Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Πλήρης διάλυση...









Ζούμε σε μια εποχή απόλυτης παράνοιας, ασέβειας, αμορφωσιάς, κακογουστιάς, χυδαιότητας, σαπίλας, βλακείας, παραλυσίας και διαστροφής! Βέβαια ανέκαθεν υπήρχαν όλα αυτά, πλην όμως τώρα ‘’διαφημίζονται’’ και περνάνε ως πρότυπα! Το τι βλέπουμε και το τι ακούμε καθημερινά από τα ΜΜΕ ξεπερνάει κάθε φαντασία! Σε άλλες εποχές σε πολλά από αυτά το κοινό θα γυρνούσε την πλάτη ή πολλά από τα θέματα που βγαίνουν στον αέρα δημόσια, δεν θα τολμούσαν να διανοηθούν να το κάνουν! Και δεν επρόκειτο για υποκρισία όπως κάποιοι θέλουν να λένε… εν προκειμένω έχουμε φθάσει στην ασυδοσία σε ότι έχει να κάνει με συμπεριφορές και επιλογές θεμάτων προς συζήτηση!


Άσε που και η συζήτηση έτσι όπως γίνεται στα διάφορα πάνελ, έχει χάσει το νόημα της… μια χάβρα των Ιουδαίων γίνεται, κάθε άλλο παρά συζήτηση τις περισσότερες φορές, ο ένα πατάει πάνω στη φωνή του άλλου με ένταση για να ακουστεί και να ‘’κερδίσει’’ τις εντυπώσεις! Φθάσαμε πια σε σημείο να θεωρούμε ότι όποιος φωνάζει περισσότερο έχει δίκιο! Και κατά πως φαίνεται δεν τα έχουμε δει όλα ακόμα, αφού συνεχώς ξεπροβάλλουν κι άλλα! Πάντως Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση μέσα στο ίδιο κόμμα πρώτη φορά το ζούμε, δεν ξανάγινε! Ομοίως δε νομίζω άλλος Πρωθυπουργός και Κυβέρνηση να έχουν τόσο ‘’υβριστεί’’ με βαριές εκφράσεις από Αντιπολιτευτικά κόμματα! Και δεν εξετάζω το δίκιο της όποιας μομφής, μιλάω για το απαράδεκτο της λεκτικής τοποθέτησης με κοσμητικά ή επίθετα απείρου κάλλους, που αν μη τι άλλο, σεβάσου το θεσμό αν όχι το άτομο! Όσο για το ‘’αλάθητο’’ όλων με την ασυλία που έχουν, τι να πει κανείς… ανοίγουν το στόμα τους και ότι τους έρθει λένε, αφού ούτε τιμωρούνται, ούτε πληρώνουν για ότι ανεπίτρεπτο πουν! Αλλάζουν θέσεις και κόμματα σαν τα πουκάμισα, ομοίως και απόψεις ή κρίσεις για πρόσωπα και γεγονότα! Και τα θέματα τρέχουν, η φτώχεια αυξάνει  και όλοι αυτοί στη μάχη για την καρέκλα!


Το 34% του πληθυσμού στη Χώρα μας ζει σε κατάσταση Πτώχευσης και αυτό το ποσοστό,  θα αυξάνει με την πάροδο του χρόνου, αφού δεν προβλέπεται αποκατάσταση εισοδημάτων, μάλλον περαιτέρω μείωση! Για ένα σπίτι πληρώνουμε Δ.Τ. (Δημοτικά Τέλη), Δ.Φ. (Δημόσιο Φόρο), ΤΑΠ (τέλος ακίνητης περιουσίας), στο λογ/σμό της ΔΕΗ συν ΕΝΦΙΑ, ένα ενοίκιο δηλαδή στο Κράτος για κάτι που πλήρωσες για να το έχεις, (ή και δεν το έχεις ακόμα αν είναι με δάνειο) πληρώνοντας παράλληλα και τον ανάλογο φόρο!... Αν δεν υπάρχει μπόλικο ρευστό στην άκρη, εκεί που έχουν φθάσει μισθοί και συντάξεις, δύσκολο πλέον να διατηρήσεις ακίνητα! Ας μην γελιόμαστε με τις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που ‘’πονούν’’ δήθεν για τα κόκκινα δάνεια, πρόκειται για μια παράσταση και μόνο! Αφού πατώνει το εισόδημα του πολίτη, η φορολογία αυξάνει,  καθώς και τα είδη κατανάλωσης και πρώτης ανάγκης,   φυσικό επόμενο να αποκτήσει χρέη και κάποιος από τους ‘’πιστωτές’’ να του κάνει κατάσχεση! Το να ζητάς τη μη κατάσχεση είναι λάθος αγώνας χωρίς αποτέλεσμα ουσιαστικό! Η σωστή διεκδίκηση προς 300  θα ήταν ‘’αποκαταστήστε την οικονομική δυνατότητα του πολίτη να μπορεί να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του’’! 


Το να εμποδίσω ένα πλειστηριασμό σήμερα, είναι μια διαμαρτυρία μεν, όμως  όχι αποτέλεσμα ή λύση και φυσικά ξεφεύγει από τα όρια της κοινής λογικής η απαίτηση του να μην διεκδικήσει ο όποιος πιστωτής τα λεφτά του! Εστιάζουμε σε παράλογες απαιτήσεις και σωπαίνουμε για τα αυτονόητα που μας στέρησαν και που έπρεπε να τα διεκδικήσουμε! Αυτό δεν θα μας βγει σε καλό! Τα προβλήματα όλο και θα πληθαίνουν και θα μεγαλώνουν και φταίνε γι’ αυτό όλες της τελευταίας 10ετίας Κυβερνήσεις! Οι συνέπειες και οι επιπτώσεις από αρχής μειώσεων και περικοπών, ήταν ηλίου φαεινότερο, πως θα ήταν ορατές βαθμηδόν και κατ’ ολίγον, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα! Ασχέτως αν κάποιοι δεν ήθελαν να το παραδεχθούν. Τώρα δρέπουμε τους καρπούς από τα μέτρα που εφαρμόσθηκαν αυτά τα 10 χρόνια και κάθε χρόνο και χειρότερα θα πηγαίνει! Δεν ήρθαν όλες οι συμφορές την τελευταία 3ετία, ο καρκίνος ξεκίνησε με το πρώτο Μνημόνιο και συνεχίζει με μεταστάσεις!


Πάντως σαν σφουγγάρι ρουφάμε ότι ακούμε και ως πειθήνια όργανα λειτουργούμε! Έβρεξε, δρόσισε για λίγο, φορέσαμε πατατούκες, μπότες ως το γόνατο, στρώσαμε χαλιά και παρ’ όλο που οι θερμοκρασία επανήλθε, κάποιοι επιμένουν να κυκλοφορούν με μπότες, χοντρά μπουφάν και κασκόλ, σε βαθμό που διερωτάται κανείς δική τους άποψη περί καιρού δεν έχουν… τους είπαν πως ήρθε χειμώνας και το έχαψαν; Σκεφθείτε πόσο εύκολα μας περνούν ότι θέλουν με την εικόνα και τον ήχο! Φυσικά έχουμε αφεθεί κι εμείς … και όπως μια έρευνα απέδειξε αυξάνεται ανησυχητικά η ηλιθιότητα ανά τον κόσμο!  ‘’Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει’’ θα πω !  Όμως είμαστε ακόμα ζωντανοί, που λέει και το τραγούδι … να δούμε πόσο ακόμα θα μας αντέξει το σχοινί!

Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή ΅: Εφημερίδα ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΏΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 25/10/18



Δεν υπάρχουν σχόλια: