Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Οι απαντήσεις στα ''γιατί'' έρχονται πολύ μετά....

 




Πάντα με γοήτευε η διαδρομή, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Είναι και φορές που φτάνεις στο αποτέλεσμα, στο στόχο και ξαφνικά αδειάζεις, ίσως γιατί χάνεις τη γοητεία της διαδρομής και αναζητάς καινούργιες! Άλλοτε πάλι αυτό που νιώθουμε ως κενό και μας βαραίνει, δεν είναι άλλο παρά ελεύθερος χώρος και χρόνος που ενώ χρειαζόσουν, κάποιος άλλος στον δέσμευε και ξαφνικά τον βρίσκεις και δεν ξέρεις πώς να τον διαχειριστείς. Την αλήθεια την ανακαλύπτεις πολύ πιο κάτω. Συνήθως οι απαντήσεις στα γιατί, έρχονται αργότερα και δεν είναι ο χρόνος που γιατρεύει τις πληγές, η οπτική γωνία από την οποία βλέπουμε τα πράγματα είναι και που φυσικά αλλάζει ή προσαρμόζεται. Η αντιμετώπιση μας αλλάζει ή προσαρμόζεται και προχωράμε. Το πόσο γεμάτη θα ζήσεις τη ζωή σου, δεν έχει καμιά σχέση με το πόσο χρήμα θα αποκτήσεις, έχει να κάνει με το πώς αντιμετωπίζεις τα πράγματα, με τη νοοτροπία σου, τις σκέψεις σου και τον τρόπο που διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις!… Και μην ξεχνάμε, ο από μηχανής θεός υπάρχει στη ζωή του καθενός μας, και ανάλογη βοήθεια σε στιγμές που δεν το περιμένει, από το πουθενά κάποιες φορές, ανάλογα με το τείχος προστασίας  που έχει χτίσει δίνοντας/ προσφέροντας στο διάβα του. Η πίστη στον εαυτό μας και γενικότερα βοηθάει σε δύναμη και ανοίγει δρόμους.  Αυτή η δύναμη μας χρειάζεται ειδικά τώρα με όλα αυτά που συμβαίνουν και ζούμε!. Το πλέον θλιβερό δεν είναι τόσο αυτό που  ζούμε, όσο αυτό που είμαστε. Απαθείς, αδιάφοροι και μοιρασμένοι/διχασμένοι. ‘Όπως και τώρα ζούμε εν εξελίξει το ‘’κίνημα εμβολιασμένων εναντίον μη εμβολιασμένων’’. Αν και οι μη εμβολιασμένοι κινδυνεύουν, παρά ταύτα το μένος το έχουν οι έχοντες εμβολιαστεί. Πάντως η οδός που ακολουθούν σκορπώντας τρόμο και πιστεύουν πως θα πείσουν έτσι τους διστακτικούς, νομίζω είναι λάθος. Επιχειρήματα, ήρεμη συζήτηση και πειθώ χρειάζεται κι όχι όλο αυτό το επιθετικό τείχος που βγαίνει στις οθόνες και τα ραδιόφωνα.  Άλλωστε προς τι τόση επίθεση αφού για την ώρα και να ήθελαν και τα 10 εκατ. Της Χώρας να εμβολιαστούν δεν υπάρχει δυνατότητα. Προς τι οι ‘’φοβέρες’’; Το φθινόπωρο έρχεται και ο 3ος γύρος της 3ης δόσεις για ηλικιωμένους όπως είπε η Μέρκελ.  Επομένως το σήριαλ εμβολιασμός θα παίζει σε συνέχειες, μετά θα έρθει η επόμενη δόση όλων των εμβολιασμένων, και φυσικά επόμενο είναι να μην προλάβουν να εμβολιαστούν όλοι.  Και οι ήδη εμβολιασμένοι θα πρέπει να μπουν πάλι στη σειρά για νέο εμβόλιο, αφού μάλλον μέχρι 12 μήνες προσφέρει ανοσία. Ας παραμείνουμε λοιπόν ψύχραιμοι  γιατί έχουμε δρόμο ακόμα και είναι κρίμα να τρωγόμαστε μεταξύ μας, ενώ παράλληλα τρέχουν σοβαρά θέματα για τη ζωή μας.

Η οικονομική κρίση 10 χρόνια τώρα, ενεχυρίασε την περιουσία μας, μείωσε το εισόδημα μας, επηρέασε το βιοτικό επίπεδο αρκετών προς τα κάτω, και τώρα η πανδημική κρίση ενεχυρίασε και  τη ζωή μας, επιτάσσει  το σώμα, τη σκέψη μας, τις συνήθειες μας, τις ανάγκες μας. Ολοκληρώνει την πτώση μας.  Οι νόμοι υπάρχουν, υπήρχαν και θα υπάρχουν , όμως για να διεκδικήσει κανείς το δίκιο του χρειάζεται χρήμα και χρόνο, κάτι που δεν διαθέτουν οι αδύναμες Κοινωνικά ομάδες, αυτό ήταν πάντα το ατού των ''ισχυρών'' ή των απατεώνων! Σε λίγο θα έχουμε και την πανδημία πλειστηριασμών και πτωχεύσεων. Ξέραμε μέχρι τώρα την πτώχευση Επιχειρήσεων, Εμπόρων, Επαγγελματιών,  τώρα ήρθε για να μείνει και η πτώχευση ιδιωτών,  και δεν κινδυνεύουν μόνο οι οφειλέτες  αλλά και οι εγγυητές δανείων εξ΄ ίσου. Δηλαδή θα κλάψουν μανούλες!

To lockdoλwn επίσης, προκάλεσε κατάθλιψη, στρες και σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις – Ποσοστά σοκ σύμφωνα με μελέτη και δεν αφορά μόνο τη Χώρα μας.  Η ζωή μας παίρνει άλλη τροπή όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε, είναι δεσμευμένη και θα συνεχίσει να είναι, απλώς θα μας λένε πάντα πως είναι για καλό μας ότι μας υποχρεώνουν να κάνουμε, οπότε δε θα βλέπουμε τη δέσμευση και την υποταγή, θα μπαίνουμε στη σειρά για να εκτελούμε εντολές.

Οι καταστροφές από φυσικά φαινόμενα και από φωτιές πολλές. Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας άπειρες, 15 χρόνια πρέπει να εμφανίζουμε πλεόνασμα για να ισορροπήσουμε  ως Χώρα στο χρέος. Στα ήδη συρρικνωμένα οικονομικά των νοικοκυριών προστέθηκε κι ένας χρόνος ολικής καταστροφής, τα συντρίμμια θα φανούν πιο κάτω. Βέβαια πάλι την πλήρωσε ο Ιδ. Τομέας περισσότερο και γενικότερα η μεσαία αστική τάξη που σχεδόν δεν υπάρχει πλέον, κατέβηκε κλίμακα. Παρά τα όσα πραγματικά μας πνίγουν, έχουμε κολλήσει στον ιό, τις ΜΕΘ και τα εμβόλια!

Εύχομαι ένα ζεστό και χαρούμενο καλοκαίρι, εύχομαι την ‘’ελευθερία’’ που έχουν ως σύνθημα οι εμβολιασμοί, να την αποκτήσουμε στ’ αλήθεια και να μας βρει το φθινόπωρο χωρίς καινούργιες καραντίνες και τα τοιαύτα. Καλό καλοκαίρι και καλή ‘’ανοσία’’, νέα έκφραση, κάτι σαν το ‘’καλό παράδεισο’’ προέκυψε και αυτή.

+++

Νίκη  Παπουλάκου.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: