Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Χρόνια πολλά και καλύτερα για την Ελλάδα!!

 



Έχουμε εστιάσει την προσοχή στα της πανδημίας, όλο ανησυχίες εκφράζονται για 4ο ακόμα και 5ο κύμα, άλλωστε όλη η Ευρώπη έχει αύξηση κρουσμάτων, παρά τους εμβολιασμούς που έχουν επιτευχθεί σε μεγάλο ποσοστό. Οι σεισμοί στην Κρήτη καλά κρατούν, όμως πάλι η πανδημία τους επισκίασε όπως και τόσα άλλα κακά που συμβαίνουν. Η πανδημία είναι το πάπλωμα που σκεπάζει 2 χρόνια τώρα οτιδήποτε άλλο! Και μετά τους σεισμούς ο ‘’Μπάλλος’’ που μας χόρεψε καλά! Ακόμα και η Πρωτεύουσα βούλιαξε, και να σκεφθεί κανείς πως ακόμα δεν ξεκίνησε ο χειμώνας. Αλλά ξεχνάμε και εύκολα και γρήγορα.

Και φθάσαμε στην 28η Οκτωβρίου, και πάλι μέτρα και πάλι απαγορεύσεις, ωστόσο άλλες πορείες και παρελάσεις δεν ήταν επίφοβες και έγιναν, όταν φθάνουμε σε εθνικές ή θρησκευτικές μας εορτές κατά ένα περίεργο τρόπο αυξάνονται τα κρούσματα, το ιϊκό φορτίο και φυσικά και η ανησυχία με πρόβλεψη για χιλιάδες κρούσματα στη συνέχεια. Αν δε με απατά η μνήμη μου προέβλεπαν μέχρι και 8000 κρούσματα την ημέρα για τέλος Σεπτεμβρίου, που ευτυχώς αστόχησαν.  Μας έχουν τρελάνει με αριθμούς, νούμερα και ποσοστά … 8400 θανάτους γλιτώσαμε λόγω εμβολιασμών, 300 θύματα από την πλημμύρα στην Αθήνα επειδή κλείσαμε τον Κηφισό κ. ά. σχετικά. Πάντως τον ‘’αν’’ δίνει και παίρνει, αν δεν κλείναμε το ποτάμι, αν δεν είχαμε εμβολιάσει …η δε αριθμητική πρόβλεψη κρουσμάτων, θανάτων, πνιγμών, πρέπει να έχει και κάτι από κληρονομικό χάρισμα. Πάντως παρά την ανησυχία για πληρότητα Νοσοκομείων κλπ.  Ούτε λόγος γίνεται για την απομάκρυνση των υγειονομικών, κατά πόσον δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ τη σωστή νοσηλεία ασθενών. Αντ’ αυτού μαθαίνω πως όσων εν ενεργεία αυτή τη στιγμή λήγει η 2ετής σύμβαση, δεν πρόκειται να ανανεωθεί και το πλέον ανήκουστο;,,, φοιτητές του Πανεπιστημίου καλούνται να αναλάβουν χρέη υγειονομικού προσωπικού. Τέτοια θωράκιση του συστήματος Υγείας και μάλιστα εν καιρώ πανδημίας σε έξαρση,  (όπως τουλάχιστον την παρουσιάζουν_), δεν ξανάγινε! Όσο και καλή διάθεση να έχουν τα νέα παιδιά ή οι  άπειροι προσληφθέντες, μπορούν να ανταποκριθούν σε μια τέτοια κρίσιμη κατάσταση; Και το παραμικρό λάθος είτε από άγνοια, είτε από απειρία, είτε από φόρτο εργασίας μπορεί να φέρει θάνατο. Τόση αγάπη πια και ενδιαφέρον για την υγεία μας, δεν υπάρχει άλλη! Κάντε το εμβόλιο τώρα να τελειώνουμε, άντε γιατί αρκετά τους κουράσατε, όπως ανέφερε και ο ΥΠΑΝ. Μετά το ‘’όποιος δεν μπορεί να προσαρμοστεί, ας πεθάνει’’ που είχε πει στα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης και Μνημονίων, έφτασε και στο ‘’να μη σώσουν να εμβολιαστούν’’! Αγάπη ατελείωτη σας λέω από όλους.  Θεωρούν πως με τα ψίχουλα που παίρνουν τουλάχιστον οι μισοί Έλληνες, όλα είναι ανθηρά, περνούν καλά και το μόνο πρόβλημα είναι μην τους βρει ο κορωνοΪός και πεθάνουν, λες και η ζωή που τους έχουν οδηγήσει να ζουν έχει μεγάλη διαφορά από θάνατο! Υπάρχουν επίσης εκτιμήσεις όπως του ΥΠΑΝ, λέγοντας πως σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία η αγορά πήγε πολύ καλά το καλοκαίρι, που σημαίνει ότι ο Έλληνας έχει λεφτά και ξοδεύει! Τάδε έφη…. Γενικώς έχουν βρει ένα ποίημα που απαγγέλουν μετά από κάθε συμφορά και που ωραιοποιεί οτιδήποτε άσχημο και καταλήγουν,  χρησιμοποιώντας τη χειρότερη εκδοχή, πως πρόκειται για ‘’θρίαμβο’’. Η δε έπαρση και αλαζονεία κάποιων περισσεύει!

Δώσατε τη λανθασμένη πεποίθηση στους εμβολιασμένους πως είναι καβάλα στο άλογο, μιλάτε συνέχεια για ελευθερίες και παροχές, και ενώ τα κρούσματα αυξάνονται σύμφωνα με τα δικά σας λεγόμενα πάντα, οι μόνοι που φταίνε είναι οι ανεμβολίαστοι , και που μάλιστα κάποιος/οι εξέφρασαν την πεποίθηση πως η πανδημία πλέον αφορά τους ανεμβολίαστους και μάλιστα πως θα πεθάνουν όλοι! Άραγε με την ίδια ευκολία που προκαθορίζουν το θάνατο των άλλων, μπορούν να προκαθορίσουν και το δικό τους τέλος πότε και από τι; Συνέλθετε αυτό θέλω να πω και σταματήστε αυτό το διαχωρισμό της Κοινωνίας σε αμνούς και μαύρα ερίφια. Όσους πόντους κι αν κερδίζετε, το άδειο στομάχι και η αδυναμία πληρωμής λογ/σμών και εξόδων διαβίωσης κάποια στιγμή θα κάνουν το μπαμ. Η Βαβυλωνία των συντάξεων καλά κρατεί, αμφιβάλλω αν κι εσείς οι ίδιοι πλέον ξέρετε τι ακριβώς έχετε κόψει και από ποιους. Κι όταν περιμένετε με 300 Ε εισόδημα ακόμα και 800 Ε κάποιος μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια της ζωής και να μην χρωστάει και να περνάει και καλά, τι να πω; Ζείτε στο δικό σας κόσμο.

Και κλείνω με την τραγική ειρωνεία της αποχαιρετιστήριας επίσκεψης της Καγκελαρίου Μέρκελ, που συνέπεσε με την ημέρα της Εθνικής μας εορτής σε ανάμνηση τον πόλεμο με τους Γερμανούς. Χρόνια καλύτερα εύχομαι στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 28.10.21

Δεν υπάρχουν σχόλια: