Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Κοντή μνήμη αλλά ποτέ δεν ξέρεις....







Μας άφησε ο Σεπτέμβρης με γεύση φθινοπώρου, με την κρυάδα του ΕΝΦΙΑ και δόσης φόρου, με βιβλικές καταστροφές και πλημμύρες σε όλο τον Πλανήτη και στη δική μας Σαμοθράκη, με σεισμούς, καταποντισμούς και τα αποτελέσματα των εκλογών της Γερμανίας! Αποτέλεσμα που πρέπει να προβληματίσει σοβαρά πλέον την ΕΕ, αφού σε πολλά κράτη έχουμε αύξηση του ποσοστού της ακροδεξιάς και εν προκειμένω στη Γερμανία, η ακροδεξιά μπαίνει στη Βουλή μετά από 60 τόσα χρόνια εκτός! 
 
Εδώ θα αφιερώσω τους στίχους ενός τραγουδιού στους Εταίρους : ''Τι να φταίει που δεν πήγαμε μπροστά; Δεν μετρήσαμε το κύμα και τον άνεμο σωστά!'' Σπέρνουν ανέμους λιτότητας ,φτώχειας, εξαθλίωσης στους λαούς, συν το προσφυγικό που επιβαρύνει το ήδη πληττόμενο περιβάλλον και έχουν και απορίες για την άνοδο της ακροδεξιάς; Ότι σπέρνεις θερίζεις! Η βία γεννά βία, ο βίαιος ξεριζωμός επιθυμία για εκδίκηση ... κάπως έτσι γαλούχησαν και την τρομοκρατία! Αν δεν αλλάξουν πολιτική και τακτική τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο! Τα δε ποσοστά της ακροδεξιάς όλο και θα ανεβαίνουν! Όταν στην πλέον εύρωστη χώρα της ΕΕ, τη Γερμανία, το 20% του πληθυσμού πεινάει, κάτι κάνουν λάθος μάλλον!

Θα χάσουμε και τον Σόϊμπλε από το γνωστό του πόστο και τι θα απογίνουμε χωρίς αυτόν; Ήδη άρχισαν να σπέρνουν ανησυχίες και φόβο πως θα είναι χειρότερα χωρίς αυτόν! Λες και η πολιτική που ακολουθούσε ήταν όλη δική του κι όχι αυτών που εκπροσωπούσε σ' εκείνη τη θέση! Όσο εναντιωνόμαστε σε πρόσωπα κι όχι σε πολιτική που εφαρμόζουν τα πρόσωπα, τόσο θα φεύγουμε από την ουσία και θα πιστεύουμε ότι μας σερβίρουν! 
 
Οι ροές μεταναστών / προσφύγων συνεχίζονται κανονικά, αν και ελάχιστα πλέον μιλάμε γι' αυτό!Ενδεικτικά στο Βαθύ Σάμου, 6 χιλ. οι κάτοικοι, 4 χιλ. οι πρόσφυγες! Αν συνεχιστεί αυτή η ''απόβαση'' και με το ρυθμό που τεκνοποιούν θα καταλήξουμε μειονότητα στην ίδια μας τη Χώρα! Μια πρόβλεψη κάνω πέρα από κάθε ρατσιστική διάθεση ή πρόθεση! Στο τέλος θα μας απαγορεύσουν οτιδήποτε Ελληνικό για να μην νιώθουν άσχημα οι ''φιλοξενούμενοι''! Δηλαδή αν εμείς πηγαίναμε στη δική τους χώρα θα άλλαζαν συνήθειες, παραδόσεις, θρησκευτικές εκδηλώσεις ή ότι άλλο; Γιατί εμείς πάντα να πηγαίνουμε με τα νερά των άλλων κι όχι οι φιλοξενούμενοι με τα νερά του τόπου που τους δέχεται; 
 
Σύμφωνα με έρευνα αυξάνεται με ταχύ ρυθμό ο πληθυσμός της Αφρικής, υπολογίζουν ότι το 2100 ο ένας στους τρεις κατοίκους της Γης θα είναι Αφρικανός! Το 1900 η Αφρικανική Ήπειρος αριθμούσε 140 εκατομ. κατοίκους και το 2010 είχε φθάσει στο 1 δις! Τα συμπεράσματα δικά σας!
Άσε το νέο επίτευγμα αλλαγής φύλου! Μια χαρά Κοινωνία είμαστε εντός και εκτός, της χαράς και της προόδου!
 
Ανάπτυξη ακούμε και ανάπτυξη δεν βλέπουμε. Κι αυτοί που πήραν κοψοχρονιά αεροδρόμια διεκδικούν νομικά 70 εκατομ. από το Ελληνικό Δημόσιο, για ελλείψεις που βρήκαν στα 14 αεροδρόμια! Δηλαδή τι περίμεναν πως θα βρουν στην τιμή που τα πήραν; Του κερατά και ραβδιές δηλαδή! Ε τι να περισσέψει για να δοθεί στους αδυνάτους; Όχι βέβαια πάντα θα βρίσκουν μια απαίτηση, έναν τρόπο για να μην γυρίσει Ευρώ πίσω στον πολυπαθή λαό! Και αρκετά μας έχουν ζαλίσει όλοι με την ανάπτυξη, θα το επαναλάβω μήπως και το εμπεδώσουν περισσότεροι: Ανάπτυξη με δουλεία 300 Ε το μήνα, ακόμα κι αν μειώσει ή αφανίσει την ανεργία, δεν αφορά τον πολίτη αλλά το Κεφάλαιο! Αρκετά μας ζαλίζετε όλοι Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση με αυτά που λέτε περί ανάπτυξης! 
 
7-8 χρόνια τώρα μας σώζετε, φτάνει όχι άλλο σώσιμο! Το δοκιμάσαμε, το νιώσαμε στο πετσί μας, κάηκε η γούνα μας, δεν θέλουμε άλλο! Αν έχετε κάτι να πείτε για αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών που καταστρέψατε, πότε και με ποιο τρόπο θα γίνει, αυτό να μας πείτε, διαφορετικά σωπάστε! 
 
Μπορεί ο Έλληνας να έχει δώσει δείγματα για κοντή μνήμη, αλλά τώρα έχει και άδεια τσέπη και τον κυνηγούν εφορίες, Τράπεζες και ΔΕΚΟ.... ποτέ δεν ξέρεις λοιπόν για πότε του ξυπνάει τη μνήμη! Ευτυχείτε!
 Nίκη Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: