Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

H επέλαση του χιονιά!

 


Και αποφάσισε ο χειμώνας να σκάσει μύτη και θα χιονίσει και θα βρέξει και θα μπουμπουνίσει, ας ευχηθούμε ζημιές και καταστροφές να μη συμβούν. Και να μας κλείσει μέσα 2 μέρες 3 δε χάλασε κι ο κόσμος, εδώ μας έκλεισαν 2 χρόνια και πλέον και το υπομείναμε. Μπροστά στα τόσα άλλα που μας συμβαίνουν, αυτό είναι το λιγότερο. Η ακρίβεια επιμένει, κάθε εβδομάδα και σε κάποια είδη νέες τιμές αυξημένες, τα επιτόκια στα δάνεια ξανά αύξηση το Μάρτιο και έπονται άλλες δύο αυξήσεις, σύμφωνα με όσα είπε η Λαγκάρντ. Σίγουρα θα προκύψουν και άλλα κόκκινα δάνεια, καθότι αυτή η επιβάρυνση με έως και 2 δόσεις παραπάνω το χρόνο θα δυσκολέψει πολλούς δανειολήπτες στο να διατηρήσουν το δάνειο τους εξυπηρετούμενο. Ακόμα και κάποιοι που έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη, με δυσκολία ανταποκρίνονται στην αυξημένη δόση. Πρέπει να επεκταθεί η επιδότηση καθότι αυτή των 7000 Ε ετησίως για τον μόνο του ως τεκμήριο, ή ακόμα και των 21.000 Ε για οικογένεια, είναι αστεία για να μην το χαρακτηρίσω αλλιώς. Είναι σα να παραδεχόμαστε πως ή κάποιος τον συντηρεί (τον μόνο του)και έχει εξυπηρετούμενο δάνειο, ή βγάζει μαύρα. Έχουν ευνοηθεί από επιδόματα και παροχές πολλά τέτοια περιστατικά. Γιατί με 583 Ε μηνιαίο εισόδημα ο ήλιος να γυρίσει ανάποδα, δεν υπάρχει περίπτωση πολίτης να έχει εξυπηρετούμενο δάνειο, απόδειξη πως αναφέρεστε σε 30.000 δανειολήπτες μόνο, που κανονικά θα έπρεπε να ερωτηθούν πώς καλύπτουν έξοδα διαβίωσης και αποπληρώνουν και στεγαστικό. Μια χαρά επικοινωνιακό το μέτρο αλλά δεν βοηθάει τον πραγματικά πιεζόμενο πολίτη, εκτός κι αν θέλετε να πεινάσουν και τα εισοδήματα, της ας το πούμε οριακής αξιοπρεπούς διαβίωσης. Ήτοι τα έως 20-22 χιλ. Ε.

Τελικά αν δεν το έχουμε καταλάβει, είμαστε πια στο στάδιο που έχουν σχεδόν φαγωθεί οι οικονομίες, ή κινητή περιουσία σεβαστής μερίδας Κοινωνικής, και φθάνουμε στο στάδιο της ρευστοποίησης ακίνητης περιουσίας (εάν και εφ' όσον υπάρχει) για να επιβιώσουμε κάποιοι. Άλλωστε ο αποκλεισμός από επιδόματα, βάσει τεκμηρίων αυτό σου δείχνει : Πούλα για να ζήσεις.

Πάντως με τόσα που έχει υποστεί αυτός ο λαός την τελευταία 10ετία, ειδικά η υποβάθμιση βιοτικού επιπέδου, αξιοπερίεργο το ότι δεν κουνιέται φύλλο.. Ανεκδιήγητη απάθεια και αποχή από τα φλέγοντα της πραγματικότητας. Εύχομαι να μην επιδείξει την ίδια απάθεια και αποχή  τις εκλογές! Γιατί το μόνο που επιτυγχάνει με αυτό είναι το να επιτρέπει σε ένα 30% να αποφασίζει για τη ζωή του.! Οι Γάλλοι κατά εκατομμύρια στους δρόμους γιατί ο Μακρόν θέλει να πάει τη σύνταξη από τα 62 στα 64. Κατάφεραν και ενώθηκαν όλα τα συνδικάτα σα μια γροθιά! Εδώ πήγε στα 67, έκαναν λόγο και για τα 72 και ουδείς κουνήθηκε..  Και να γίνει μια διαμαρτυρία τα συνδικάτα σε απόσταση μεταξύ τους και διαφορετικά σημεία συνάντησης και όλο αυτό καταλήγει και σε μειωμένη προσέλευση γιατί δεν υπάρχει συνολική εμψύχωση για το θέμα διεκδίκησης παρά μόνο κομματική, και η τελική κατάληξη φυσικά διάλυση με μπαχαλάκηδες ή χημικά.

Τη ζωή βέβαια πρέπει να την παίρνεις όπως σου έρχεται και να την ''γλεντάς'' με πείσμα, γιατί διαφορετικά γλιστρά μέσα απ' τα χέρια σου χωρίς να το καταλάβεις..  Πόσα χρόνια τώρα μας την έχουν σακατέψει, μας την έχουν κλέψει, όλοι αυτοί που κόπτονται πως μας αγαπάνε; Χάσαμε κυριολεκτικά και 2 και πλέον χρόνια από τη ζωή μας με την πανδημία/καραντίνα. Και άλλα 10 με την οικονομική κρίση. Και ούτε πρόκειται να επανέλθει η κατάσταση, τουλάχιστον για 20 χρόνια ακόμα όπως λένε κατά καιρούς. Οπότε κάποιες γενιές που κοπίασαν για να περάσουν καλά γεράματα, θα φύγουν πικραμένοι και αδικημένοι.

 Μπήκαμε ήδη και σε προεκλογική περίοδο, το επίπεδο αντιπαράθεσης συχνά ξεφεύγει και κατεβαίνει στα πατώματα. Ο κόσμος περιμένει προτάσεις για λύσεις στα δεκάδες προβλήματα που του δημιουργήσατε όλοι εσείς τα τελευταία χρόνια. Τον έχουν κουράσει οι διαξιφισμοί σας, ο ένας να δείχνει τον άλλον για φταίχτη,  οι φωνές, οι μικρότητες και εκτόξευση λάσπης κάποιες φορές. Αυτή η επιφανειακή απάθεια είναι καζάνι που βράζει, άλλωστε το βλέπει κανείς και έξω στο δρόμο, ένας θυμός περιφέρεται στους δρόμους, όλοι είναι έτοιμοι για καβγά και νταηλίκια! Κοινωνία σε κρίση και καλείστε να διαχειριστείτε πλέον σωστά, αυτό που δημιουργήσατε θεληματικά ή άθελα σας. Αναμένουμε....

Και όπως είχε πει ο Τσέχωφ : "Αν θες να καταλάβεις τη ζωή πάψε να πιστεύεις αυτά που λένε κι αυτά που γράφουν. Μόνο βλέπε παρατήρησε εσύ ο ίδιος και συλλογίσου"... αυτό αφορά εμάς τους ψηφοφόρους. Καλό Φλεβάρη!

+++

Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''
' Ψυχανεμίσματα... Πέμπτη 9.2..2023

Δεν υπάρχουν σχόλια: