Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Σεπτέμβρης το μικρό καλοκαιράκι!








Πάει κι αυτό το καλοκαίρι, τελειώνει και ημερολογιακά στις 21 Σεπτέμβρη που παίρνει τη σκυτάλη το φθινόπωρο! Ο Αύγουστος μας άφησε με βροχές και καταιγίδες! Καλωσορίζοντας τον Σεπτέμβρη, εύχομαι να είναι πιο φιλικός για το περιβάλλον και για μας! 
 

Μήνας του ΕΝΦΙΑ ο Σεπτέμβρης , οσονούπω και η αξιολόγηση, αφού ήδη ψηφίστηκαν τα απαιτούμενα της προηγούμενης και δεν πήραμε χαμπάρι λόγω καλοκαιριού και άλλων αναλωσίμων θεμάτων! ΄Ορεξη να έχουμε και αφτιά να ακούμε τα νέα χαμπάρια! 

 

Πάντως είναι και το μικρό καλοκαιράκι όπως τον λένε, υπήρχαν πάντα κάποιοι που επέλεγαν για διακοπές τον Σεπτέμβρη, καθότι Ιούλιος και περισσότερο ο Αύγουστος ήταν μήνες διακοπών του λαού, με αποτέλεσμα πολυκοσμία παντού και συνεπώς όχι και τόσο καλή εξυπηρέτηση! Κι όσοι έχουν παιδιά βεβαίως επιστρέφουν, ανοίγουν τα σχολεία σε λίγο, προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της νέας σαιζόν, χωρίς να λείπουν φυσικά κάποιες μικρές αποδράσεις Σ/Κ, όσο ο καιρός είναι ακόμα καλός! 
 

Βγήκαν και τα αποτελέσματα, συγχαρητήρια στην προσπάθεια των παιδιών είτε πέτυχαν, είτε όχι, γιατί και μόνο η προσπάθεια μετράει! Άλλωστε τα πτυχία, τα διδακτορικά ή περιουσία έτοιμη, δεν εγγυώνται επιτυχημένο κι ευτυχισμένο βίο, πλεονεκτήματα ναι είναι για να πετύχεις, όμως το να πετύχει κανείς στη ζωή έχει να κάνει με πολλά και δε φτάνουν μόνο οι σπουδές! Δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις πλέον που πολλά παιδιά δεν μπορούν να φοιτήσουν στη Σχολή που πέτυχαν, αν πρόκειται για άλλη πόλη, λόγω αδυναμίας κάλυψης εξόδων από την οικογένεια και αλλάζουν σχέδια για το μέλλον! Αλλά και πάλι πόσοι άνθρωποι χωρίς πτυχία έχουν προκόψει στη ζωή τους και πόσοι με πτυχία και μεταπτυχιακά, δεν πέτυχαν τίποτα σημαντικό; 
 

Αυτό που θέλω να πω λοιπόν είναι ότι τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν πως τα αγαθά ''κόποις κτώνται'' και πως και μετά το πτυχίο ή τα πτυχία χρειάζεται αγώνας για μια επιτυχημένη καριέρα! Η επιτυχία δεν προσφέρεται στο πιάτο μαζί με το πτυχίο! Αυτό ίσχυε πάντα, απλώς το είχαμε παραβλέψει παρασυρμένοι από την επίπλαστη ευημερία! Ειδικά τώρα τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για την όποια επαγγελματική εξέλιξη των νέων παιδιών! Είθε όλοι οι υψηλά ιστάμενοι που έσπευσαν να συγχαρούν τους επιτυχόντες, να φροντίσουν να δημιουργήσουν και τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε αυτοί οι επιτυχόντες στις σχολές και αυριανοί πτυχιούχοι, να απορροφηθούν επαγγελματικά στη Χώρα μας και όχι να ψάχνουν για φυγή σε άλλες Χώρες προκειμένου να κάνουν μια επιτυχημένη καριέρα!


Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι ανάγκες βιωσιμότητας μιας Κοινωνίας ανθρώπων δεν είναι μόνο γιατροί, δάσκαλοι, δικηγόροι, οικονομολόγοι, είναι τόσα άλλα επαγγέλματα και ειδικότητες ! Δυστυχώς είχαμε φθάσει σε ένα σημείο οι νέοι να σπουδάζουν ως τα 30 περίπου και μετά να ψάχνουν κατευθείαν καρέκλα Διευθυντή! Κάποτε σε μια οικογένεια δούλευαν όλοι για να σπουδάσουν έναν ... και ξεκινούσαν από τα χαμηλά για να εξελιχθούν σε υψηλές θέσεις ή αξιώματα! Κι όμως αυτές οι γενιές, επιβίωσαν, δημιούργησαν, απέκτησαν, απόλαυσαν! Για τις νεότερες γενιές του ''τα θέλω όλα, εδώ και τώρα'' δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί η ζωή τους, ειδικά αυτούς τους καιρούς με τα όσα συμβαίνουν κι εδώ και παγκοσμίως! Δεν εκπαιδεύτηκαν στις δυσκολίες κι αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα ακόμα και για εποχές παχέων αγελάδων! Δεν έχουν μάθει να ζουν καλά και με τα λίγα! 
 

Κι από τότε που μπήκαν οι δόσεις των καρτών στη ζωή μας και το πλαστικό χρήμα γενικότερα, χάσαμε το μπούσουλα οι περισσότεροι! Κάποιο ζούσαν πάνω από τις πραγματικές δυνατότητες τους, μια πλαστή ευημερία με δανεικό χρήμα, αυτό που τους καίει τη γούνα τώρα! Καλό το πλαστικό χρήμα διευκολύνει, εξυπηρετεί κάποιες στιγμές, όμως πρέπει να ξέρεις να το χειρίζεσαι σωστά , μετρημένα, κάνοντας ισορροπημένες κινήσεις! Διαφορετικά μπορεί να βρεθείς σε δύσκολη θέση κάποια στιγμή!




Μην σας ξεγελούν οι άτοκες δόσεις, το θέμα είναι αν το εισόδημα σου επιτρέπει να τις πληρώνεις κάθε μήνα, γιατί αν δεν, τότε γίνονται έντοκες, συσσωρεύονται και αυξάνει το χρέος! Αυτό θα συμβεί σε λίγο και με τις άτοκες καρτών Τραπεζών για χρέη προς Εφορία, κάποια στιγμή θα φουσκώσουν επικίνδυνα! Τα μάτια μας δεκατέσσερα λοιπόν, μην αφήνουμε τίποτα στην τύχη! Καλό μας μήνα!!

Νίκη  Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 07/09/17

Δεν υπάρχουν σχόλια: