THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Προεκλογικός πυρετός!....
Ο Ιούλιος  παρέλαβε τη σκυτάλη από τον αλλοπρόσαλλο Ιούνιο και μας έφερε ζέστη καλοκαιριού, αν δεν βγάλει κι αυτός στην πορεία τα ψυχολογικά του.  Αν και κατά τόπους συμβαίνουν διάφορα καιρικά φαινόμενα που προκαλούν καταστροφές και εδώ και σε άλλες Χώρες, όμως το ‘’καυτό’’ πολιτικό σκηνικό δεν αφήνει χώρο να μιλήσουμε γι’  αυτά! Στον Καναδά έχουμε και 33 νεκρούς μέχρι στιγμής από τον καύσωνα που πλήττει τη Χώρα! Ας ελπίσουμε να ισορροπήσει η κατάσταση και να μην έχουμε καιρικά παρατράγουδα και  άλλες καταστροφές ή θύμαται!

Η Βουλή έχει ανεβάσει θερμοκρασία, προεκλογική συμπεριφορά γενικώς και οι συντάξεις, το μπαλάκι που πετάει ο ένας στον άλλον. Παίζουν με τον πόνο χιλιάδων ανθρώπων, τον χρησιμοποιούν προκειμένου να κερδίσουν εντυπώσεις και  καρέκλα, αδιαφορώντας για τον ψυχρό πόλεμο που υφίστανται οι ψυχές αυτών των ανθρώπων,  που ήδη έχει αλλάξει η ζωή τους προς το χειρότερο! Παρατηρώντας συζητήσεις στην ΤV θα έλεγε κανείς, πως εκεί στην Αντιπολίτευση θέλουν να κοπούν οι συντάξεις, θέλουν να αποτύχουν τα πάντα, χαίρονται σε κάθε στραβοπάτημα της Κυβέρνησης, βγαίνουν στο εξωτερικό για να πουν πως μας Κυβερνούν επικίνδυνοι, ψεύτες, ανίκανοι κλπ. ...ωραία ‘’διαφήμιση’’ και προσφορά για  το συμφέρον του λαού και του Κράτους! Εύγε, αυτό που βλέπουμε ακούμε και ζούμε είναι άκρως  απογοητευτικό! Μάχη για την εξουσία και μόνο, αδιαφορώντας για το κόστος σε βάρος του λαού! Τώρα το γιατί κόπτονται τόσο να πάρουν στα χέρια τους κάτι που θεωρούν διαλυμένο και ξεπουλημένο, αυτό είναι ένα άλλο θέμα, σκεφθείτε το!


Όσον αφορά το τροπάριο ‘’καθαρή έξοδος’’ και το ‘’βγαίνουμε ή όχι από τα Μνημόνια’’ έχει τεθεί προς κατανάλωση, απασχόληση μυαλού, αποπροσανατολισμό! Τα Μνημόνια ήταν συμβάσεις δανειοδότησης, οι όροι σκληροί,  ίσως λόγω της αδυνάτου οικονομικής θέσης της Χώρας, συν του ότι περιείχαν όρους που έπρεπε να έχουμε εφαρμόσει λόγω ένταξης μας στην ΕΕ.  Αυτό σημαίνει λοιπόν πως θα συνεχίσουν να υφίστανται πολλά από αυτά τα δύσκολα που εφαρμόστηκαν μέχρι τώρα και θα εφαρμοστούν και άλλα που είμαστε υποχρεωμένοι λόγω ΕΕ να κάνουμε! Κι αυτό δεν είναι θέμα ειδικά της παρούσης Κυβέρνησης! Άλλωστε μετά την εντατική υπάρχει πάντα στάδιο θεραπείας και αποθεραπείας με φαρμακευτική αγωγή,  δεν βγαίνεις κατευθείαν για να τρέξεις στο  Μαραθώνιο! Τι σχέση έχει λοιπόν το ερώτημα τελειώνουν ή όχι τα Μνημόνια;

  Αντί λοιπόν να είναι όλοι στα κάγκελα (ειδικά η Αντιπολίτευση), διεκδικώντας τέλος λιτότητας για τους πολίτες και βελτίωση των όρων που έχουμε αποδεχθεί μέχρι τώρα στα Μνημόνια, είναι μόνο για να σου δείχνουν τον Τσίπρα και την Κυβέρνηση του και να σε θολώνουν με το ερώτημα  της καθαρής ή μη καθαρής  εξόδου, του ξεπουλήματος, της προδοσίας…. στρέφοντας σου θυμό και μίσος σε συγκεκριμένη κατεύθυνση! Επί της ουσίας τίποτα δεν λένε, ελπίδα για αποκατάσταση βιοτικού επιπέδου, ή προτάσεις επί εθνικών θεμάτων,  δεν πλανώνται στην ατμόσφαιρα!


Συνέβη και αυτό : «Η αυστριακή Βουλή ενέκρινε την περασμένη Πέμπτη τον αμφιλεγόμενο νόμο της κυβέρνησης για την θέσπιση δωδεκάωρου ημερήσιας εργασίας ή εξηντάωρης εβδομάδας εργασίας»...σας λέει κάτι αυτό μήπως; Σημειωτέον ότι εκεί δεν έχουν ‘’Μνημόνια’’! Η μαμά Ευρώπη ξεσκεπάζεται μήπως σιγά-σιγά και δείχνει το αληθινό της πρόσωπο;


Τέλος όσον αφορά την συμφωνία στις Πρέσπες, που έχει ξεσηκώσει οργανωμένες διαμαρτυρίες πολιτών σε διάφορες πόλεις, υποκινούμενες από κόμματα ή αυθόρμητες, αφ’ ενός μεν αξιοπερίεργη και η κατάσταση των Σκοπίων: «Μηνύσεις για εσχάτη προδοσία κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE. κατά του Ζόραν Ζάεφ και του Νικολά Ντιμιτρόφ,του προέδρου του κοινοβουλίου Τάλατ Τζαφέρι, καθώς και κατά όλων των βουλευτών που στήριξαν με την ψήφο τους την αντισυνταγματική και παράνομη συμφωνία συνθηκολόγησης με την Ελληνική Δημοκρατία»... την ίδια στιγμή που και εδώ το ίδιο κατηγορητήριο κυκλοφορεί, αφ’ ετέρου δε καμιά ισχυρή διαμαρτυρία δεν υπήρξε για τη λιτότητα και για τα επερχόμενα μέτρα! Λες και οι πολίτες έχουν σκύψει το σβέρκο, δεχόμενοι τα ραπίσματα αδιαμαρτύρητα!

 Μας προτάσσουν συνεχώς άλλα θέματα, ωστόσο η λιτότητα και η φτώχεια εδραιώνονται ως κατάσταση και μιλάμε πλέον για την περαιτέρω φτωχοποίηση και άλλων πολιτών! Μια χαρά δηλαδή όλα και μέσα και έξω και γύρω μας! Και ο χορός καλά κρατεί!Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 12/7/18