Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Yπερβολικός ο τρόπος προσέγγισης σε όλα!

 



Oι υποψίες και οι ενδείξεις, ολοκληρώνονται με την επιβεβαίωση ή την διάψευση, βάσει αποδείξεων, αρκεί να ψάξεις για τις αποδείξεις, αρκεί να φτάσεις στις αποδείξεις  και να αποκατασταθεί η αλήθεια,  διαφορετικά μένεις με μια μόνιμη σκιά στη σκέψη. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές στα διάφορα σκάνδαλα που εμφανίζονται, μένουμε στο σάλο των εικασιών και ενδείξεων, στον όλο θόρυβο για άτομα και γεγονότα, και σχεδόν ποτέ δεν έρχεται το αποτέλεσμα με τον ίδιο πάταγο, ώστε να αποκαταστήσει την όποια αλήθεια. Άσε που ο χρόνος που έρχεται το αποτέλεσμα είναι σε βάθος χρόνου και αρκετοί έχουν ξεχάσει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Ωστόσο ο ‘’κατηγορούμενος’’ έχει εισπράξει τη βοή, την κατακραυγή, τον εξευτελισμό, κι αν τελικά είναι αθώος ποιος τον αποζημιώνει για ότι πέρασε; Ποιος αποκαθιστά την ηθική βλάβη; Συνήθως κανείς, ξεχνάμε ακόμα και συγνώμη να ζητήσουμε δημόσια για τα όσα είχαμε καταλογίσει! Πρόσφατο παράδειγμα η αθώωση από το Δικαστήριο του πατέρα και των δυο παιδιών του που προ τριετίας είχαν διασυρθεί για αδικήματα που τελικά απεδείχθη κατά την Εισαγγελέα ότι δεν διέπραξαν, κατά την απόφαση του Δικαστηρίου λόγω αμφιβολιών η αθώωση. Δεν ξέρω αν αυτό το ‘’λόγω αμφιβολιών’’ παίζει ρόλο στην οποιαδήποτε νομική διεκδίκηση των θιγμένων και αποκλείει την όποια απαίτηση αποζημίωσης. Η ουσία είναι πως μια υπόθεση που είχε απασχολήσει μέρες τα ΜΜΕ και είχαν ακουστεί τα μύρια όσα, έληξε δικαιώνοντας τους φερόμενους ως δράστες. Ποιος θυμάται; Ποιος νοιάζεται για το πόσο πίσω πήγε η ζωή τους αυτά τα τρία χρόνια και πόσο πίσω θα τραβήξει ακόμα;  Γι ‘ αυτό λοιπόν σε ότι συμβαίνει θα έπρεπε να είμαστε πιο συγκρατημένοι στην έκταση, στην προβολή και στο μέγεθος που δίνουμε. Έχουμε περάσει στην υπερβολή σε όλα τα θέματα. Ο τρόπος προσέγγισης είναι υπερβολικός, οι λεπτομέρειες και οι περιγραφές ανατριχιαστικές ορισμένες φορές και δεν καταλαβαίνω σε τι εξυπηρετούν την υπόθεση. Το μόνο που ‘’προσφέρουν’’ ένα κακό παράδειγμα με περιγραφές που μπορεί να οδηγήσουν κάποιους και σε μιμητισμό! Οι λεπτομέρειες και οι αναλύσεις, αναφορές σε βαθμό κουτσομπολιού να παίζουν από το πρωϊ ως το βράδυ σε διάφορες εκπομπές, είναι κάτι απαράδεκτο για ένα υγιή και σοβαρό νου. Επί πλέον ο θεσμός της Δικαιοσύνης θίγεται με το να κυκλοφορούν καταθέσεις και τα τοιαύτα, που κάποτε θεωρούσαμε απόρρητα μέχρι να φθάσουν στο ακροατήριο. Τώρα πια όλα χύμα, φόρα παρτίδα και δεν το σταματάει κανείς!

Ας περάσουμε και στα του οίκου μας. Νέα έρευνα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ (του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ) επισημαίνει ότι : «η δρεπανηφόρα περίοδος για τα εισοδήματα των πολιτών ξεκίνησε πολύ πριν την καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και συγκεκριμένα από τον Αύγουστο του 2021! Υπό το δεδομένο αυτό, το μέτρο με το καλάθι του νοικοκυριού κρίνεται σαν ένα εκ των προτέρων φιάσκο. Έχασαν το 1/5 της αγοραστικής δύναμης τους οι Έλληνες! Το πρόβλημα στη χώρα μας εντοπίζεται στον συνδυασμό της πολύ υψηλής αρχικής τιμής της ενέργειας και στα χαμηλά εισοδήματα των νοικοκυριών, τα οποία βλέπουν την αγοραστική τους δύναμη και το βιοτικό τους επίπεδο να συρρικνώνονται διαρκώς. Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις και ο παραγωγικός τομέας της χώρας έχει πολύ υψηλό ενεργειακό κόστος, το οποίο μετακυλίεται  στις τιμές και στους καταναλωτές, επηρεάζοντας οριζόντια την πληθωριστική έξαρση στην οικονομία και βέβαια την ανταγωνιστικότητά της και την κοινωνική συνοχή». Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης των νοικοκυριών, εστιάσαμε την προσοχή μας στο ‘’καλάθι’’  που δε διαφέρει σε τίποτα με τις μέχρι τώρα προσφορές στα ράφια, απλώς τώρα έλαβε τίτλο και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου, το οποίο μάλιστα διεκδικεί εύσημα για την προσφορά και καθιέρωση του καλαθιού. Μια χαρά είμαστε, μια χαρά πάμε!

Ζούμε σε μια Χώρα ευλογημένη, μια Χώρα με κρυμμένους θησαυρούς που μέχρι πρότινος, όλοι αυτοί που νοιάζονται για το καλό μας, αρνιόντουσαν επίσημα και δημόσια την ύπαρξη τους και όσοι υποστήριζαν ότι υπάρχει φυσικός πλούτος δέχθηκαν μπούλιγκ, κρίθηκαν γραφικοί κ.ά.πολλά! Και δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε πρώτα να χρεοκοπήσουμε τους πολίτες της Χώρας, να μπλέξουμε με ΔΝΤ και Μνημόνια, και αμέσως μετά να ανακοινώσουμε ύπαρξη φυσικού πλούτου, διεξαγωγές ερευνών, και ελπίδες … θα έλεγα φρούδες για το λαό. Σε άλλα χέρια έχει περάσει αυτός ο πλούτος, οι απολαβές του σε κάποιο ποσοστό όταν έρθουν, αν έρθουν, αμφιβάλλω αν θα φθάσουν στους πολίτες, έτσι όπως τους έχουμε καταντήσει.

Κι έχεις και τις διαφημίσεις που οι περισσότερες από αυτές είναι σα να απευθύνονται σε καθυστερημένους νοητικά, άλλες πάλι που ‘’διαφημίζουν’’ ασθένειες διάφορες, κι άλλες που μας κάνουν μαθήματα οικονομίας στο ρεύμα και σε άλλα.  Εντάξει το έχουμε τερματίσει γενικώς, είναι άθλος να μπορείς να διατηρείς καθαρή και ελεύθερη τη σκέψη σου αυτή την εποχή! Αν ναι, εύγε!

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 17.11.22


Δεν υπάρχουν σχόλια: