που είχαμε τη δυνατότητα να αγωνιστούμε γι αυτά.

Από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα τα ίδια τροπάρια, οι ίδιες συζητήσεις/διαπιστώσεις, οι ίδιες αναλύσεις η ίδια καραμέλα κι ένα μαχαίρι που μπαίνει όλο και πιο βαθιά στον κόρφο του Έλληνα και που το έχουν κρατήσει τα χέρια όλων!  Ελπίδα δεν εμπνέει κανείς . Εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτοί όλοι το χαβά τους για την εξουσία. Καταχρεωμένα κόμματα διεκδικούν εξουσία σε ένα εξ' ίσου καταχρεωμένο κράτος. Τα δε χρέη αντί να λιγοστεύουν αύξάνονται, παρά τις θυσίες του λαού και τον καταποντισμό του βιοτικού επιπέδου. Σπίτια αλλάζουν χέρια, μαγαζιά ρημάζουν άδεια και κλειστά, καλλιέργειες καταστρέφονται, η κτηνοτροφία ομοίως, ασθένειες παλιές και νέες στο προσκήνειο, θάνατοι αβέρτα,  κι εδώ και γενικώς στον κόσμο.

 Όσο για ειρήνη, αρκεί που το λέμε, ο πόλεμος δε σταμάτησε ποτέ γύρω, τη μια εδώ την άλλη εκεί, εξυπηρετώντας μεγάλα συμφέροντα. Ακούσαμε και τον Πούτιν να λέει πως : Αν η Ουκρανία επιτεθεί στην Ρωσία με δυτικά όπλα, τότε θα είμαστε σε πόλεμο με τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Ένας παγκόσμιος πόλεμος μας λείπει για να τελειώνουμε!΄Oχι πως άτυπα δεν υπάρχει δηλαδή, απλώς γίνεται με ποικίλλους τρόπους , εκτός από βόμβες. Η Γερμανία κι άλλες Χώρες της ΕΕ ετοιμάζονται για περίπτωση πολέμου, εμείς όπως πάντα υπεράνω, όπως κάνουμε για όλα. Μπροστάρηδες και στο θέμα Ουκρανίας/Ρωσίας, πρώτοι δηλώνουμε στήριξη.

Πάντως πολύ φοβάμαι πως το πείραμα που ξεκίνησε στους Έλληνες από το 2008, συνεχίζεται εφ' όλης της ύλης, οι δε εκτελεστές του πειράματος δεν κάνουν πίσω σε τίποτα, ακόμα και σε θέματα που άλλα Κράτη της ΕΕ δεν εφαρμόζουν ή δεν επιβάλλουν.

Και η ζωή συνεχίζεται μετ' εμποδίων. Καλή σχολική χρονιά στα παιδιά, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Και καλές αντοχές για όλους μας!

 

Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 

                             Ψυχανεμίσματα... 19 Σεπτ. 2024

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: