Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Έχουμε νέα Κυβέρνηση πριν την κάλπη...






Ακόμα δεν εξελέγησαν κι άρχισαν το τροπάριο ότι η οικονομία δεν πάει καλά , ότι θα έχουν πρόβλημα .... σε συγχορδία με την Κομισιόν που βγήκε κι αυτή την επομένη των εκλογών να πει πως ‘’ Δημοσιονομική «βόμβα» €4,75 δισ. ετοιμάζεται να αφήσει πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ’’ , μην απορήσεις  λοιπόν αν ''με πόνο ψυχής'' σου κόψουν κι άλλο τη σύνταξη ,  άλλωστε ο Τσίπρας θα φταίει εκ προοιμίου για ότι πάθεις στη συνέχεια κι όχι εκείνοι. Έχουν πάντως την καλή διάθεση να μας γιατρέψουν τις πληγές που μας άνοιξε ο Τσίπρας, όπως ακούω, ασχέτως αν δεν θα μπορούν και ίσως χρειαστεί να μας τιμωρήσουν κι άλλο, γιατί πάλι ο Τσίπρας θα φταίει ! Όσο δε για τις πληγές που μας άνοιξαν οι ίδιοι  προ Τσίπρα και είναι βαθιές, ούτε κουβέντα για γιατρειά! Το Δώρο ξέχασε το για πάντα, μάλλον και το βοήθημα δεν θα βγαίνουν για να στο δώσουν! 


Ειλικρινά προσπαθώ να φανταστώ πως αποκτά κανείς ''κουλτούρα αποταμίευσης'' ειδικά σήμερα, εκεί που έχει φτάσει το εισόδημα μισθωτού και συνταξιούχου ... καθώς και τη δυνατότητα ιδιωτικής ασφάλισης και δεν μπορώ με τίποτα! Ούτε με περίσσευμα ούτε με υστέρημα βγαίνει! Πιθανόν αυτός που το είπε, είχε στο μυαλό του το δικό του εισόδημα.


Είχαμε και αναταράξεις εν τω μεταξύ:  ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παραιτήθηκε από την ηγεσία της ΛΑ.Ε .,  εκτός ΚΙΝΑΛ o Bενιζέλος ... δημοσιογράφοι έντονης καθημερινής ‘’μάχης’’ στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ακούσαμε τον Βαρουφάκη να λέει ‘’ θα συνεργαστώ και με ΝΔ και με Σύριζα’’ αλλά παράλληλα να λέει ‘’η ψήφος στο Σύριζα χαμένη ψήφος’’…  όλα για την εξουσία, όλα για την καρέκλα!


Όταν η Λαγκάρντ ομολόγησε ότι το ΔΝΤ έσωζε ευρωπαϊκές τράπεζες εις βάρος της Ελλάδας, κάτι που κατά καιρούς αναφέρουν και πρόσφατα ακόμη, πως απέτυχε το πρόγραμμα και ζημιώθηκαν οι Έλληνες πολίτες,  όσοι στήριξαν τα προγράμματά του λοιπόν, όφειλαν να το στηλιτεύσουν επειδή εξαπάτησε τους ίδιους και μάτωσε μια χώρα, έναν λαό,  ή να σιωπήσουν ως συνένοχοι στην ‘’απάτη’’ ή στο λάθος. Όχι απλώς επέλεξαν το δεύτερο, αλλά σεκοντάριζαν σταθερά τα λεγόμενα ΔΝΤ και Δανειστών  όπως και τώρα! Δεν κατάφεραν στα 10 χρόνια ταλαιπωρίας και αφαίμαξης των πολιτών, όλοι εκεί πάνω να τα βρουν έστω στο σημείο ότι πρέπει να αποκατασταθεί σε βιώσιμο επίπεδο το εισόδημα μισθωτού και συνταξιούχου. Ο ένας κόβει, ο άλλος επιτίθεται τάχα και τανάπαλιν αυτό βλέπουμε στις οθόνες χρόνια τώρα! Μια κοινή γραμμή ή έστω ένα στοπ στις μειώσεις, έναν πάτο έστω με κοινή αποδοχή όλων των κομμάτων, ούτε που είδαμε, ούτε και πρόκειται να δούμε! Και τώρα με το θέμα ‘’μείωση ή όχι του αφορολογήτου’’ μας δουλεύουν αμφότεροι! Άλλωστε το να φορολογείσαι από το 1ο Ε αν θυμάμαι καλά ψηφίστηκε ή το 13 ή το 14, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή.


‘Οσο για το οικολογικό κόστος των εκλογών:  20 τόνοι χαρτί και 150.000 δέντρα...να τα λέμε κι αυτά,   το δε οικονομικό κόστος, αυτό είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο. Και καταλήξαμε και στο ζητούμενο από την Αντιπολίτευση 2 χρόνια τώρα, τις Βουλευτικές εκλογές! Άλλα έξοδα … Κυριακή κοντή γιορτή, στις 7 Ιουλίου δίνεται η ευκαιρία στο λαό να μιλήσει με την ψήφο του, από την επομένη θα υποστεί τις συνέπειες του σωστού ή του λάθους του, γι’ αυτό ας σκεφθούμε καλά πριν την κάλπη.  
 Πάντως μπαίνουμε σε περίοδο τελειότητας των πάντων , θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα, οικονομικό, μεταναστευτικό, τρομοκρατικό , μπορούμε να κάνουμε ήσυχοι τα μπάνια μας από 7 Ιουλίου και μετά! Να μας ζήσουν οι νεοεκλεγέντες σε Δήμους και Περιφέρειες, να ζήσει κι ο επανεκλεγμένος Δήμαρχος μας, με την ευχή  να σταθούν στο ύψος των προσδοκιών των ψηφοφόρων τους πέρα από κόμματα και χρώματα! Καλή θητεία!! Κι αυτό με τις ''υιοθεσίες'' πια σχετικά με τους Δήμους , να πάει και να μη γυρίσει …. ολόκληρο  θέμα διεκδίκησης πατρότητας του νέου Δημάρχου  της συμπρωτεύουσας;...  Έλεος πια….
 
Για να λέμε και τις αλήθειες μας όμως,  η γκλαμουριά και η επωνυμία μας έλκουν, με κλειστά μάτια τρέχουμε ξωπίσω τους χειροκροτώντας ή ψηφίζοντας! Έχουμε να λιώσουμε πολλά παπούτσια ακόμα μέχρι να μάθουμε τα βήματα σωστά στο χορό … και τέλος μην ξεχνάμε πως με την αποχή δεν διεκδικείς, δεν συμμετέχεις , δεν ‘’εκδικείσαι’’…  παραχωρείς απλώς το δικαίωμα σου στους άλλους!

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα...  13/06/19

Δεν υπάρχουν σχόλια: