Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Τα μυαλά μας και μια λίρα...








Από την επομένη κιόλας των εκλογών, ανέβηκαν οι τόνοι, κατηγορούν για έπαρση τους νυν,  ενώ το αυτό εμφανίζουν και οι ίδιοι. Κάποιοι μάλιστα έχουν ξεφύγει, ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν, εμφανίζοντας έντονη εκδικητικότητα,  όχι μόνο για την Κυβέρνηση, αλλά ειδικά για το λαό που την  ψήφισε! Είναι στιγμές που ‘’τρομάζεις’’  ακούγοντας τους και βλέποντας αυτό που εκπέμπει το βλέμμα τους και η όλη τους έκφραση! Φαντάσου όταν καθίσουν και στις καρέκλες μετά τις Βουλευτικές, τι απωθημένα θα βγάλουν!


Όλοι κάνουμε λάθη κι αν υποτεθεί ότι ο λαός έκανε λάθος που έβγαλε αυτή την Κυβέρνηση, τα δικά της λάθη η Αντιπολίτευση πότε θα τα μετρήσει, θα τα παραδεχθεί και θα ζητήσει έστω μια συγνώμη … δεν ξεπλένονται με το να ζητούν μεταμέλεια και συγνώμη από τον Τσίπρα. Το κακό δεν έγινε με τον Τσίπρα, απλώς συνεχίστηκε! Θα έπρεπε λοιπόν με πλήρη συναίσθηση  να στραφούν στο λαό και να δουν το κακό που του έχουν κάνει όλοι μαζί και πώς θα επαναφέρουν τις ισορροπίες, ώστε να μην καταλήξουν οι συνταξιούχοι στα συσσίτια, οι νέοι σε ξένα Κράτη και οι εντός Χώρα εργαζόμενοι στα όρια της φτώχειας.


Θα μπορούσε κανείς να πει πως η ‘’αριστερή παρένθεση’’ (που κράτησε 4 χρόνια), έπαιξε το ρόλο του σάκου του μποξ για να μαζέψει όλο τον απορρέοντα  θυμό από τα Μνημόνια και την κρίση  αφ’ ενός και να περάσει σε εφαρμογή εκκρεμότητες από τα 2 πρώτα Μνημόνια, καθώς επίσης και υποχρεώσεις μας ως μέλη της ΕΕ που δεν είχαμε εκπληρώσει. Και τώρα ήρθε η ώρα να δώσει τη σκυτάλη και να συνεχιστεί  η  ολοκλήρωση της πτώσης μας,  και φυσικά κάθε κίνηση που θα πονάει,  θα την χρεώνουν στην ‘’παρένθεση’’ … όπως και τώρα και τα 2 κόμματα που κυβέρνησαν 40 χρόνια  και μας οδήγησαν στην κρίση και τα Μνημόνια, δείχνουν την Κυβέρνηση Τσίπρα με το δάχτυλο, ότι αυτή έφερε φτώχεια στην Κοινωνία. Αναφέρονται  μάλιστα κάποιοι σε αύξηση χρεών και πως 4 εκατομ. πολίτες χρωστούν,  μα πόσο αφελή θεωρούν αυτόν που τους ακούει; Δεν είναι επόμενο χρόνο με το χρόνο να ανεβαίνει το νούμερο των πολιτών που χρωστούν; Η μείωση των εισοδημάτων, η ανεργία, ο ΕΝΦΙΑ και οι φόροι που προέκυψαν από την αρχή της κρίσης, συσσωρεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια με βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη επίπτωση,  ανάλογα με το λίπος που είχαν να κάψουν οι πολίτες.  Τα χρέη τους στη ΔΕΗ άρχισαν να σωρεύονται  λόγω ΕΝΦΙΑ  στο λογ/σμό,  που διογκώθηκε και ο άνεργος ή κατά το ήμισυ αμειβόμενος αδυνατούσε να πληρώσει! Και μόνο από τα καταστήματα αγοράς Χρυσού που φύτρωσαν αυτά τα χρόνια σαν μανιτάρια, ειδικά ’11-15, μπορεί να καταλάβει κανείς τι ξεπούλησε ο Έλληνας για να επιβιώσει !


Δεν πτώχευσε επί Τσίπρα ο πολίτης Κύριοι, επιδεινώθηκε η κατάσταση του ναι, στην οποία εσείς οι προηγούμενοι τον είχατε φέρει! Με λυπεί το γεγονός ότι αντί να έχετε συναίσθηση του τι κάνατε στο λαό με τα 2 πρώτα Μνημόνια (για να μην πω και το 3ο που ψηφίσατε), θέλετε να πείσετε αυτό το λαό πως ο Τσίπρας τον κατέστρεψε, πως επί Τσίπρα πείνασε! Τα κλειστά μαγαζιά, τα κατεβασμένα ρολά, οι μισθοί πείνας, οι μειωμένες συντάξεις κατά το ήμισυ, η αφαίρεση των Δώρων και η ανεργία ήταν ορατά και αισθητά από το 12 και μετά έντονα και φυσικά κάθε χρόνο χειροτερεύει η κατάσταση. Το ΕΚΑΣ ήταν να κοπεί τότε απλώς πήρε αναβολή για αργότερα όπως και έγινε τώρα, προ των εκλογών του Γενάρη του ‘’15 οι συζητήσεις έδιναν και έπαιρναν για νέες περικοπές στις συντάξεις της τάξεως του 20% και μάλιστα για μήνα Μάρτη του ‘’15, και τότε πρώτο θέμα οι μειώσεις στα Σώματα Ασφαλείας, οι ελλείψεις σε Νοσοκομεία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και πολλά άλλα ακόμα. Εδώ δεν ξέρω αν θυμάται κανείς (γιατί από μνήμη πάσχουμε) είχαμε φθάσει τότε  να συζητάμε για αδυναμία παρέλασης Εθνικής Εορτής και αναζήτηση χορηγών για να κινηθούν τα οχήματα!… Ξεχάσαμε τα κάγκελα έξω από τη Βουλή; Ξεχάσαμε την διάλυση κακήν κακώς με χημικά των ‘’αγανακτισμένων’’; Άρα λοιπόν για ποιες καλύτερες μέρες μιλάμε στο τότε σε σχέση με το τώρα; Και τι είναι αυτό που αποδεικνύει ότι τάχα βγαίναμε από την κρίση και μας πήγε πίσω η εκλογική επιλογή του λαού το 2015; Και προς τι αυτός ο ρεβανσισμός κάποιων και οι ειρωνείες; 


Αλλά θα μου πεις βρίσκουν και τα κάνουν και καλά κάνουν! Εμείς δίνουμε το δικαίωμα, να μας κάνουν τόσα κι άλλα τόσα!  Θυμώνουμε που δεν λάβαμε ολόκληρη 13η αλλά απλώς βοήθημα και γυρνάμε σε αυτούς που μας την έκοψαν τελείως…. όπου φυσάει ο άνεμος πάμε, θυμώνουμε, οργιζόμαστε, νομίζουμε πως τιμωρούμε κάθε φορά τον ‘’φταίχτη’’, ενώ στην ουσία αυτοτιμωρούμαστε και δυστυχώς πολύ φοβάμαι η αυτοτιμωρία μας και η ταλαιπωρία μας θα συνεχιστεί! Το απεύχομαι αλλά….
+++

Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 07/06/19.



Δεν υπάρχουν σχόλια: