Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Αποχαιρετάμε το Μάϊο και περνάμε στον Ιούνιο!

 



Mας εγκατέλειψε και ο Μάϊος, με καύσωνα, φωτιές και βροχές!  Λυπηρό βέβαια στα καμένα να ‘’φυτρώνουν’’ ανεμογεννήτριες, όπως σε μέρη που κάηκαν τα προηγούμενα χρόνια …πήραν τη θέση των οικοπεδοφάγων φαίνεται. Ευτυχώς είπαν πως θα κηρυχθεί αναδασωτέα η περιοχή Κορινθίας και Δυτ. Αττικής που κάηκε πρόσφατα.

Τα μέτρα έχουν υποχωρήσει, για την ώρα τουλάχιστον, τα κρούσματα λιγοστεύουν όπως λένε, η ζωή προσπαθεί να βρει τους χαμένους ρυθμούς της, τα μαγαζιά προσπαθούν να κερδίσουν το χαμένο έδαφος, ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους, στις μετακινήσεις εκτός πόλεων, σε όσα μπορούν από αυτά που στερήθηκαν 6 μήνες. Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με τα όποια ‘’παρατράγουδα’’ που δεν πρόκειται να σταματήσουν να προκύπτουν, αφού σε πειραματικό στάδιο είναι όλα, μαθαίνουν μέσα από όλη αυτή την εκστρατεία εμβολιασμού των πληθυσμών των Κρατών. Σίγουρα από φθινόπωρο θα υπάρξουν νέα δεδομένα σε όλα. Πάντως καλό θα ήταν πριν φθάσει κανείς στη βελόνα να έχει πρόσφατη εικόνα της οργανικής του κατάστασης. Όπως και στη διατροφή πρέπει να τηρούνται κάποια μέτρα εκείνες τις μέρες,  και προφύλαξη κάποιων ημερών μετά τον εμβολιασμό κάτι που δεν ακούστηκε ως οδηγία και από όσους γνωρίζω που εμβολιάστηκαν δεν τους απασχόλησε τίποτα απ’ όλα αυτά. Επίσης θέλω να πω πως κάθε φάρμακο εκτός από παρενέργειες έχει και αντενδείξεις. Εδώ το μόνο που ακούω παρότρυνση να εμβολιαστούμε όλοι ανεξαρτήτως παθολογικών προβλημάτων. Αλλά εντάξει εκτός λογικής είναι πολλά τι να λέμε … καθηγήτρια εμβολιασμένη και με τις δύο δόσεις υποχρεούται σε τεστ κάθε εβδομάδα. Αν έχει λογική αυτό πείτε μου.

Ευτυχώς ακούγονται και ευχάριστα για εύρεση φαρμάκων που αντιμετωπίζουν τον ιό, και μάλιστα μια πρωτοποριακή μέθοδος αντιμετώπισης του ιού δοκιμάζεται στο  Νοσοκομείο  Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Ας ευχηθούμε να ολοκληρωθούν όλες με επιτυχία και να δοθούν στους ασθενείς, ώστε να προλαμβάνονται τα βαριά συμπτώματα και οι διασωληνώσεις!


Στη Ρωσία κυκλοφόρησε και εφαρμόζεται ήδη το μοναδικό στον κόσμο εμβόλιο για ζώα Carnivac-cov.  Θα καταλήξουμε να θέλουμε τη δόση μας κατ’ έτος κι εμείς και τα ζωντανά μας απ’ ότι φαίνεται. Πάντως στη Βρετανία  παρ’ όλο ότι ήδη έχει εμβολιαστεί το 46,5 % των ενηλίκων μέχρι στιγμής, τα κρούσματα έκαναν γκελ κι άγγιξαν τα νούμερα των αρχών του Απρίλη. Η πορεία θα δείξει  λοιπόν, κατά πόσον λειτουργεί ο εμβολιασμός ως ασπίδα κι αν πράγματι ελευθερώνει. Το θέμα είναι οι εμβολιασμένοι να τηρούν τα μέτρα και τις προφυλάξεις καλού κακού μέχρι να τεκμηριωθεί ότι δεν κινδυνεύουν ή δεν μεταφέρουν τον ιό σε άλλους ανεμβολίαστους.

Η βία, η εγκληματικότητα και η αγριότητα δυστυχώς στα ύψη, ψυχικές διαταραχές ομοίως, και όπως λέει ο λαός ’’ενός κακού μύρια έπονται’’, από διάφορες αιτίες πολλοί έμειναν χωρίς περιουσία λόγω καταστροφών και πολλοί θα μείνουν λόγω αδυναμίας να πληρώνουν δόσεις. Η ζωή τραβάει την ανηφόρα, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να πιστεύουν πως με το εμβόλιο όλα τακτοποιούνται. Ακόμα κι αν τακτοποιηθεί ο ιός (που ποιος δεν το εύχεται αυτό), τότε θα βγουν μπροστά μας οι συνέπειες που θα αφήσει πίσω του. Κάτι σαν απολογισμός πολέμου, μέχρι τώρα μετράμε θύματα, όταν φύγει θα μετράμε ζημιές και απώλειες.

Πάντως ο κορωνοϊός ως θέμα παίζει όλη μέρα μήνες, η όποια φωτιά, πλημμύρα, σεισμός ή οικολογική καταστροφή παίζει ολίγον στις ειδήσεις τη μέρα εκείνη και μετά την ξεχνάμε. Και δεν είναι λίγες οι καταστροφές από φυσικά φαινόμενα της τελευταίας 2ετίας.   Ξυπνάμε και κοιμόμαστε μετρώντας θανάτους, κρούσματα και διασωληνωμένους. Και δεν έχει καταλάβει κανείς τη ζημιά που έχει γίνει στον ψυχισμό των ανθρώπων, βλάβη που δύσκολα θα αποκατασταθεί. Τελικά ένα χρόνο δε ζήσαμε για να μην πεθάνουμε. Λες και ο θάνατος έχει σχέση με τον κορωνοϊό μόνο. Πόσοι πεθαίνουν από καρκίνο, φυματίωση, από την ατμοσφαιρική ρύπανση και από τόσα άλλα κάθε χρόνο, για τα οποία ούτε εμβόλια ή φάρμακα σωτήρια βρέθηκαν, ούτε κάποια πρόνοια για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα και να σωθεί το περιβάλλον.

Γεγονός είναι ότι δεν τα έχουμε δει όλα ακόμα, έχουμε πολλά να δούμε και να ζήσουμε στη συνέχεια, καλή μας δύναμη και ας εκμεταλλευτούμε το καλοκαίρι να φορτίσουμε μπαταρίες.

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: