Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Καλό καλοκαίρι!

 


Ανοίξαμε τις πύλες στον Τουρισμό, ανοίξαμε την πόρτα στην πτώχευση ιδιωτών, φθάνουμε στο ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ των Πλειστηριασμών, κινδυνεύουν και οφειλέτες και εγγυητές! Τέρμα τα αστεία αρκετά το καθυστέρησαν 10 χρόνια τώρα για να αποφύγουν διαμαρτυρία ή εξέγερση, σε λίγο τα λαχεία κληρώνουν και όσοι θεωρούσαν απίθανο το να τους πάρουν το σπίτι, τώρα θα κληθούν να το αντιμετωπίσουν! Κερδισμένοι οι μεγάλο οφειλέτες που μπορούν να διεκδικήσουν ρύθμιση των χρεών τους, και οι μη έχοντες άλλο περιουσιακό στοιχείο από μία 1η κατοικία, που θα μπορούν να μείνουν μέσα 12 χρόνια ως ενοικιαστές, δεν θα χρειαστεί να κλάψουν και κάτι άλλο περιουσιακό στοιχείο και στα 3 χρόνια από την πτώχευση,  θα διαγραφούν όλες οι οφειλές τους. Όποιος διαθέτει και άλλη περιουσία εκτός της 1ης κατοικίας, τα χάνει όλα! Και για να μείνεις μέσα 12 χρόνια ως ενοικιαστής, γεννάται το ερώτημα, κάποιος που δεν είχε να πληρώσει τη δόση των χρεών του, ξαφνικά θα βρει χρήματα για να πληρώνει ενοίκιο; Κι εκεί που έχουν φθάσει μισθοί και συντάξεις, τι να περιμένει κανείς. Η ουσία είναι πως κατάφεραν να υπερχρεώσουν τους πολίτες, ενώ παράλληλα τους στέρησαν και εισόδημα, ώστε να φθάσουν εδώ και να εφαρμοστεί ο πτωχευτικός νόμος! Είχαμε την πτώχευση Επιχειρήσεων, Εμπόρων, Επαγγελματιών ... τώρα μάθαμε και κάτι νέο!  Ήρθε για να μείνει και η πτώχευση ιδιωτών!

Θυμάται κανείς τι μπορούσε να κάνει με 5000 δρχ. το 2001 και τι με 14,67 Ε αντίστοιχα μετά; Από εκεί άρχισε η πτώχευση του πολίτη απλώς μας έριξαν τα δάνεια και τις κάρτες αφειδώς και δεν το πήραμε χαμπάρι ... νιώσαμε εικονικά εύρωστοι ότι είχαμε χρήμα που όμως ήταν πλαστικό και υπερέβαλε της πραγματικής οικονομικής μας κατάστασης, μέχρι που μας έδεσαν πισθάγκωνα σε μια εικονική πραγματικότητα κι  έστειλαν το λογαριασμό, ζητώντας όχι μόνο τα δανεικά αλλά και αυτά που θεωρούσαμε δικά μας. Οι τιμές στα καταναλωτικά αγαθά και παροχές υπηρεσιών σε διαρκή άνοδο, παρά την κρίση και ακόμα χειρότερα τώρα μετά και την κρίση της πανδημίας. Τα ακίνητα πάλι κι αυτά ανεβαίνουν και όπως έγραψε η Βloomberg : ΄΄Φόβοι για νέα παγκόσμια «φούσκα» στα ακίνητα μετά την εκτίναξη των τιμών’’. Η ζωή πλέον θα είναι για λίγους, οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν σε μεταπολεμική εποχή με την τρύπια κάλτσα και το τρύπιο παπούτσι. Και μετά μιλούν για υπογεννητικότητα και για δημογραφικό πρόβλημα! Με τι λεφτά να αποφασίσει ο νέος να παντρευτεί και να κάνει παιδιά; Έτσι όπως καταντήσαμε δεν είναι ότι είναι δύσκολο το παρόν, δεν έχουμε ούτε μέλλον.  Οι προηγούμενες γενιές αγωνίστηκαν για καλύτερες μέρες, τώρα δεν υπάρχουν δρόμοι ελπίδας για να βελτιώσεις τη ζωή σου στο μέλλον. Βάλτωσαν όλα, όνειρα, περιουσία, ζωή, διασκέδαση, καλοπέραση. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, ασχέτως αν κάποιοι δεν θέλουν ούτε να το δουν, ούτε να το πιστέψουν.  Θα το πιστέψουν φυσικά θέλουν δε θέλουν στη συνέχεια!

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται και η ημερήσια προπαγάνδα για εμβόλια και ιό καλά κρατεί από όλα τα ΜΜΕ. Ο ΠΘ μιλάει για ανοσία μέσα στο καλοκαίρι, χλωμό το βλέπω και φυσικά αφού ούτε οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι 100% για διάρκεια ανοσίας, για αντισώματα και τόσα άλλα, πώς μπορούμε να προδικάζουμε καταστάσεις κατηγορηματικά και απόλυτα;

Όσο για τον εργατικό νόμο, ειδικά αυτό με τους όρους που θα θέτει ο εργαζόμενος, με ξεπερνάει! Δεν έχουν εμπειρία από ιδιωτικό τομέα οι άνθρωποι φαίνεται. Θεωρούν ότι το ‘’δίκαιο’’ του εργαζομένου στο Δημόσιο, έχει την ίδια ισχύ με εκείνου στον Ιδιωτικό.  Πιθανόν να μειώσει τη μαύρη εργασία, αλλά για να ωφεληθεί ο εργαζόμενος από αυτά που λέγονται, λίγοι ίσως, το μεγαλύτερο ποσοστό όχι! Μου θυμίζει τότε που ψήφιζαν να κοπούν τα δώρα και είχε πει ο τότε Υπουργός στην Τηλεόραση : ‘’Δε σημαίνει επειδή περνάμε το νομοσχέδιο ό τι στον Ιδιωτικό τομέα πρέπει να το εφαρμόσουν οι Εργοδότες’’ …. Γελάω κάθε φορά που το θυμάμαι … πριν καν ψηφιστεί ο νόμος και μόνο που ελέχθη πολλοί έσπευσαν και τα έκοψαν από τους εργαζομένους τους. Κάτι παρόμοιο θα συμβεί και τώρα.

Νόμοι υπάρχουν, υπήρχαν και θα υπάρχουν... αλλά για να διεκδικήσει κανείς το δίκιο του χρειάζεται χρήμα και χρόνο, κάτι που δεν διαθέτουν συνήθως οι αδύναμες Κοινωνικές ομάδες, και αυτό ήταν πάντα το ατού των ''ισχυρών'' ή των απατεώνων ή και του Κράτους ακόμα, π.χ. περικοπές συντάξεων. Και βγήκε και μαύρος καπνός πως κάτι συζητιέται για νέες περικοπές. Το απεύχομαι φυσικά. Καλό καλοκαίρι, αν και ο Ιούνιος μπήκε με καιρό Άνοιξης αλλά πού θα πάει το καλοκαίρι είναι εδώ!

+++

Νίκη  Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα ... 10.06.21

Δεν υπάρχουν σχόλια: