Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Η Φύση εκδικείται...









Mεγάλες καταστροφές από ακραία φυσικά φαινόμενα σε όλο τον Πλανήτη! Η Φύση εκδικείται με μένος για τις παρεμβάσεις που κάνουμε! Οι ΗΠΑ μετρούν απώλειες της τάξεως του 60-90% ολόκληρων περιοχών! Θα έλεγε κανείς πως είναι η θεία δίκη για την άρνηση του Τραμπ στη συμφωνία για το κλιματολογικό! Αλλά πάντα την πληρώνουν αθώοι 
 

Απεδείχθη για μια ακόμα φορά πόσο μικρός είναι ο άνθρωπος μπροστά στα στοιχεία της Φύσης και το σύμπαν και πόσο αδύναμο το χρήμα να εμποδίσει μια φυσική καταστροφή! Ο άνθρωπος πίστεψε πως έγινε κυρίαρχος των πάντων επί της Γης πίστεψε σαν θεό του το χρήμα και είναι έτοιμος για την κατάκτηση και ''ιδιοκτησία'' του σύμπαντος! Έρχεται όμως η ίδια η Φύση και το Σύμπαν και του δίνει μηνύματα αφύπνισης με τον α ή β τρόπο, αλλά μυαλό δεν βάζει!


Τα τελευταία 2 χρόνια έχουν συμβεί πολλά, δε φθάνουν οι κατά τόπους πόλεμοι, οι τρομοκρατικές ενέργειες, καταιγίδες, τυφώνες, κυκλώνες, πλημμύρες κ.ά. έχουν χτυπήσει πολλά μέρη του Πλανήτη. Αν βάλεις και τις φωτιές παντού σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, τότε έχεις μια εικόνα θλίψης και ανησυχίας για το παρακάτω!


Πέρα από τις συμφορές των τελευταίων 2 μηνών που παρακολουθούμε να συμβαίνουν σε πολιτείες των ΗΠΑ και της Ασίας και Αφρικής, είχαμε και την καταιγίδα ''Σεμπάστιαν'' με ανέμους ταχύτητας 130 χλμ την ώρα, που έπληξε την Β. Ευρώπη! 
 

Έτσι κι έρθει κατά κάτω αλίμονο μας! Εδώ με μια μπόρα πλημμυρίζουμε, φαντάσου να μας βρει μια καταιγίδα αυτής της μορφής! Θα μας αποτελειώσει! Αν κι εδώ, εκτός από τις φωτιές που έκαψαν τεράστιες εκτάσεις και καίνε ακόμα, δεν ήταν λίγες οι καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα μικρής ισχύος σε σχέση με αυτά που βλέπουμε σε άλλες Χώρες! Ας ευχηθούμε να σταματήσει εδώ το κακό και οι άνθρωποι να συνετιστούν ως προς τις παρεμβάσεις που κάνουν και να σεβαστούν το περιβάλλον και τη Φύση!


Δεν μας έφταναν όλα τα άλλα, είχαμε και μια θάλασσα, μια παραλία για να βρίσκει ο κόσμος διέξοδο στη δύσκολη ζωή του, πάει κι αυτό, το χαλάσαμε! Γέμισαν πίσσα οι παραλίες του Σαρωνικού, η ρύπανση έφθασε μέχρι Γλυφάδα, Βούλα! Παράλληλα και το El dorando που έγινε σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης και κανείς δεν λέει με σιγουριά κατά πόσον βλάπτει ή όχι το περιβάλλον! Και η αξιολόγηση τρέχει, όπως και οι απαιτήσεις των δανειστών για τα 95 προαπαιτούμενα και χαμπάρι δεν παίρνουμε, έχουμε τόσα άλλα θέματα για να είμαστε διαρκώς απασχολημένοι και διχασμένοι μεταξύ μας, που να βρούμε χρόνο για κοινή διαμαρτυρία στα όσα συμβαίνουν ...μόνο όταν φθάνουν οι λογ/σμοί και τα χαρτιά από Τράπεζα ή Εφορία, γινόμαστε έξαλλοι!


Είναι στιγμές που έρχεται κανείς να σκεφθεί πως κατά τύχη και επιλογή ζούμε και υπάρχουμε σε αυτό τον τόπο!


Σε μια Χώρα που δεν νοιάζεται για τον πολίτη ... αν έχει παρά ας ζήσει, διαφορετικά ας πεθάνει! Όσο κι αν ακούγεται κάπως αυτό, κι όμως αυτό λένε όλες οι κινήσεις εις βάρος μισθωτών και συνταξιούχων, είτε μιλάμε για μειώσεις, είτε για ανεργία, είτε για διάφορους και βαρείς φόρους!


Επιτέλους λίγη σοβαρότητα κυκλοφορεί κάπου; Αυτή η αντιπαράθεση στο κάθε τι με φωνές, γλώσσα πεζοδρομίου ενίοτε και μόνιμη εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των κομμάτων, είναι εξωφρενική, λες και δεν έχουν ίχνος συναίσθησης της κατάστασης γύρω! Αλλά βλέπεις θεωρούν πως ξεχνάμε γρήγορα και προπαντός μας λείπει η πραγματική μόρφωση, επιφανειακά γνωρίζουμε τα της πατρίδας, θρησκείας, ιστορίας, συν του ότι έχουμε επιδείξει επί έτη αδιαφορία για τα κοινά, οπότε είμαστε εύκολη λεία στα χέρια οποιουδήποτε θέλει να πετύχει κάτι! Και φυσικά αυτό εκμεταλλεύονται οι της εξουσίας!


Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα τις μειώσεις, ή φόρους που έρχονται το 2019, άρχισαν να μας λένε για νέα μέτρα το ''18 που θα απαιτήσουν οι δανειστές! Ντροπή σας! Εξαθλιωμένοι συνταξιούχοι, εξαθλιωμένοι νέοι είτε άνεργοι, είτε με αμοιβή ψίχουλα, αυτή την Κοινωνία ονειρεύεστε Κύριοι όταν μιλάτε για ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση; Με ποιο τρόπο ο μισθωτός και συνταξιούχος θα βγει από την κρίση έτσι όπως τον καταντήσατε;


Θέλει μια ζωή απ' την αρχή να ζήσει κι αν φθάσει στα γεράματα στο σημείο προ κρίσης, όσο για τους νέους, απλώς να φυτοζωούν χωρίς να μπορούν να προγραμματίσουν το μέλλον.


Εν κατακλείδι, το όλο θέμα ''κρίση'' ήταν για να επιτευχθεί, αρπαγή ιδιωτικής περιουσίας, εισοδήματος , κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, φθηνά μεροκάματα και κατά δεύτερον κρατική περιουσία και οικόπεδα ορυκτού πλούτου! Μας έπιασαν στον ύπνο κι ακόμα μας κοιμίζουν ! Δοξάστε τους!
 Nίκη Παπουλάκου.



Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 21/09/17





Δεν υπάρχουν σχόλια: